«Κόβει» την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα η Gazprom – Προσωρινά; – Αμφίβολο

 Τι φέρνει (κακό) σε Ελλάδα και ΕΕ ο χειμώνας που έρχεται…

Μετά τις Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Σουηδία, Φινλανδία και τις χώρες της Βαλτικής, φαίνεται πως έρχεται και η σειρά της Ελλάδας να μείνει χωρίς φυσικό καθώς διακόπτονται από αύριο 21 Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουνίου οι ροές φυσικού αερίου της Gazprom προς τη χώρα μας, όπως αναφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας.
Η διακοπή, υποτίθεται ότι οφείλεται στην ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού Turk Stream, μέσω του οποίου τροφοδοτείται η χώρα μας αλλά όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες «ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού» ειδικά σε αυτή την περίοδο και δεδομένου ότι εφόσον η Ελλάδα έχει παραδώσει οπλισμό στην Ουκρανία που σκοτώνει Ρώσους στρατιώτες, θεωρείται βέβαιο πως θα λάβει και την ίδια τιμωρία που έλαβαν και οι προηγούμενες χώρες.
Άλλωστε «Κυριακή κοντή γιορτή», σύντομα θα ξέρουμε αν θα μείνει προσωρινή ή αν θα γίνει μόνιμη η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου.
Η διακοπή της ροής, σύμφωνα με την ΔΕΠΑ, δεν αναμένεται να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας καθώς συνεχίζεται η τροφοδοσία της με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού ενώ υπάρχουν – όπως αναφέρεται – υψηλά αποθέματα.
Μάλιστα, το ότι… οι ΗΠΑ δεν θα παραδίδουν το πανάκριβό τους LNG για μήνες, δεν παίζει κανέναν ρόλο όπως επίσης και το ότι η Κίνα «χώνεται» στο Κατάρ για να απορροφήσει η ίδια τα φορτία LNG του μεγαλύτερου καταριανού κοιτάμαστος North Field, ούτε αυτό παίζει κάποιο ρόλο προφανώς…
Επίσης, τίθεται θέμα για τα στρατηγικά αποθέματα γιατί οι Ευρωπαίοι με ύφος 1000 πιθήκων διατυμπάνιζαν αυτούς τους μήνες ότι δεν έχουν ανάγκη από το ρωσικό φυσικό αέριο διότι διαθέτουν στρατηγικά αποθέματα που επαρκούν για να βγάλουν τη χρονιά.
Οι Ρώσοι όμως με τις διακοπές που κάνουν αυτή τη στιγμή στις παροχές αερίου σχεδόν σε όλους όσους στράφηκαν εναντίον τους, τους αναγκάζουν να «στραγγίξουν» τα αποθέματα τους αυτά για να μην εξαφανιστεί οικονομική τους δραστηριότητα.
Και όλως τυχαίως όλοι υποτιθέμενη ελπιδοφόροι προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν θα μπορούν να παραδώσουν φορτία ικανά να αντικαταστήσουν το ρώσικο αέριο τους επόμενους μήνες.
Οπότε ο έχων έστω ολίγον εγκέφαλο κατανοεί τι μας περιμένει όλους το χειμώνα που έρχεται… αυτά…
loading...