Οι Αμερικανοί ”γείωσαν” τους Τούρκους: ”Η Άγκυρα δεν θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35”

 ”Η Τουρκία δεν θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35”, ανέφερε ο Άνταμ Σμιθ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα από δημοσιογράφους.

“Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί η Τουρκία επειδή αγοράζει ρωσικά οπλικά συστήματα. Δεν μπορούν οι S-400 και τα F-35 να βρίσκονται στα ίδια χέρια, πιθανότητα κρίσιμες πληροφορίες μπορεό να πέσουν στα χέρια των Ρώσων.”

”Ηλεκτροσόκ” στη Τουρκία: Ενισχύσεις-”μαμούθ” έστειλαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους – 51 Τούρκοι νεκροί από επιθέσεις του HPG

Στα ”κάγκελα” βρόσκονται οι ΗΠΑ με τους Τούρκους, καθώς η Ουάσιγκτον έστειλε νέες ενισχύσεις στους Κούρδους!
Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:
”Οι ΗΠΑ εξόπλισαν την τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG με όπλα.Οι ΗΠΑ παρείχαν δεκάδες χιλιάδες φορτηγά στρατιωτική βοήθεια στο YPG/PKK, τεθωρακισμένα οχήματα όπως Humwee, BTR 60, M1117, IAG Guardian, Milan και Tow καθοδηγούμενα αντιαρματικά και θωρακισμένα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Bradley.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), η οποία σχεδιάζει να ιδρύσει ένα τρομοκρατικό κράτος στη βόρεια Συρία, έχει αποστείλει μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες φορτηγά οχήματα, όπλα και πυρομαχικά στο PKK/YPG. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Διεθνής Συνασπισμός έχουν στείλει μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες φορτηγά βοήθειας στη σύμμαχό τους, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
HUMWEE: Τα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Humwee, που αποσύρθηκαν από τον αμερικανικό στρατό μετά από χρόνια χρήσης, είναι μεταξύ των οχημάτων που χρησιμοποιεί η SDG. Το Πεντάγωνο έχει ήδη αποστείλει φορτηγά Humwees.
Milan: Το Milan, ένα αντιαρματικό όπλο που αναπτύχθηκε από γαλλογερμανική συνεργασία τη δεκαετία του 1960, μπορεί να απειλήσει θωρακισμένους στόχους σε εμβέλεια 2.000 μέτρων. Αναφέρεται ότι το DSG διαθέτει εκατοντάδες αντιαρματικά πυροβόλα τύπου Milan.
IAG GUARDIAN: Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου IAG Guardian που παράγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το SDG εκτιμάται ότι έχει πάνω από 300 Φύλακες.
RPG-7: Ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους μη κατευθυνόμενους πυραύλους εμβέλειας 500 μέτρων στον κόσμο.
BGM-71 TOW: Το TOW, ένας ημιαυτόματος κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ, έχει πολλά στα χέρια του SDG.
BRADLEY: Το Πεντάγωνο έστειλε επίσης δωρεάν τα όπλα και τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί ενεργά ο αμερικανικός στρατός. Αναφέρθηκε ότι παρέδωσε 250 ιχνηλατούμενα τεθωρακισμένα οχήματα απάντησης τύπου Bradley (ZMA).
M1117: Το τεθωρακισμένο μεταφορέα γνωστό ως M1117 κατανεμήθηκε επίσης έτσι ώστε οι SDF να μπορούν να φτάσουν τους στόχους τους με ασφάλεια.
Tην ίδια στιγμή, το κέντρο Τύπου του HPG ανακοινώνει τη δολοφονία 51 Τούρκων εισβολέων κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Εκδίκησης» που διεξήχθη κατά της τουρκικής κατοχής που αποβιβάστηκαν στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στη Μετίνα. Αναλυτική δήλωση θα δοθεί αργότερα.
loading...