Σε θέσεις μάχης γύρω από την Eλληνική πλατφόρμα Χεζμπολάχ και Τσαχάλ !


 Πολλαπλασιάζουμε τους εχθρούς μας εσκεμμένα και με μαθηματική πρόοδο. Εδώ και δώδεκα συναπτά έτη βιώνουμε την Τουρκογερμανική κατάκτηση, και εκτελούμε τις εντολές των ξένων δυνάμεων. 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]).

Από το 2010 έχουμε κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, μνημόνια, αυτοκτονίες, κοινωνικές αδικίες ανομία-αταξία, βία, έλλειψη παιδείας-ηθικής, covid-19 και άλλες επερχόμενες ασθένειες, επικράτηση του Διονυσιακού πολιτισμού, κλείσιμο της Συριακής πρεσβείας και εχθρικές ενέργειες προς τους μοναδικούς μας συμμάχους την σύγχρονη εποχή τους Σύριους. Δυστυχώς προσφάτως γίναμε και εχθροί των Ρώσων. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Τα παράδοξα και τα παράλογα δεν σταματούν σε αυτό εδώ τον τόπο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ενώ καταδίκασαν κάποιους συνανθρώπους μας ως ναζιστές στην Ελλάδα, στέλνουν όπλα και βοήθεια στους ναζί της Ουκρανίας !!! Πως γίνεται οι πιο επικίνδυνοι ναζί στην σύγχρονη εποχή να χρίζουν βοήθειας από τους ανέκαθεν δημοκρατικούς Έλληνες ; Ενώ η κατάσταση σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή επιδεινώνεται, στην Ελλάδα εντέχνως αυξάνουν τους εχθρούς μας οι πολιτικοί.

Και μέσα σε όλα αυτά για ένα ακόμη καλοκαίρι ξεκίνησαν οι απειλές της Τουρκίας για πόλεμο. Ο πιο φιλόδοξος πολιτικός μετά τον Πούτιν, είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ερτνογάν έθεσε ως στόχο να είναι η Τουρκία μέσα στις τρεις κορυφαίες χώρες του κόσμου σε εξαγωγές όπλων-αμυντικού εξοπλισμού. Δημιουργεί ένα "Τουρκικό-Τουρανικό ΝΑΤΟ". Με βάση αυτά τα γεωστρατηγικά σχέδια κινείται Ερντογάν μαζί με το επιτελείο του στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο.

Ο πιο άξιος διάδοχος του Ατατούρκ έχει ήδη δημιουργήσει την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Τελικά τα σχέδια του Ερντογάν κάθε άλλο παρά ουτοπικά είναι όπως αποδείχτηκε και ας έλεγαν κάποιοι "αφελείς" περί του αντιθέτου. Για αυτό σημαντικό είναι να δει κανείς ποιος είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας και τι είναι ικανός να κάνει. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία μέσα από τα επεκτατικά σχέδια του. Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα Ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο.

Όλα αυτά προφανώς τα γνωρίζουν στο κοινοβούλιο. Εν τούτοις γιατί η χώρα είναι υπό κατοχή σύμφωνα με τους καθηγητές Γεώργιο Κασιμάτη, Γεώργιο Κοντογίωργη, Βασίλη Σπύρου και τον εκλιπόντα Θεόδωρο Κατσανέβα, με διάφορες προφάσεις ψηφίζουν φιλοτουρκικά και ανθελληνικά. (1) Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών και χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική κατά γενική παραδοχή εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την αποχριστιανοποίησή της. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός.

Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών.

Για μια ακόμη φορά έχουμε Ελληνική εμπλοκή σε διεθνές ζήτημα, όπως αναφέρει το dimpenews.

"Η Ελληνική εταιρία Energean, επιχειρεί εξόρυξη αερίου για το Ισραήλ στο κοίτασμα Karish που διεκδικεί κι ο Λίβανος! Αυτή η εξέλιξη επέρχεται αμέσως μετά το φιάσκο με την κατάσχεση Iρανικού πετρελαίου για λογαριασμό των ΗΠΑ και την αντίστοιχη 2 ελληνικών τάνκερ από το Ιράν.H χώρα εκτίθεται ως εντολοδόχος ΗΠΑ-Ισραήλ κι αναμειγνύεται όλο και πιο ενεργά στην αμερικανοσιωνιστική διαμάχη με Ιράν, Λίβανο;; Με ότι αυτό συνεπάγεται;; Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά που η χώρα θα έπρεπε να αναζητά μόνο συμμάχους δημιουργεί εχθρούς για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων;

