Ελληνική τεχνολογική «απόβαση» στη Γερμανία: Κολοσσιαία συμφωνία THEON SENSORS με την HENSOLDT Optronics

Οι Γερμανοί υποκλίνονται στους Έλληνες μηχανικούς

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτροπτικών συστημάτων NightVision παγκοσμίως, η ελληνική THEON SENSORS S.A ανακοίνωσε σήμερα κοινοπραξία με τη γερμανική HENSOLDT Optronics GmbH στο πλαίσιο των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει υπογράψει η Γερμανία με την ελληνική εταιρεία.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε η ελληνική εταιρεία θα προσφέρει την υψηλή τεχνολογία που έχει αναπτύξει στο χώρο των ηλεκτροπτικών συστημάτων στη γερμανική αγορά με διπλή γραμμή παραγωγής: Μία για τα δικά της προϊόντα και μία για τα προϊόντα της HENSOLDT Optronics.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος HENSOLDT έχει τζίρο 1,5 δις ευρώ ετησίως.

Για να γίνει η αντιληπτή η αξία της συμφωνίας σημειώνουμε ότι η Γερμανία θα δαπανήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 100 δις. ευρώ για την άμυνά της με ιδιαίτερη έμφαση, όπως έχει ανακοινώσει ο Γερμανός Καγκελάριος Ο.Σολτς, στις προηγμένες τεχνολογίες , όπως τα ελληνικά NightVision συστήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της THEON SENSORS κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης χερσαίων συστημάτων EUROSATORY 2022 που ξεκίνησε εχθές στο Παρίσι έχει ως εξής:

«Η ελληνική εταιρεία οργάνων νυχτερινής όρασης THEONS SENSORS S.A. και η γερμανική εταιρία HENSOLDT Optronics GmbH ανακοινώνουν ότι ιδρύουν από κοινού εταιρία με την ονομασία HENSOLDT THEON NightVision GmbH, με έδρα το Wetzlar της Γερμανίας.

Η HENSOLDT μαζί με τη THEON SENSORS θα ορίσουν τη διοίκηση της νέας εταιρίας.

Oι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη επιτυχώς στο πλαίσιο κοινοπραξίας για την κατασκευή και προμήθεια 9.550 οργάνων νυχτερινής όρασης (5.000 για τις γερμανικές και 4.550 για τις βελγικές ένοπλες δυνάμεις) για λογαριασμό του OCCAR, του ευρωπαϊκού Κοινού Διακυβερνητικού Οργανισμού Συνεργασίας στον τομέα των εξοπλισμών.

Με την ίδρυση της νέας εταιρίας, οι δύο εταίροι ενισχύουν τις δυνατότητές τους στον τομέα των συστημάτων θερμικής απεικόνισης και νυχτερινής όρασης. Συγκεκριμένα, νέα προϊόντα πρόκειται να δημιουργηθούν με τεχνολογική βάση τα όργανα νυχτερινής όρασης της THEON SENSORS και των προσαρμοζόμενων προσαρτημάτων νυχτερινής όρασης της HENSOLDT Optronics.

Κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον CEO της THEON SENSORS, Κρίστιαν Χατζημηνά, στη EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, ο Andreas Hülle, επικεφαλής της Διεύθυνσης Optronics & Land Solutions και CEO της Optronics GmbH, δήλωσε: «Η συνεργασία με τη THEON SENSORS για τη δημιουργία της HENSOLDT THEON NightVision GmbH σχετίζεται άμεσα με τη στρατηγική ανάπτυξης της HENSOLDT. Η τρέχουσα συγκυρία στην Ουκρανία δείχνει πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία αισθητήρων υψηλών επιδόσεων και τα οπτικά συστήματα για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής».

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, CEO της THEON SENSORS και πρόεδρος του EFA GROUP, πρόσθεσε: «Οι παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις δημιουργούν μια νέα εστίαση στις επιδόσεις και την αξιοπιστία των συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης παγκοσμίως. Η νέα εταιρία HENSOLDT THEON NightVision GmbH θα οδηγήσει σε νέες ιδέες και τεχνολογικές λύσεις, καθώς κορυφαίες εταιρίες, όπως είναι η HENSOLDT και η THEON SENSORS με συμπληρωματικές δυνατότητες, συνεργάζονται για την παροχή υψηλών προϊόντων τεχνολογίας και για την ισχυροποίηση και αναβάθμιση των διευρωπαϊκών αμυντικών δεσμών».

Συνδυάζοντας δυνατότητες και από τις δύο μητρικές εταιρίες, οι μελλοντικές απαιτήσεις για προϊόντα μπορούν να καλυφθούν ακόμη ταχύτερα και πιο στοχευμένα και να διατεθούν με τρόπο προσανατολισμένο στον χρήστη. Τα υπάρχοντα προϊόντα και από τις δύο μητρικές εταιρίες θα χρησιμεύσουν ως καινοτόμος βάση για περαιτέρω νέα ανάπτυξη.

Για τη HENSOLDT THEON NightVision GmbH, η έδρα παραγωγής στο Wetzlar είναι κεντρικής σημασίας.

Εκτός από τη μακροχρόνια συνεργασία με τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις Ένοπλες Δυνάμεις των συνδεδεμένων εθνών, η HENSOLDT προσφέρει επίσης μια εξαιρετική βάση για υλικοτεχνική υποστήριξη.

Συνδυάζοντας τεχνολογία, παραγωγή και υλικοτεχνικές υπηρεσίες, η προστιθέμενη αξία για τους πελάτες αυξάνεται σημαντικά, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Μεσοπρόθεσμα, προβλέπεται σταθερή ανάπτυξη για τη νέα εταιρία λόγω της ζήτησης για υπερσύγχρονα συστήματα θερμικής απεικόνισης και νυχτερινής όρασης».

Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής στη EUROSATORY για την ίδρυση της νέας εταιρίας HENSOLDT THEON Nightvision GmbH – από αριστερά: Phillipe Mennicken (Business Development Director THEON Sensors S.A.), Κρίστιαν Χατζημηνάς (CEO της THEON Sensors S.A. και Πρόεδρος του EFA Group), Andreas Hülle (Managing Director HENSOLDT Optronics GmbH) και Wolfgang Geiss (Sales Director HENSOLDT Optronics GmbH).

loading...