Ληξουριώτισσα: Βλασφημία στο PrimeNews και το δίκιο της κ. Κατερίνας

«Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχονται» (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393, Ρ.G. 55, 252)

«Τό ‘μὴ κρίνετε, ἴνα μὴ κριθῆτε’, περὶ βίου ἐστίν, οὐ περὶ πίστεως» (Άγιος Ίωάννης Χρυσόστομος, ΕΠΕ 93 (25), 372)

Στης 10/6/2022, στο ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό PrimeNews, του κ. Κυριακάκη, όπου στην εκπομπή «Αντιπρόταση» https://www.youtube.com/watch?v=55nhF41wOWc καλεσμένος ήταν ο αγαπητός σε όλους, κ. Σπύρος Παγιάτης (με τις τόσες γνώσεις και δράσεις υπέρ του δικαίου και τόσο ευεργετικός προς τον συνάνθρωπο), ειπώθηκαν βλάσφημα και σκανδαλώδη πράγματα, που βύθισαν τους καλοπροαίρετους Χριστιανούς σε μεγάλη απογοήτευση!

Τα παρατράγουδα τούτα έπεσαν στην αντίληψή μου προ λίγων ημερών, που κατάφερα να παρακολουθήσω την συγκεκριμένη εκπομπή και, ακριβώς επειδή περί δικαίου αγωνίζονται και οι δύο πρωταγωνιστές, η περίπτωση χρίζει ανάλυσης και σχολιασμού.

Και εκεί που όλα ήταν τόσο άρτια και συναρπαστικά, όσο και θα τα περίμενε κανείς όταν προέρχονται από τον Σπύρο Παγιάτη, στο 48:58ο λεπτό παρεμβαίνει ο Νίκος Κυριακάκης ανακοινώνοντας μια αγαθοεργία του εν είδη δωρεάς εικόνας. Σκάλωσα λίγο στον σχολιασμό του επί του θέματος αλλά, λέω, αυτή είναι η κατάσταση, αθεολόγητος και αδογμάτιστος είναι ο Νίκος… όμως, αγώνα δίνει, αλήθειες βγάζει, καταστάσεις εκθέτει, είναι ακούραστος, ενημερωμένος και δημοφιλής…

Τι το θες, που από το 51ο λεπτό, παίρνει τη σκυτάλη της «θεολογικής» συζήτησης ο κ. Παγιάτης και τη πάνε εναλλάξ μέχρι το 58ο:

«Σ. Παγιάτης – Πάνω σε αυτό που είπατε για την ανάσταση του Λαζάρου και την Ανάσταση Του Χριστού μας, εδώ έχουν πείσει τον κόσμο, μέσα από την φράση που υπάρχει στο «Πιστεύω», «Προσδοκώ ανάσταση νεκρών» – έχουν πείσει τον κόσμο ότι θα κατέβει Ο Χριστός στη γη και θα σηκωθούν οι νεκροί από τα μνήματα και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το «Προσδοκώ ανάσταση νεκρών» έχει να κάνει με το: προσδοκά Ο Θεός, επιτέλους, να ξυπνήσουμε! Αυτό. Και δεν το έχουν καταλάβει. Και ο κόσμος πιστεύει ότι θα κατέβει Ο Χριστός και…

Ν. Κυριακάκης – … θα ανοίξουνε, λέει, οι τάφοι, θα ανοίξουνε, λέει, οι τάφοι και δεν θα γνωρίζουμε ποιος-ποιον.

Σ.Π. – Ναι… ναι…

Ν.Κ. – Δηλαδή, αυτό είναι ακραίο, είναι… είναι αγραμματοσύνη! (σ.σ. – Το κείμενο του «Συμβόλου της Πίστεως» ολοκληρώθηκε, το 381 μ.Χ., στην Δεύτερη Αγία, Οικουμενική. Οι Άγιοι Πατέρες – οι περισσότεροι από αυτούς… γραμματισμένοι και λόγιοι – σπουδαίοι λόγιοι!!! – συμφώνησαν, εν Αγίω Πνεύματι, να συμπληρώσουν πέντε επιπλέον άρθρα: «8. Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.

9. Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν.

10. Ὁμολογῶ ἓν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.

11. Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν.

12. Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

Ἀμήν.» Αμφισβητώντας κανείς και ένα γράμμα από αυτά, κανείς βλασφημά το Άγιο Πνεύμα! Και μόνο που Ορθόδοξα βαφτισμένος δεν πιστεύει το «Πιστεύω», συντάσσεται με τον διάβολο!)