Το Ισραήλ θα επιχειρήσει εξόρυξη αερίου σε θαλάσσιο κοίτασμα που διεκδικεί ο Λίβανος με τον Πρόεδρο Λιβάνου να μιλά για επιθετική ενέργεια, την Χεζμπολάχ να δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα να εμποδίσει την εξέλιξη αυτή και την Τσαχάλ να ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τη πλατφόρμα. Το Πολεμικό Ναυτικό Ισραήλ χρησιμοποιεί πλοία, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων, για την προστασία του τόπου της γεώτρησης. Η Iron Dome θα τοποθετηθεί επίσης κοντά. Ο ισραηλινός στρατός φοβάται επίθεση της Χεζμπολάχ στην πλατφόρμα ελλινικής εταιρίας στο διαφιλονικούμενο μεταξύ Λιβάνου-Ισραήλ θαλάσσιο κοίτασμα Karish (Ισραηλινά ΜΜΕ)

Μια υπεράκτια πλατφόρμα γεώτρησης επιφορτισμένη με την εξόρυξη φυσικού αερίου για το Ισραήλ έφτασε σε μια αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή με τον Λίβανο, 80 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ισραήλ, ανέφερε το Channel 12. Η πλατφόρμα, που ανήκει στην ελληνική πετρελαιοπαραγωγό εταιρία Energean, απέπλευσε από τη Σιγκαπούρη πριν από πέντε εβδομάδες για να ενωθεί με τις πλατφόρμες Tamar και Leviathan που τροφοδοτούν το Ισραήλ με φυσικό αέριο. Η άφιξη της πλατφόρμας εξόργισε τον Λίβανο με τον Πρόεδρο Μισέλ Αούν να προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα στην αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή θα ισοδυναμούσε με πράξη επιθετικότητας και πρόκληση. Εν τω μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι είπε ότι το Ισραήλ «καταπατά τον θαλάσσιο πλούτο του Λιβάνου και επιβάλλει ένα τετελεσμένο σε μια αμφισβητούμενη περιοχή», αποκαλώντας αυτό «εξαιρετικά επικίνδυνο», ανέφερε το Reuters. Η Energean είπε ότι το πλωτό πλοίο αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής της έφτασε χθες στο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Χάιφα. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να το φέρει στο διαδίκτυο το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να επιχειρήσει στο κοίτασμα φυσικού αερίου Καρις. Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε χθες ότι δεν θα επιτρέψει το Ισραήλ να εργαστεί στο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish που βρίσκεται στην επίμαχη θαλάσσια ζώνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sama. Αυτό έγινε μετά την άφιξη της ελληνικής πλωτής πλατφόρμας παραγωγής και αποθήκευσης, Energean, στην περιοχή. Το Ισραήλ είπε ότι το ναυτικό του έχει σταλεί για να υπερασπιστεί τη πλωτή πλατφόρμα.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, Mahmoud Qatami, αναφέρθηκε από το λιβανέζικο Al-Akhbar λέγοντας: “Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στο Ισραήλ να ψάξει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην επίμαχη ζώνη”. Υπάρχει μια διαρκής διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου σχετικά με την περιοχή που καλύπτεται από αυτό το κοίτασμα φυσικού αερίου.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Δευτέρα 6 Ιουνίου, ότι ο ισραηλινός στρατός φοβάται μην βομβαρδίσει η Χεζμπολάχ την νέα πλατφόρμα γεώτρησης, που εγκαταστάθηκε την Κυριακή από την εταιρεία εξερεύνησης Energean Power, στο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, μια περιοχή που αμφισβητείται από τον Λίβανο και υπόκειται σε διαπραγματεύσεις με η κυβέρνηση του Λιβάνου. Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι KAN, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η πλατφόρμα αερίου που εγκαταστάθηκε 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χάιφα να αποτελέσει αντικείμενο «επίθεσης της Χεζμπολάχ», υπό το φως των λιβανικών προειδοποιήσεων και των επίσημων αντιδράσεων ότι αυτό είναι μια «εχθρική ισραηλινή ενέργεια σε αμφισβητούμενα ύδατα», σύμφωνα με δηλώσεις του Λιβανέζου προέδρου Μισέλ Αούν που εξέφρασε την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το ισραηλινό κανάλι αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας οργάνωσαν μια συνεδρίαση για να αξιολογήσουν την κατάσταση μετά την αναχώρηση της πλατφόρμας Energean από το λιμάνι της Σιγκαπούρης», με κατεύθυνση προς την κατεχόμενη Παλαιστίνη τον περασμένο Μάιο. Αναφέρθηκε σε συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ του «Israel» και της εταιρείας Energean που ορίζουν ότι η ασφάλεια της πλατφόρμας είναι ευθύνη της εταιρείας, ενώ την ευθύνη για την «ασφάλεια της υδάτινης περιοχής» έχει ο ισραηλινός στρατός.

