Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης

Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον»
(Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, Κεφ. ιστ΄, στίχος 33)

«Νήψατε, γρηγορήσατε, ο αντίδικος υμών διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη»

(Α΄ Καθολική Επιστολή Αποστόλου Πέτρου, κεφ. Ε΄, στίχος 8)

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 και στον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε ανακοίνωσε ότι εντός του Ιουλίου η αστυνομική ταυτότητα καθώς και το δίπλωμα οδήγησης θα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή στην βάση δεδομένων του Υπουργείου Μεταφορών όπου θα μπορούν οι πολίτες μέσω του gov.gr κάνοντας χρήση ειδικής ψηφιακής εφαρμογής να «κατεβάζουν» τα πιο πάνω έγγραφα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Συνεχίζοντας ο κ. Υπουργός δήλωσε περιχαρής ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη που θα αντικαταστήσει τον Α.Φ.Μ., τον Α.Μ.Κ.Α. και τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας, διευκρινίζοντας ότι ο πολίτης θα είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ένα μοναδικό δωδεκαψήφιο αριθμό που θα αποτελείται από τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ και αυτός ο αριθμός θα εγγραφεί στις νέες ταυτότητες.

Ο κ. Πιερρακάκης σε μια αποστροφή του λόγου του, αποθέωσε την μετάβαση της κοινωνίας στην ψηφιακή εικονική πραγματικότητα (για την οποία ομολογουμένως εργάζεται σκληρά, λαμβάνοντας άραγε εντολές από μυστικές λέσχες και από τις Η.Π.Α;), υποστηρίζοντας ότι «η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες, όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».

Κρίνεται πολύ πιθανό, είτε τώρα κατά την διάρκεια του Ιουλίου, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο, οι πολίτες να «κατεβάζουν» στα κινητά τους τηλέφωνα τον δωδεκαψήφιο Ενιαίο Αριθμό του Πολίτη προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση του κάθε φορά που θα επιβάλλεται η ταυτοποίησή τους για την λήψη του μισθού τους ή κοινωνικών επιδομάτων, για την χορήγηση φαρμάκων, για την διεκπεραίωση τραπεζικών συναλλαγών, για μεταβιβάσεις κ.ο.κ., ώστε να μην προβληματιστούν ιδιαίτερα, όταν θα κληθούν να παραλάβουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες από τα αστυνομικά τμήματα, όπου εκεί θα απαιτηθεί η λήψη και η καταχώριση βιομετρικών στοιχείων και δεδομένων των πολιτών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...