Αρχηγός Γαλλικού ΓΕΑ: Εντυπωσιαστήκαμε από τους ‘Έλληνες πιλότους των Rafale- Οφείλεται στην μόνιμη επιχειρησιακή τους εμπλοκή

 Με 2600 ώρες πτήσης και 55 αποστολές το βιογραφικό του αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό

“Η αναβαθμισμένη συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας στοχεύει στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφάλειας στην περιοχή της Ν/Α Μεσογείου με κοινές αποστολές και προβολή ισχύος για εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου” ανέφερε σε συνέντευξη΄του στην εκπομπή “Αρετή και Τόλμη” ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας, General Stephane Mille.

Εστίασε ιδιαίτερα στην υπογραφείσα προ μηνών Συμφωνία Αθήνας-Παρισίου. “Πιστεύω πως η συμμετοχή της Αεροπορίας σε περιοχές αστάθειας είναι αναγκαιότητα είτε πρόκειται για την Μεσόγειο είτε για οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη. Πρέπει η Αεροπορία να δεσμεύεται για να διασφαλίσει την σταθερότητα σε ορισμένες περιοχές. Και σε αυτό το πλαίσιο η δουλειά που μπορούμε να κάνουμε ανάμεσα στην γαλλικη΄και την ελληνική αεροπορία είναι προφανώς, κοινές αποστολές, προβολή ισχύος για να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου σε αυτές τις περιοχές” τόνισε και πρόσθεσε: 

“Ακούμε τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ ιδίως για την ενίσχυση των ανατολικών περιοχών του ΝΑΤΟ και από τις 24 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα η γαλλική αεροπορία έχει δεσμευτεί αποκλειστικά για αποστολές ενίσχυσης της εναέριας παρουσίας στην Ανατολικη΄Πτέρυγα του ΝΑΤΟ κυρίως αναπτύσσοντας Mirage-2000 στα κράτη της Βαλτικής εκτελώντας συνεχώς αποστολές από τα RAFale που απογειώνονται από την Γαλλία και έρχονται για αποστολές κατά μήκος των συνόρων του ΝΑΤΟ, αναπτύσσοντας αεροσκάφη ανεφοδιασμού, αεροσκάφη Διοίκησης και Ελέγχου, αεροσκάφη αναγνώρισης, ό,τι μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία στο ΝΑΤΟ να έχει την καλύτερη επίγνωση της καταστάσεως στην Ανατολική Πτέρυγα”  

Για τα Rafale τόνισε πως “η διαλειτουργικότητα των αεροσκαφών μας είναι κάτι που επιδιώκουμε προφανώς με τους Έλληνες αλλά και γενικά με τους συμμετέχοντες στην Tiger Meet” ,ενώ για το επίπεδο των Ελλήνων πιλότων στα Rafale είπε: Ειλικρινά εντυπωσιαστήκαμε από το επίπεδο των Ελλήνων πιλότων που ήρθαν στη Γαλλία για να μετεκπαιδευτούν στα Rafale. Νομίζω πως το οφείλουν στην μόνιμη επιχειρησιακή τους εμπλοκή που τους χαρίζει ένα πνεύμα που τους επιτρέπει να προσαρμόζονται αρκετά γρήγορα, κι έπειτα αρκετοί από αυτου΄ς είχαν μεγάλη εμπειρία στα Mirage Αυτό τους προσέφερε μια βάση για να μετεκπαιδευτούν στα Rafale. Πέρα από αυτό εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά από το βαθμό προσωπικής αφομοίωσης καθενός από τους πιλότους που είχαν το ζήλο να επιδοθούν σε αυτήν την μετεκπαίδευση. Αυτό επέτρεψε να γίνει μια αρκετά σύντομη μετεκπαίδευση και συγχαρητήρια σε όλους τους π λότους που την παρακολούθησαν. 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, υποδέχθηκε στο Επιτελείο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας, General Stephane Mille, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Χώρα κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΑ. Με 2600 ώρες πτήσης και 55 αποστολές το βιογραφικό του αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο Αεροποριών, τόσο στον τομέα των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης, όσο και σε αυτόν της υποστήριξης αεροπορικών μέσων ομοίου τύπου.

loading...