Αντίποινα της Ρωσίας για το Μπέλγκοροντ: Κτυπήθηκε από 9 πυραύλους η αμερικανική βάση στην Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας

 Πύραυλοι εδάφους-εδάφους, τουλάχιστον εννέα, όπως αναφέρεται, έπληξαν την αμερικανική στρατιωτική βάση στα συριακά πετρελαϊκά πεδία της Ντέιρ αλ-Ζορ, τα οποία πλέον ελέγχονται από τις ΗΠΑ (δεν αποχώρησαν από αυτά όταν έφυγαν από την Συρία το 2017-2018).

Ακολούθησε κόλαση φωτιάς.

Οι πύραυλοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτοξεύθηκαν από τις σιιτικές-φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές του Ιράκ.

Στο παρασκήνιο υπήρχε περιρρέουσα φημολογία εδώ και μία εβδομάδα ότι θα κτυπηθούν αμερικανικοί στόχοι σε περίπτωση που αμερικανικά όπλα κτυπήσουν ρωσικό έδαφος.

Υπήρξαν και δηλώσεις της ρωσικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ότι «αν κτυπηθεί ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα δεν θα μείνει αναπάντητο».

Αυτό συνέβη χθες όταν πύραυλοι του συστήματος HIMARS, έπληξαν την ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, όπως έγραψε πρώτο στην Ελλάδα το pronews.gr.

Ρωσικά αντίποινα; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, αλλά το σίγουρο είναι ότι Ρώσοι επιστρέφουν πάντα «με τόκο» τέτοιες ενέργειες…

«Είναι προφανές ότι, αυτό έχει ήδη ειπωθεί, αν, ο Θεός φυλάξοι, χρησιμοποιηθούν αυτά τα είδη όπλων εναντίον ρωσικών εδαφών, στην περίπτωση αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτυπήσουν τα κέντρα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές», είχε πει ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, μιλώντας για την προμήθεια συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξηγώντας για τι είδους κέντρα γίνεται λόγος, αναφέρθηκε στο υπουργείο Αμυνας, το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας και όχι μόνο:

«Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι τα τελικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε αυτήν την περίπτωση, δυστυχώς, δεν βρίσκονται καν στο έδαφος του Κιέβου. Επομένως, αυτή είναι, φυσικά, μια απειλή που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη» τόνισε.

loading...