ΗΓΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Πούτιν στους BRICS: Ήρθε η ώρα μας – ΒΙΝΤΕΟ


 

«Η Δύση αναπτύσσει ΤΕΧΝΗΤΗ ΥΣΤΕΡΙΑ! Ώρα να αναλάβουμε ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ»...

Την ώρα που πλέον ακόμα και διεθνιστικές φωνές στην Δύση (και στην Ελλάδα) παραδέχονται πως η Ρωσία κερδίζει και τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο των κυρώσεων, νέες γεωπολιτικές ισορροπίες αναδύονται.


Αυτό κατέστη σαφές στη 14η Σύνοδο Κορυφής BRICS – το σώμα που συγκεντρώνει τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Και η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη από τον κόσμο, όπως θα ήθελε η Δύση να είναι.


Οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, η κριτική των κυρώσεων και το ΝΑΤΟ είναι τα πιο επίκαιρα ζητήματα που φέρνουν τις τέσσερις δυνάμεις πιο κοντά. Αλλά ακόμα βαθύτερα βρίσκεται η κοινή επιθυμία όλων των πλευρών για την υπέρβαση ενός μονοπολικού κόσμου (διεθνισμός), «προς ένα πραγματικά πολυπολικό σύστημα διακυβερνητικών σχέσεων, βασισμένο σε παγκοσμίως αποδεκτούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις βασικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».


Αυτό είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την Πέμπτη, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα να αναδειχθεί ο ΗΓΕΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ των BRICS. Ο πληθυσμός τους αποτελεί το 42% του συνολικού παγκόσμιου και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :