ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ! Τι γίνεται όταν θα ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ο κωδικός QR! Παγκόσμιο ΣΟΚ με το ΒΙΝΤΕΟ

 

Από την Κίνα στην… Ευρώπη

Μια διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί από εκατοντάδες τραπεζικούς καταθέτες στην κεντρική Κίνα που ζητούσαν πρόσβαση στα παγωμένα κεφάλαιά τους! Τελικά ματαιώθηκε επειδή οι αρχές έβαλαν σε κόκκινο τις εφαρμογές κωδικών υγείας τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα. Είχαν φέρει πράσινους υγειονομικούς κώδικες όταν έφυγαν από τις γενέτειρές τους, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι αρνήθηκαν να βγουν επώνυμα υπό τον φόβο των αντιποίνων.

Οι κωδικοί υγείας τους έγιναν κόκκινοι όταν έκαναν σάρωση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Zhengzhou, της πρωτεύουσας της επαρχίας Henan. Οι καταθέτες σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην κεντρική επαρχία Χενάν αυτή την εβδομάδα από όλη την Κίνα για να διαμαρτυρηθούν για το μπλοκάρισμα σχεδόν δύο μηνών στην πρόσβαση σε καταθέσεις τουλάχιστον 178 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει αφήσει τις εταιρείες να μην μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και τα άτομα να μην έχουν πρόσβαση σε αποταμιεύσεις.

Το Reuters αναφέρει ότι χωρίς πράσινο κωδικό στην εφαρμογή τους για smartphone, οι πολίτες χάνουν την πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους όπως εστιατόρια και εμπορικά κέντρα και το δικαίωμα να ταξιδεύουν σε όλη την χώρα. Επιπλέον, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα έχουν προειδοποιήσει η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεράστια υποδομή επιτήρησης του Covid για να καταπνίξει την όποια διαφωνία.

«Μας βάζουν ψηφιακές χειροπέδες», είπε ένας καταθέτης από την επαρχία Σιτσουάν με το επώνυμο Τσεν, ο οποίος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το πλήρες όνομά του φοβούμενος την κυβερνητική τιμωρία.

Αυτά αργότερα θα γίνουν και στην Δύση;;; Στην Ελλάδα;;; Δυστυχώς προς τα εκεί πάει, μέχρι στιγμής, το πράγμα.

Όταν κοκκινίζει το ψηφιακό σου αποτύπωμα, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ.

Δείτε:

loading...