Σ.Π. – Είναι… δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο έλληνας σήμερα. Αυτό δείχνει. Κι όπως σας είχα πει, θα το ξαναπώ ακόμα μια φορά, την κύρια και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο έλληνας. Ακούστε, πάνω σ’ αυτό…

Ν.Κ. – … και οι παπάδες, και οι παπάδες, σ’ αυτό το θέμα… και οι παπάδες…

Σ.Π. – … μα είπα πριν, εγώ είπα για την εκκλησία της Ελλάδος, εγώ είπα` είχα εκφράσει και δημόσια τη θέση μου, για το ρόλο της εκκλησίας της Ελλάδος. Και όχι μόνο. Έτσι` και μιλάμε, οι παπάδες οι απλοί, είναι περίπου 10.000` 10.000 ιερείς, ξέρετε τη δύναμη έχουν στα χέρια τους, διότι στα χέρια τους, κρατάν’, έχουν την πίστη των ανθρώπων. Η πίστη των ανθρώπων μπορεί να κινήσει βουνά. (σ.σ. – Τα βουνά κινούνται ή με τη Πίστη την Ορθόδοξη – ας είναι και ως ένας κόκκος σιναπιού -, κάτι το οποίο ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ από τους 10.000 κληρικούς όλων των βαθμίδων, της – από το 2016 – οικουμενιστικής «εκκλησίας» της Ελλάδος, που έχει παραδώσει «γη και ύδορ», επισήμως, στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης! Τα βουνά κινούνται και δια μαγείας, με οφθαλμαπάτες που ετοιμάζουν εντατικά για τις «υπερπαραγωγές» του αντιχρίστου, ο οποίος θα κάνει εντυπωσιακά θαύματα! Οι περισσότεροι έλληνες έχουν επιλέξει ήδη ποιον θέλουν να πιστεύουν… Η δε δογματική διδασκαλία Του Χριστού και των Αγίων Πατέρων δεν αλλάζει ανάλογα με τη πίστη του καθενός, μένει αναλλοίωτη εις τους αιώνες, όπως αναλλίωτος είναι και Ο Ίδιος Ο Χριστός. Ως Χριστιανοί οφείλουμε να μελετάμε της ερμηνείες της Αγίας Γραφής υπό των Αγίων Πατέρων, όπως ακριβώς κάνετε εσείς με τους κοσμικούς νόμους!!! Τα δικά μας συμπεράσματα και οι αυτοσχεδιασμοί μας μόνο στη πλάνη και στην αίρεση μπορούν να μας οδηγήσουν!)

Ν.Κ. – Συμφωνώ. […]»

Μένω εμβρόντητη! Όπως έμεινε – όπως θα φανεί στη συνέχεια – και η κ. Κατερίνα, η οποία, με θάρρος, έσπευσε να στηλιτεύσει όσα βλασφημότατα είχαν ειπωθεί. Και λέω «με θάρρος», διότι, στους εσχάτους καιρούς που ζούμε, αν πεις να ομολογήσεις Χριστό και την Ορθή Πίστη σ’ αυτόν, πέφτουν να σε φάνε οι άθεοι, οι ελλάνιοι, οι δωδεκαθεϊστές, οι λιακοπουλέδες και, φυσικά, οι 10.000 παπάδες και μοναχοί του Π.Σ.Ε. και τα πρόβατα αυτών (δηλαδή, ο κλήρος και ο λαός της οικουμενιστικης/γνωστικής «εκκλησίας» της Ελλάδος και απανταχού, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την ψευδοσύνοδο του Κουλυμπαρίου, 6 χρόνια πριν, τον Ιούνιο, 2016)!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν` στο 59ο λεπτό:

«Ν.Κ. – Συγγνώμη, συγγνώμη, κ. Παγιάτη, με ενημερώνουν τώρα… στείλε μου, στείλε μου, στείλε μου…το σχόλιο στείλε μου να το δω. Ποιο σχόλιο είναι;

«Νίκο, δεν περίμενα από σένα να λες τέτοια προσβλητικά λόγια για το Χριστό.»

