Πούτιν για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Δύσης: «Δεν έχουμε καμία σχέση, δικά τους είναι τα ΛΑΘΗ», vid

 Συγκρατήθηκε για να μην γελάσει μαζί με το κοινό ο «Τσαρ Βλαντ»!

Μπορεί ο Μπάιντεν και άλλοι ηγετίσκοι της Δύσης, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τον εξωφρενικά μεγάλο πληθωρισμό, να αναμασούν συνεχώς την “καραμέλα” του ουκρανικού πολέμου, ωστόσο η πραγματικότητα απέχει έτη φωτός!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αστειεύτηκε με τις αυτοκτονικές κυρώσεις της Δύσης σε συνάντησή του με νεαρούς επιχειρηματίες μέσα στην εβδομάδα που πέρασε στη Μόσχα.

«Αν κάποιος θέλει να μας περιορίσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα περιοριστεί εκείνος (βλ. Δύση) πρώτους απ’όλους», είπε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι «λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις ρωσικές προμήθειες λιπασμάτων και ενέργειας, οι τιμές εκτοξεύονται».

«Αποκαλούν τον πληθωρισμό τον δικό τους με το όνομά μου, αλλά δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό, σοβαρά, είναι αλήθεια», είπε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας «μακροχρόνια λάθη» που έκαναν οι δυτικοί πολιτικοί (βλ. πράσινη μετάβαση).

“Ήταν αυτοί που έκαναν αυτά τα λάθη και τώρα κρύβονται και προσπαθούν να καλύψουν ορισμένα σημεία της ανατομίας τους. Προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη στη Ρωσία. Αλλά δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό”, κατέληξε ο Πούτιν.

Και είναι αλήθεια, αν αναλογιστεί κανείς πως οι τιμές, ιδίως στην ενέργεια, άρχισαν να αυξάνονται από το περασμένο καλοκαίρι, όταν αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως η δική μας, αποφάσισαν να ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, κλείνοντας τα εργοστάσια λιγνίτη/άνθρακα:

loading...