Bloomberg: «Το Πεντάγωνο στερεύει από όπλα – Η Ουκρανία εξάντλησε τα αποθέματα Javelins και Stingers»

 «Μόνο για μερικούς μήνες έχουν μείνει αποθέματα Javelins και Stingers, λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία», μεταδίδει το Bloomberg.

Η αποκατάσταση της απόσυρσης των όπλων των ΗΠΑ δεν θα είναι εύκολη, καθώς το Πεντάγωνο δεν έχει να αντιμετωπίσει απλώς διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εσωτερικές ελλείψεις του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ φθείρονται με ταχύτερο ρυθμό από ότι φθείρεται η Ρωσία.

Η Ρωσία είχε στις αποθήκες της και διατηρεί ακόμα μεγάλους αριθμούς σοβιετικών οπλικών συστημάτων τα οποία είναι μεν αναλώσιμα αλλά κάνουν ακόμα δουλειά σε ένα μέτωπο όπως το ουκρανικό.

Οι ΗΠΑ αντίθετα είναι υποχρεωμένες να αναλώσουν σύγχρονο εξοπλισμό που είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ειδικά σε τέτοιες ποσότητες.

«Ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, το Κίεβο έχει ήδη εξαντλήσει περισσότερο από το ένα τρίτο του οπλοστασίου Javelin του αμερικανικού στρατού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξάντλησαν επίσης το ένα τέταρτο του αμερικανικού αποθέματος φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger. Σε λίγους μήνες, το Πεντάγωνο δεν θα μπορεί να προμηθεύσει νέες μονάδες στο Κίεβο χωρίς να εξαντλήσει τα δικά του αποθέματα», καταγγέλλουν δημοσιογράφοι του Bloomberg.

Business Insider: Τέλος του έτους τα πυραυλικά συστήματα που υποσχέθηκε ο Σόλτς στη Ουκρανία 

Τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας Iris-T, τα οποία ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε να προμηθεύσει στην Ουκρανία , θα είναι έτοιμα τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο και τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Mars II απαιτούν αντικατάσταση λογισμικού πριν από την αποστολή.

Το Business Insider γράφει σχετικά:

“Είναι το Iris-T και το Mars II που θεωρούνται συστήματα που θα αποφέρουν πραγματικά οφέλη στην Ουκρανία. Το γεγονός ότι προφανώς μπορούν να παραδοθούν μόνο στα τέλη του φθινοπώρου ή το χειμώνα είναι ιδιαίτερα προβληματικό, καθώς πολλοί ειδικοί θεωρούν πλέον τον Αύγουστο ως τον αποφασιστικό μήνα, στον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με όλα σχεδόν τα οπλικά συστήματα που έχει υποσχεθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες

loading...