Κύριε Παγιάτη, τι είπα… τι είπα για το Χριστό;

Σ.Π. – Για το Χριστό; Χαχα… Απολύτως τίποτα… για το Χριστό;

Ν.Κ. – Κυρία Κατερίνα, σας παρακαλώ, αν θέλετε, γράψτε μας τι είπα για το Χριστό. Και να σας πει και το τσατ που με ακούει αν είπα κάτι για το Χριστό. Δεν ξέρω… δεν ξέρω… δεν είπα κάτι. Είπα κάτι για το Χριστό;;;»

Ακολουθούν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» (δημοσιογραφικός αντιπερισμασμός ή πλήρης πνευματική ασυνειδησία;;;), με αναφορά σε έναν – και πάλι – αθεολόγητο σχολιασμό του κ. Κυριακάκη που είχε προηγηθεί της, από κοινού με τον κ. Παγιάτη, ΑΝΕΙΠΩΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ στο 51ο λεπτό (ότι δεν θα υπάρξει ανάσταση νεκρών!!!, στην οποία και αναφέρθηκε η κ. Κατερίνα). Ο Νίκος απαίτησε από την κ. Κατερίνα να του ζητήσει συγγνώμη, επειδή, μάλλον δεν θα είχε ακούσει καλά τα όσα – άμεμπτα, κατ’ αυτόν! – είχε πει!!! Την μάλωσε σκληρά και της είπε να μην εξαπολύσει κριτικές δημόσια την ώρα που εκείνος αγωνίζεται!

Στο 1:04:21 λεπτό, ο Νικόλαος σχολίασε, ασυνάρτητα, την όλη φάση, με αφορμή το σχόλιο:

«ΕΥΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΜΠΛΕΚΟΥόποιος αμφισβητεί την ανάσταση των νεκρών, αμφισβητεί την ανάσταση του Χριστού»

Στο τέλος, κατέληξε να διώξει, επιτακτικά, από την εκπομπή, όσους επιδεικνύουν κριτική διάθεση προς αυτόν!

Στο τσατ, την κ. Κατερίνα στήριξαν και άλλοι σχολιαστές (ενδεικτικά):

«Σχολιαστής: η ανάσταση νεκρών είναι αυτό ακριβώς που λέει η φράση αυτό λέει η ορθόδοξη πίστη οποίος δεν το πιστεύει αλλάζει θρησκεία απλά πράγματα.»

«Σχολιαστής: ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΛΠ»

Στο 1:10:00 λεπτό, «παίζει» το μεγάλο φινάλε της όλης θρησκευτικής συζήτησης, με αφορμή και πάλι, ένα σχόλιο της κ. Αλεξίου:

«ΕΥΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΜΠΛΕΚΟΥΗ αρχή της πίστεως μας είναι η Ανάσταση των νεκρών,,Αν δεν πιστεύει αυτό ο κύριος Παγιατης αρνείται την Ανάσταση του Χριστού,,,Δεν έχει ο καθένας άποψη για όλα,!»

Φυσικά, τους Έλληνες Χριστιανούς, δεν τους κάλυψε ούτε το ύφος και, πολύ περισσότερο, ούτε τα λεγόμενα του κ. Κυριακάκη, που είχε μπει, οικειοθελώς, σε αχαρτογράφητα γι’ αυτόν, πελάγοι! Και όσο το πάλευε τόσο πιο πολύ χαμένος φαινόταν, για να μη πω… αγραμμάτιστος!

Επί τη ευκαιρία του λέμε, λοιπόν, ότι Τον Χριστό Τον είχαν δει αναστημένο, καμιά διακοσαριά άνθρωποι, στην Ανάληψή Του. Επιπλέον, μαζί με Τον Χριστό, αναστήθηκαν και βγήκαν από τα μνήματα άνθρωποι που, ναι, πήγαν, τρόπω τινά, «στο καφενείο», στη πόλη και τους είδαν πολλοί και απόρησαν. Διδάχτηκαν δε, απ’ αυτούς, για την Ανάσταση Του Χριστού και των ψυχών που ήταν στον Άδη αλλά πίστεψαν στο κήρυγμα του Χρίστου, πού τους ευαγγέλισε!

«Σχολιαστής: Όμως, αν κάποιος αμφιβάλλει περί της αναστάσεως των σωμάτων, θα πρέπει να πούμε ότι η ανάσταση αυτή θα γίνει, διότι το είπε το αψευδές στόμα του Κυρίου μας.»

«Σχολιαστής: Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο είναι γραμμένα τούτα τα λόγια του Κυρίου: «οι νεκροί ακούσονται της φωνής του Υιού του Θεού και οι ακούσαντες ζήσονται».

Λέει, αγανακτισμένος, ο Νικόλας πως η εκπομπή του είναι πολιτική και όχι θρησκευτική και να πάνε αλλού όσοι θέλουν να κουβεντιάζουν για τέτοια θέματα. Στο τσατ, τον αντέκρουσε ένας λογικός άνθρωπος:

«Σχολιαστής: τότε μη μιλάς για θρησκευτικά!!»

