Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ Ή ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΥΣΤΟΠΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ
Γράφει ο  Gary D. Barnett
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Πολλοί νομίζουν ότι οι άνθρωποι κερδίζουν αυτή τη μάχη ενάντια στην καταστροφή της ελευθερίας, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος και φαίνεται να είναι

τυφλοί στην πραγματικότητα. 

Υπάρχει ένα σημείο χωρίς επιστροφή, και αυτό πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Τι ρόλο θα παίξει η προσπάθεια αφοπλισμού των Αμερικανών πολιτών μετά τις απανωτές…περίεργες και ανεξήγητες επιθέσεις…

«Εκατομμύρια άνθρωποι δεν αναλύουν ποτέ τον εαυτό τους. Διανοητικά είναι μηχανικά προϊόντα του εργοστασίου του περιβάλλοντός τους, απασχολημένοι με το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό, δουλεύοντας και κοιμώμενοι και πηγαίνοντας εδώ και εκεί για να ψυχαγωγηθούν. 

Δεν ξέρουν τι και γιατί αναζητούν, ούτε γιατί δεν συνειδητοποιούν ποτέ την πλήρη ευτυχία και τη διαρκή ικανοποίηση. Αποφεύγοντας την αυτοανάλυση, οι άνθρωποι συνεχίζουν να είναι ρομπότ, εξαρτημένοι από το περιβάλλον τους. Η αληθινή αυτοανάλυση είναι η μεγαλύτερη τέχνη της προόδου».

~ Paramahansa Yogananda (1986). “Self-realization” (“Αυτοπραγμάτωση”)

Τα ανθρώπινα όντα φαίνεται ότι είναι πλάσματα του περιβάλλοντός τους. Παρόλο που έχουν την ικανότητα, τουλάχιστον θεωρητικά, να σκέφτονται λογικά, να σκέφτονται και να ανταποκρίνονται ως άτομα στις προκλήσεις της ζωής, σπάνια το κάνουν, καθώς αυτή η πτυχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί σε αυτή τη νέα συλλογική και ψηφιακή εποχή.

 Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν ήταν τυχαίο, αλλά σχεδιασμένο. Θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει αυτή την υπόθεση, αλλά το να αποδείξει ότι είναι αναληθής θα ήταν ένα άλλο θέμα, καθώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα της ρομποτικής φύσης και νοοτροπίας της αγέλης. 

Η ανθρωπότητα έχει απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις ρίζες της, την πολιτιστική της κληρονομιά, το ατομικό της πνεύμα και τη σύνδεσή της με τον φυσικό κόσμο προς όφελος της συλλογικής ψηφιακής ηλιθιότητας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...