Κοινωνική Μηχανική μέσω Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων: Ολλανδική τράπεζα συνδέει επισήμως τις δαπάνες των πελατών με τις εκπομπές CO2…! Η ψηφιακή τυραννία έφτασε…!

Η Mastercard, σε συνεργασία με μια νεοφυή επιχείρηση, διαθέτει ήδη μια πιστωτική κάρτα που παρακολουθεί και διακόπτει αυτόματα τις δαπάνες του πελάτη, όταν οι αγορές έχουν φθάσει στο «μέγιστο όριο εκπομπής άνθρακα»!

Είπαμε…οι «καλές συνήθειες» θα επιβραβεύονται, ενώ οι «κακές συνήθειες» θα τιμωρούνται. Καλως ήλθατε σε μια τυραννική πραγματικότητα…Πόσο υπάκουος δούλος του Συστήματος μπορείς να γίνεις…;

Πηγή: The Expose

Από Rhoda Wilson

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεγάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε άρθρα σχετικά με τις κυβερνήσεις της Μπολόνια (εδώ), της Βιέννης, της Βαυαρίας και του Βελγίου που σχεδίασαν και εφαρμόζουν Συστήματα Κοινωνικής Πίστωσης. Όσοι καταναλώνουν-παράγουν λιγότερο CO2 θα ανταμείβονται. Στην Ολλανδία, από τις 22 Απριλίου, η πρώτη ολλανδική τράπεζα, και ενδεχομένως η πρώτη στην Ευρώπη, συνδέει τις συναλλαγές πληρωμών με τις εκπομπές CO2.

Η Mastercard, σε συνεργασία με μια νεοφυή επιχείρηση, διαθέτει ήδη μια πιστωτική κάρτα που παρακολουθεί και διακόπτει αυτόματα τις δαπάνες όταν οι αγορές έχουν φθάσει στο “μέγιστο όριο άνθρακα” – μια πρωτοβουλία που επαινέθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Τώρα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ολλανδία, η Rabobank, έχει αρχίσει να παρακολουθεί τις εκπομπές CO2 κάθε πληρωμής που πραγματοποιείται.

Οι πελάτες της Rabobank αποκτούν εικόνα για τις εκπομπές CO2 των αγορών τους, 22 Απριλίου 2022

Η Rabobank δεν θέλει να πάει τόσο μακριά όσο η Mastercard. Το νέο της εργαλείο είναι εθελοντικό και πωλείται ως υπηρεσία και όχι ως πειθαρχική διαδικασία … προς το παρόν. Η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Barbara Baarsma, δήλωσε σχετικά: “Ο στόχος είναι απολύτως όχι να δείξουμε με το δάχτυλο ως τράπεζα και να ενεργήσουμε ως σύμβουλος”.

Για να πουλήσει την ιδέα στο κοινό, η Baarsma περιβάλλει την καινοτομία με χαριτωμένη γλώσσα: “Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους εικόνα της δικής τους συμπεριφοράς και αν το θέλουν, μπορούν να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους”.

Η Baarsma θεωρείται “εμπειρογνώμονας” στις Κάτω Χώρες: συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας μέσω “επιτροπών εμπειρογνωμόνων” και κάνει συχνά προσκεκλημένες εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Η τράπεζα εκδίδει επίσης ήδη κουπόνια σε αγρότες που κάνουν κάτι για τις εκπομπές CO2. “Κάνουμε τους καταναλωτές μέρος της λύσης, όπως ακριβώς κάνουμε με τους βιώσιμους αγρότες που μπορούν να κερδίσουν πιστωτικά μόρια άνθρακα αποθηκεύοντας άνθρακα στα χωράφια τους. Μαζί, τα οκτώ εκατομμύρια ιδιωτών πελατών μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, αλλάζοντας την καταναλωτική τους συμπεριφορά προς την κατεύθυνση της μείωσης του αποτυπώματος CO2. Για παράδειγμα, αγοράζοντας άλλα, λιγότερο εντατικά σε άνθρακα τρόφιμα, ενθαρρύνουν επίσης τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν πιο βιώσιμα προϊόντα”, δήλωσε ο Baarsma.

Υποστηρίζει επίσης ότι στο μέλλον οι εκπομπές CO2 θα πρέπει να αναγράφονται στα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό θέλουν οι άνθρωποι, θέλουν “καλά ενημερωμένες αποφάσεις και διαφάνεια”.

“Αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την τράπεζα”, δήλωσε ο Laurens Sloot, καθηγητής επιχειρηματικότητας στο λιανικό εμπόριο στο Πανεπιστήμιο του Groningen, “ως καταναλωτής, δεν γνωρίζεις ακριβώς τι ζημιά κάνουν τα προϊόντα που αγοράζεις και σίγουρα δεν χρειάζεται να πληρώνεις επιπλέον γι’ αυτό”.

Αυτό που δεν έχουν λάβει υπόψη τους ούτε η τράπεζα ούτε οι “επιστήμονες” είναι ότι το διαθέσιμο εισόδημα των Ευρωπαίων διαβρώνεται σιγά σιγά και οι Ευρωπαίοι θα συνυπολογίσουν την τιμή των αγαθών και όχι τις εκπομπές CO2 όταν κάνουν μια αγορά.

Μια άλλη κρίσιμη πτυχή που ούτε η τράπεζα ούτε οι “επιστήμονες” έχουν λάβει υπόψη τους είναι ότι οι αλλαγές στο κλίμα δεν οφείλονται στο CO2. Το CO2 – η τροφή των φυτών, όπως έχουν διδαχθεί γενιές και γενιές μαθητών – είναι το αέριο που πρασινίζει τη Γη. Το ψέμα για το CO2 διαιωνίζεται από τους τεχνοκράτες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για να προωθήσουν την ατζέντα τους: “Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι”. Προσέξτε τη χρήση του “εσείς” και όχι του “εμείς” στη δήλωσή τους. Η ατζέντα τους δεν ισχύει για αυτούς και όχι για όλους μας εξίσου – αρχικά, όπως συμβαίνει με όλα τα σχέδια των τεχνοκρατών, οι φτωχότεροι θα πληγούν περισσότερο.

Πηγή: New service: Bank links expenditure with CO2 consumption, TKP, 27, 27 Απριλίου 2022

loading...