***

Ακούω συχνά πως οι αγωνιστές, σε όλα τα μέτωπα, μουρμουρίζουν για την έλλειψη ενότητας… Μα’, για τους Ορθοδόξους λαούς, η ενότητα δίχως ομοφρονία Πίστεως είναι σαν τη κομμένη μαγιονέζα. Γελάει μαζί μας και το πιο παρδαλό παγκοσμιοποιητικό κατσίκι και ο πιο «υπερήφανος» ουρανιοτοξήτης (αν με πιάνετε!), που καταφέραμε να απεμπολήσουμε την Πίστη των Αγίων και Μαρτύρων προγόνων μας και να παπαγαλίζουμε το «Σύμβολο της Πίστεως» χωρίς να καταλαβαίνουμε ούτε ένα ιότα απ’ αυτό! Γελάει και ο διάβολος που βρήκε πολλούς οπαδούς στα πρόσωπα όσων φτιάχνουν και από έναν δικό τους «θεό»… («Πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (ψαλμ. 95, 5)…

Τίιι;;; Σας φαίνονται ακαταλαβίστικα αυτά; Μπείτε στον κόπο, μιας και διανύουμε «χρονιάρες μέρες» (στο διάστημα 16-26/6, συμπληρώνονται 6 χρόνια από το εκκλησιαστικό «πραξικόπημα» της Κρήτης ή άλλως, ψευδοσύνοδο Κρήτης), να διαβάσετε: https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2020/06/blog-post_23.html , και, ίσως, καταλάβετε…

«Τους μιλοῦσε ὁ Ἀπόστολος για τὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ και τους ἒπειθε για τον ᾿Ιησοῦ Χριστό, ἀπό τον Μωσαϊκό νόμο καὶ τους προφῆτες ἀπό το πρωϊ ἒως το βράδυ. Καὶ ἂλλοι μὲν πίστευαν στά λεγόμενά του, ἂλλοι δὲ ἀπιστοῦσαν. Και διαφωνώντας μεταξύ τους ἒφευγαν, ἐνῶ ὁ Παῦλος τους ἒλεγε ἓνα λόγο: ὅτι καλῶς τὸ Πνεῦμα τὸ ῞Αγιον εἶπε διὰ μέσου τοῦ προφήτη Ἡσαΐα πρὸς τοὺς πατέρες μας· «Πήγαινε σ’αὐτόν τὸν λαὸ καὶ να εἰπεῖς· Ἀκούγοντες θα ἀκούσετε ἀλλά δεν θα καταλάβετε, καὶ βλέποντες θα βλέπετε ἀλλά δεν θα δεῖτε· διότι ἐπαχύνθη ἡ καρδία τοῦ λαοῦ τούτου, καὶ κώφευσαν, καὶ ἒκλεισαν τα μάτια τους, για να μη δοῦν με τα μάτια τους καὶ ἀκούσουν με τα αὐτιά καὶ καταλάβουν με τον νοῦ τους καὶ ἐπιστρέψουν, καὶ τους γιατρέψω». (Πράξ. ΚΗ’ 23-27 )

***

Μη περιμένουμε καλό` Από αυτό που έρχεται δεν μας σώζουν ούτε τα αποθέματα τροφίμων, ούτε η – λιγότερο ή περισσότερο -, αισθηματικά φορτισμένη, εθιμοτυπική, κυριακάτικη επίσκεψη σε κάποιο ναό του Π.Σ.Ε. (διότι εκεί ανήκουν, εδώ και έξι χρόνια, όλοι οι ναοί της πρώην Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και απανταχού)!

ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ (τους ασφράγιστους)! Η μετάνοια κυρίως για την παρατεταμένη κοινωνία μας με την μεγαλύτερη αίρεση όλων των εποχών άλλα και για τις αμαρτίες και τα χρόνια πάθη μας. Αυτή η μετάνοια θα μας φέρει πίσω στην Εκκλησία, όπως αυτή ήταν, Ορθόδοξη, πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, το 2016` … Πως θα μας φέρει η μετάνοια και πάλι στην Εκκλησία, η οποία βρίσκεται υπό διωγμών επειδή πρεσβεύει την Αλήθεια Του Κυρίου; Δια της ιεροκανονικής διακοπής κοινωνίας με την οικουμενιστική/παναιρετική/κρατική «εκκλησία» της Ελλάδος και απανταχού και δια της ομολογίας πίστεως.

ληξουριώτισσα

loading...