Αυτόκλητοι Ληξίαρχοι


Κώστα Δημ Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου) –  

Οι κ.κ Πούτιν και Ερντογάν – εκτός από την Τσαρική /Αυτοκρατορική και την Σουλτανική /Οθωμανική ιδιότητά τους (αντίστοιχα) αυτοαναγορεύονται και σε … «Διεθνείς Ληξιάρχους», οι οποίοι και θα ρυθμίζουν τις εγγραφές κατεύθυνσης , αυτοδιάθεσης, συμμαχιών, ύπαρξης άλλων κρατών σύμφωνα με τις ληξιαρχικές τους επιθυμίες (!).

Τραγέλαφος !!!.

Ασφαλώς και ισχύει η κατίσχυση … του : «Δικαίου του ισχυροτέρου, του αδίστακτου και του αισχρότερου». Απορώ ειλικρινά πως αναμένουν –οι αφελείς ή παρασυρμένοι – να προχωρήσει η ανθρωπότητα σε ενδοσυνεννόηση Κρατών , αλληλοπεριχώρηση, αλληλοκατανόηση, και αμοιβαίες συναινετικές υποχωρήσεις ώστε να διασφαλιστεί η … «επί Γης ειρήνη».

Συγκροτήθηκαν Διεθνείς Οργανισμοί (ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας κ.ο.κ) για τα …. μάτια. Χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες παρέμβασης ή και άμεσης επέμβασης . Επιτροπές για την διασπορά και χρήση πυρηνικών για πολεμικούς σκοπούς. Όλα τα παραπάνω – και πολλά άλλα γνωστά και μη εξαιρετέα –έχουν , υποτίθεται , ως αντικείμενο /στόχο, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών /κρατών-. Κακόγουστο , αποκρουστικό καλαμπούρι ασφαλώς.

Η πρόσφατη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Η συνεχιζόμενη , άδικη, ανιστόρητη, και αδικαιολόγητη τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας, το προσυπογράφει.

Αναιτιολόγητα οι Τούρκοι ταγοί, (δεν είναι μόνον ο κος Ερντογάν), καλλιεργούν εχθρότητα και μίσος εναντίον μας, ψευδόμενοι παράλληλα ασύστολα. Τώρα ο μεγαλομανής μικροσουλτανίσκος της γειτόνισσας, γίνεται και ρυθμιστής της πολιτικής άλλων χωρών όπως Σουηδίας και Φιλανδίας, που αποφάσισαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ προς προστασία τους από τον ισχυρό ρωσικό τους γείτονα.

Παρέλειψαν όμως να πάρουν άδεια /έγκριση της Τουρκίας. «Δεν βλέπουμε με καλό μάτι την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ» δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος (;).

Σοβαρά; Η Τουρκία , ένα από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ … αποφασίζει τι θα κάνουν άλλες, ανεξάρτητες χώρες (!). Απειλεί δε και με veto ώστε να εμποδίσει την προσχώρησή τους. Από πού και ως που ; Από που αντλεί τέτοια δικαιώματα το σουλτανικό κακέκτυπο; Ποιος, ποιοι του έδωσαν τέτοιες δυνατότητες /εξουσίες παρέμβασης, σε διεθνή ζητήματα, που δεν τον αφορούν;

Ποιοι τον ωθούν –και τον στηρίζουν ώστε – να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεθνή σκακιέρα; Ηλίθιοι, συμφεροντολόγοι, διεφθαρμένοι, ή απλώς παρηκμασμένοι δυτικοί ηγετίσκοι πυγμαίου /νανώδους αναστήματος; Θα μπορούσα να κατανοήσω (όχι όμως και να συγχωρήσω) τον αμοραλισμό τους, καθώς και τα συμφέροντα που τους ποδηγετούν και τους οδηγούν στο να δέχονται , να ενισχύουν, να προμοτάρουν τον Τούρκο Πρόεδρο. Όμως πώς να εξηγήσω την απύθμενη βλακεία, την έλλειψη ιστορικής γνώσης , τον κυνισμό των … «Συμμάχων» που εξακολουθούν να θεωρούν ότι ανακάλυψαν τον …. πιστό /αξιόπιστο, δεδομένο, έντιμο , συνεπή φίλο και σύμμαχο;. Πως φτάσαμε –φτάσανε- στο έσχατο σημείο κρετινισμού που θέλει το : «Τούρκος να ‘ναι και όπως, ό, τι να ‘ναι»; . Πώς να δικαιολογηθεί η κατοχή του 40% του κράτους –μέλους της Κύπρου; Τόσο δύσκολο είναι να διακρίνουν οι μικρόνοες μύωπες, ότι οι Τούρκοι παίζουν σε πολλαπλά ταμπλό και όπου (κάπου) θα καθίσει η μπίλια; . Μα αυτό φαίνεται από μακρυά, από μίλια. Γιατί συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία;

Μήπως για να πολεμήσει τυχόν αύριο τη Ρωσία; Κούνια που τους κούναγε. Εκτός και αν – για να είμαι και δίκαιος- χρησιμοποιήσει τους ρωσικούς S 400 (!). Τραγέλαφος. Παράνοια.

Σύμμαχος /Εταίρος, μέλος του ΝΑΤΟ, εξοπλίζεται με πολεμικό υλικό από τον … εχθρό του ΝΑΤΟ για να τον … πολεμήσει. Φυσικά ο στόχος είναι βασικά άλλος: Η Ελλάδα , ο Ελληνισμός. Εναντίον μας θα χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός.

Ο Τουρκοπαππατζής παίζει καλά τον «Παππά».

«Εδώ παππάς, εκεί παππάς ….». Όμως παππατζής χωρίς αβανταδόρους δεν στέκεται στη αγορά. Πρόθυμοι λοιπόν οι Δυτικοί αβανταδόροι ενισχύουν τον πονηρό Τ ο υ ρ κ ο π α π π α τ ζ ή.

ΥΓ Η όλη υπόθεση είναι απίστευτα γελοία, εμετική. Έλα όμως που γίνεται – αναπόδραστα- λίαν επικίνδυνη, απελπιστική!. Συνεπώς απαιτείται ομοψυχία εθνική, ώστε να αντιτάξουμε αντίσταση αποτελεσματική!

Οι καιροί ου μενετοί. Αυτό δεν θα πρέπει να παραθεωρηθεί.

loading...