Έπικεφαλής της Roscosmos: «Ο δυτικός κόσμος οδεύει προς πόλεμο στο διάστημα»

 Ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες συλλέγουν οπτικό υλικό δεδομένων και δεδομένα ραντάρ για την Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας

Η δυτική αστροναυτική «οδεύει προς πόλεμο», δήλωσε το Σάββατο ο διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roscosmos) Ντμίτρι Ρογκόζιν, υποστηρίζοντας ότι η υποτιθέμενη συλλογή δεδομένων για την Ουκρανία από ιδιωτικές δυτικές εταιρείες το αποδεικνύει αυτό.

Σε συνέντευξή του στο Russia 24, ο Rogozin ισχυρίστηκε ότι ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες όπως η Lockheed Martin, η Boeing, η SpaceX και άλλες, έχουν πλέον επιφορτιστεί με «έναν συγκεκριμένο στόχο: Να διασφαλίσουν τη συλλογή οπτικού υλικού πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, τόσο μέσω συσκευών ραντάρ υπερύθρων, όσο και μέσω της συμβατικής επιτήρησης».

Αυτά τα δεδομένα συλλέγονται για να τα χρησιμοποιήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις «για την καθοδήγηση βαλλιστικών πυραύλων ή τη λειτουργία του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων», είπε.

Μπορούμε να δούμε πού πραγματικά οδεύει ο δυτικός διαστημικός κόσμος. Οδεύει προς πόλεμο.

Αυτό ισχύει και για εταιρείες δορυφορικών επικοινωνιών όπως η Starlink, πρόσθεσε ο διευθυντής της Roscosmos.

Ερωτηθείς εάν οι ρωσικοί δορυφόροι είναι σε θέση να παρακολουθούν το ουκρανικό έδαφος, ο Rogozin είπε: «Φυσικά».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ισχυρίστηκε ότι οι ιδιωτικές αμερικανικές διαστημικές εταιρείες είναι «στην καλύτερη περίπτωση, έμπιστοι εργολάβοι του Πενταγώνου, στη χειρότερη, πράκτορες του Πενταγώνου ή της CIA, υπό το πρόσχημα των «ιδιωτικών ανεξάρτητων εταιρειών».

Οι δηλώσεις του Ρογκόζιν ήρθαν αμέσως μετά την παραδοχή του αρχηγού της Διοίκησης Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ, στρατηγού Πολ Νακασόνε, για πρώτη φορά, ότι οι ΗΠΑ υποστήριζαν την Ουκρανία διενεργώντας επιθετικές επιχειρήσεις πειρατείας.

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα. επιθετικές, αμυντικές, [και] επιχειρήσεις πληροφόρησης», είπε στο Sky News.

Ο Nakasone δεν έδωσε λεπτομέρειες για αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά ισχυρίστηκε ότι είναι απολύτως νόμιμες.

loading...