Το KAN πρόσθεσε ότι το ναυτικό του ισραηλινού στρατού κατοχής ετοιμαζόταν να ασφαλίσει την περιοχή με ναυτικά πυροβόλα και υποβρύχια. Επισήμανε ότι το Ισραήλ «εργαζόταν για τη μεταφορά του συστήματος Iron Dome στη ναυτική του έκδοση στην περιοχή. » Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ, «το ισραηλινό ναυτικό είναι αυτό που θα διαφυλάξει την εξέδρα και που έχει εξασφαλίσει την πορεία του από τότε που εγκατέλειψε τη Διώρυγα του Σουέζ από τη Σιγκαπούρη».Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ισραηλινής Κνεσέτ ενέκρινε διάταγμα που απαγορεύει τη ναυτιλία σε απόσταση 1.500 μέτρων από τη νέα πλατφόρμα αερίου. Η ελληνική εταιρεία που εγκατέστησε την πλατφόρμα, χθες ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την εξόρυξη φυσικού αερίου μέσα στους επόμενους 3 μήνες, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησαν έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και την αμερικανική μεσολάβηση. Ωστόσο, έκτοτε έχουν σταματήσει.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish περιέχει 1,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αποδεδειγμένο και πιθανό αέριο και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για τον Λίβανο, ο οποίος υποφέρει από μια χρόνια και σφιχτή οικονομική κρίση. Η Energean αγόρασε τα κοιτάσματα Karish και Tanin, που βρίσκονται σε βαθιά νερά, περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές του Ισραήλ, τον Αύγουστο του 2016 έναντι 148 εκατομμυρίων δολαρίων από τους εταίρους ΗΠΑ-Ισραήλ Delek Group και Noble Energy, σύμφωνα με το Reuters. Η Energean είναι ο μοναδικός παραγωγός πετρελαίου στην Ελλάδα με μέση παραγωγή 3.500 βαρελιών την ημέρα από το 2016. Τα κοιτάσματα Karish και Tanin είναι τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας με συνδυασμένα αποθέματα φυσικού αερίου που υπολογίζονται στα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.middleeastmonitor

Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας: Παίρνουμε τις προετοιμασίες μας και συνιστώ να μην προσπαθήσει κανείς να εκπλήξει το “Ισραήλ”. Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz: «Η διαμάχη με τον Λίβανο για το φυσικό αέριο θα επιλυθεί μέσω διπλωματίας με αμερικανική μεσολάβηση». Επικεφαλής του πολιτικού μπλοκ της Χεζμπολάχ, βουλευτής Muhammad Raad: Σταματήστε να κηδεμονεύεστε από το εξωτερικό που είναι άπληστο για τον πλούτο μας και από τον μεσίτη που προωθεί συμφωνίες. Ας βγάζουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο όπως θέλουμε και με όποιον θέλουμε όποτε θέλουμε! Ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για την πιθανότητα η Χεζμπολάχ να επιχειρήσει να επιτεθεί στο γεωτρύπανο Karish στα ανοικτά των ακτών της Μεσογείου της χώρας. Στο Λίβανο υπάρχει παρατεταμένη ενεργειακή κρίση που έχει μεταβληθεί σε ανθρωπιστική λόγω εμπάργκο. Ο κόσμος μαρτυράει υποφέρει. Τώρα η ελληνική πλευρά θα βάλει πλάτη για χαριστική βολή;;αν έχουν κι ένα κοίτασμα να πάει αύτανδρο;; Όταν η Ελλάδα έχει ανοικτά αντίστοιχα ζητήματα με Τουρκία στο Αιγαίο πως εμπλέκεται σε παρεμφερείς ιστορίες στη Μ Ανατολή;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ARISVINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια :