ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ANALENA BAERBOCK

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Γράφει ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος Πρέσβης ε.τ.
Μετάφραση Οίμος-Αθήνα

Αγαπητέ Υπουργέ Εξωτερικών Analena Baerbock,

Επιτρέψτε μας στην αρχή να σας καλωσορίσουμε στην πρώτη σας επίσκεψη στην Ελλάδα υπό την επίσημη ιδιότητά σας. Έρχεστε σε δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα λόγω του

πολέμου στην Ουκρανία και πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα θα κυριαρχήσει στις διμερείς συνομιλίες σας στην Ελλάδα.

Σε αυτό το θέμα υπάρχουν κάποια ερωτήματα που απασχολούν περισσότερο τον ελληνικό λαό και λιγότερο την ελληνική κυβέρνηση. 

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενώ καταδικάζει τη ρωσική εισβολή*, είναι κατά της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Γερμανία δεν στέλνει βαρέα όπλα απευθείας στην Ουκρανία και το κάνει με τη διαμεσολάβηση της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Πολωνίας με την υπόσχεση να τα αντικαταστήσει άμεσα. 

Ίσως έχετε την άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα δηλώσετε μια μέρα ότι η Γερμανία δεν έστειλε ποτέ όπλα στο Κίεβο, αλλά μετά υποτιμάτε τη Ρωσία που ξέρει πολύ καλά τι κάνετε. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα της δώσεις τεθωρακισμένα Marder με αντάλλαγμα BMP-! τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που θα σταλούν στην Ουκρανία. 

Αυτή η συναλλαγή είναι αντίθετη με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας του λαού της Ελλάδας. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η πλειονότητα των BMP-1 βρίσκεται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου που απειλούνται από την Τουρκία. Συνεπώς, τα οχήματα Marder θα πρέπει να φτάσουν πρώτα πριν από την αναχώρηση των οχημάτων BMP. 

Και παρακαλώ, κυρία Baerbock, όταν επισκέπτεστε την Άγκυρα μετά τις συνομιλίες σας στην Αθήνα, μην παρουσιάζετε αυτή τη συναλλαγή ως προσπάθεια ικανοποίησης των τουρκικών απαιτήσεων που ζητούν την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Η Γερμανία ξεκίνησε, μέσω της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της, έρευνα για ύποπτα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. 

Αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να θεωρηθεί δικαιολογημένη υπό την προϋπόθεση ότι δεν ξεχνάτε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο γερμανικός στρατός στην Ελλάδα μεταξύ 1941-1944. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...