Ανακοίνωση «ΣΕΙΣΜΟΣ» στις ΗΠΑ! Έρχονται ραγδαίες ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ αλλαγές και ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, vid

 Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της Federal Reserve…

«Ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (CBDC) θα μπορούσε να βοηθήσει στην διατήρηση της θέσης του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell.

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, η πτώση του δολαρίου μετά από την τεχνητή ενεργειακή-οικονομική κρίση με πρόσχημα (αν και είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν) την σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία έχει επιμηκύνει το ΝΑΤΟ, είναι βολικότατη για να προωθηθεί το ψηφιακό χρήμα για να ενισχύσει, όπως διατείνεται, εν προκειμένω, ο πρόεδρος της FED, το παραδοσιακό (μέχρι να το αντικαταστήσει;;;)

«Στο μέλλον, λαμβάνουν χώρα ραγδαίες αλλαγές στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα που μπορεί να επηρεάσουν τον διεθνή ρόλο του δολαρίου. Οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες έχουν ήδη ή βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης άμεσων πληρωμών 24/7», είπε ο Πάουελ.

Ο Πάουελ πρόσθεσε επίσης ότι η Fed άρχισε να εξετάζει την ανάπτυξη ενός ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ  και στόχος είναι να “βελτιωθεί σε ένα ήδη ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα εγχώριων πληρωμών”.

Η Fed ολοκλήρωσε πρόσφατα τη τετράμηνη διαβούλευση με το κοινό σχετικά με το ψηφιακό δολάριο. «Καθώς εξετάζουμε την ανατροφοδότηση… θα σκεφτόμαστε όχι μόνο την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου, αλλά και πώς μπορεί να εξελιχθεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια», είπε ο Πάουελ.

Οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τα CBDC, με δέκα χώρες να έχουν ήδη κυκλοφορήσει τις δικές τους εκδόσεις και άλλες 15 σε πιλοτικά στάδια, σύμφωνα με το Digital Currency Tracker της Κεντρικής Τράπεζας του Ατλαντικού Συμβουλίου .

«105 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ, εξερευνούν ένα ψηφιακό νόμισμα», τόνισε ο Πάουελ.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ!

Δείτε το βίντεο:

loading...