Ουκρανός ΥΠΑΜ: «Παρεξήγηση – Δεν έχουμε 1.000.000 άνδρες για να επιτεθούμε στην Χερσώνα – Δεν μιλάω καλά αγγλικά»

 Εξευτελισμός του Κιέβου και των Δυτικών συμβούλων

Έκθετοι είναι για ακόμα μία φορά η ουκρανική ηγεσία, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα δυτικά όπως και τα εγχώρια ΜΜΕ, οι οποίοι δήλωναν και διέδιδαν με ύφος «αυτοκρατορίας» ότι το Κίεβο έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο άνδρες και ξεκινάει γενική αντεπίθεση για την κατάληψη της νοτίου Ουκρανίας, δηλαδή των περιφερειών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.
Αποδείχτηκε λοιπόν πως επρόκειτο για ένα παραμύθι του Ουκρανού ΥΠΕΞ Alexey Reznikov ο οποίος τώρα λέει ότι δεν μίλησε για την προέλαση προς το νότο και τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου στρατιωτών και πως παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του!
Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή που έδωσε στο αρχηγείο της ουκρανικής Αεροπορίας.
«Ας πούμε ότι υπήρξε μια παρεξήγηση. Δεν είπα ότι μαζεύουμε ένα εκατομμύριο στρατό. Ας μου συγχωρήσουν τα αγγλικά μου, δεν είναι η μητρική μου γλώσσα», αναφέρει ο Ρέζνικοφ στη δημοσίευση.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το Κίεβο δεν κρύβει την επιθυμία του να επιστρέψει στα σύνορα που είχε από το 1991. Δεν επιβεβαίωσε όμως την είδηση για την εντολή για ανακατάληψη των νότιων εδαφών.
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένη επιθετική επιχείρηση, γιατί δεν είμαι στρατηγός», πρόσθεσε ο Ρέζνικοφ.
Στις αρχές Ιουλίου, ο Ρέζνικοφ είπε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι έδωσε εντολή να προετοιμαστούν για την επίθεση στις παράκτιες περιοχές του νότου της χώρας.
Σημείωσε ότι για αυτό, η Ουκρανία συγκεντρώνει ήδη έναν στρατό ενός εκατομμυρίου ανδρών, εξοπλισμένο με δυτικά όπλα και αναπτύσσει ένα επιθετικό σχέδιο.
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος βουλευτής της ρωσικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ μίλησε για την πολιτική αγωνία του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) δεν έχουν ούτε τη δύναμη ούτε το μαχητικό πνεύμα για κάτι τέτοιο.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρέζνικοφ, η Ουκρανία υπέστη σοβαρές απώλειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βιώνουν τρομακτική φθορά στην πρώτη γραμμή.
Το παραμύθι του ενός εκατομμυρίου ανδρών ξεκίνησε από τα δήθεν «έγκυρα» βρετανικά ΜΜΕ και άρα από το ίδιο το βρετανικό ΥΠΑΜ και την ΜΙ6.
Συγκεκριμένα ο Ολεξίι Ρέζνικοφ πριν μερικές ημέρες μιλώντας στους Times του Λονδίνου επί λέξει είπε ότι: «Η Ουκρανία συγκεντρώνει μαχητική δύναμη ενός εκατομμυρίου στρατιωτών εξοπλισμένη με δυτικά όπλα για να ανακτήσει τη νότια επικράτειά της από τη Ρωσία».
Στην πρώτη του συνέντευξη σε βρετανική εφημερίδα από την έναρξη της εισβολής, υποστήριξε ότι «Ο Ζελένσκι έδωσε εντολή στον στρατό της Ουκρανίας να ανακαταλάβει τις κατεχόμενες παράκτιες περιοχές που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.
Κατανοούμε ότι, πολιτικά, είναι εντελώς απαραίτητο για τη χώρα μας. Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στον ανώτατο στρατιωτικό αρχηγό να καταρτίσει σχέδια».
Δεν πιστεύουμε ότι ο Ουκρανός ΥΠΑΜ είναι τόσο άσχετος στα αγγλικά και δεν πιστεύουμε ότι οι βρετανικοί Times δεν ήξεραν τι έγραφαν.
Καταρχάς η ίδια η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ δύο ημέρες νωρίτεα από την περιβόητη δήλωση του «ενός εκατομμυρίου ανδρών» υποστήριξε ότι «Θα αντεπιτεθούμε στην Χερσώνα» και κάλεσε τους ρωσόφωνους αμάχους «να απομακρυνθούν επειγόντως από εκεί, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για την αντεπίθεση»!
Που σημαίνει πως ήταν προσχεδιασμένο το παραμύθι αυτό και επιχείρησαν οι δυτικοί σύμβουλοι του Ζελένσκι να δημιουργήσουν εντυπώσεις κυρίως για τις δυτικές κοινωνίες (γιατί επί του πρακτέου στα πεδία των μαχών δεν θα άλλαζε τίποτε) οι οποίες οικονομικά υποφέρουν, ότι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να… κερδίσει ο Ζελένσκι.
Το ότι οι Times είναι αυτή που διέδοσαν το «ένα εκατομμύριο άνδρες» έδωσε «αξιοπιστία» στην δήλωση του Ουκρανού ΥΠΑΜ και έγινε εν γνώσει των Βρετανών.
Οι Ρώσοι γνώριζαν την αλήθεια από πριν. Ένα εκατομμύριο άνδρες δεν κρύβονται από κανέναν δορυφόρο και από κανένα δίκτυο πληροφοριών εκτός αν συγκεντρώνονται και ασκούνται σε… σπηλιές.
Χαρακτηριστικά λέγαμε ότι «Πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων προαναγγέλλεται «αντεπίθεση», η οποία μάλλον είναι μόνο στο μυαλό της» για τις δηλώσεις της Ουκρανής αντιπροέδρου.
Ακόμα και στις δηλώσεις του Ουκρανού ΥΠΑΜ κρατάμε πάντα «μικρό καλάθι» καθώς έχουν μία έφεση στην παρουσίαση «άλλης πραγματικότητας».
Λογικό, άλλοι από δυτικά κέντρα αποφασίζουν τι θα λένε και τι όχι. Πλέον έχουν εκτεθεί όλοι πάρα πολύ.
loading...