Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΛΗΞΕ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ. ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΔΗΣΣΟ!!!

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ HIMARS!
ΒΙΝΤΕΟ

Η Ουκρανία έπληξε τις ρώσικες πετρελαϊκές πλατφόρμες στην Κριμαία. Πλοία του ρώσικου στόλου κατευθύνονται προς Οδησσό!! Συνεχής

βομβαρδισμός του Ντόνετσκ με αμερικανικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS!

Η Ουκρανία επιτέθηκε στην εξέδρα πετρελαίου στην Κριμαία, στις πλατφόρμες της Chernomorneftegaz. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την τύχη του προσωπικού καθώς περίπου 100 άνθρωποι εργάζονταν στις εγκαταστάσεις. 

Τραυματίστηκαν πολίτες, υπάρχουν αγνοούμενοι (η έρευνα συνεχίζεται με τη συμμετοχή περιπολικών πλοίων και αεροπορίας). Συνολικά, 109 άτομα βρίσκονταν στο γεωτρύπανο του Chornomorneftegaz τη στιγμή της πρόσκρουσης, αρχικά 21 από αυτά εκκενώθηκαν μεταγενέστερος απολογισμός κάνει λόγο για 94 άτομα που απομακρύνθηκαν.

Τώρα όλα είναι ανοιχτά μπορεί να στοχευθούν ακόμα και τα ουκρανικά κυβερνητικά κτίρια .Φήμες κυκλοφορούν ότι πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν εγκαταλείψει τα λιμάνια τους και κινούνται προς την Οδησσό. 

Αν αληθεύει, πιθανώς συνδέεται με επιδρομές της Ουκρανίας εναντίον ρωσικών πλατφορμών πετρελαίου κοντά στην Κριμαία σήμερα και με νέες επιθέσεις στο Φιδονήσι και στο Ντόνετσκ.

Η Ουκρανία επιτίθεται σε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στην Κριμαία, αυτή είναι η 1η ανάλογη επίθεση από την αρχή της ρωσικής επιχείρησης.

Αυτό είναι το πρώτο χτύπημα που αναφέρεται σε υπεράκτιες ενεργειακές υποδομές στην Κριμαία.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας κατηγόρησε τη Δευτέρα την Ουκρανία ότι έπληξε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

“Σήμερα το πρωί ο εχθρός επιτέθηκε στις πλατφόρμες γεώτρησης της Chernomorneftegaz”, δήλωσε ο Σεργκέι Ακσιόνοφ στο Telegram, αναφερόμενος στην εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα την Κριμαία.

«Είμαι σε επαφή με τους συναδέλφους μας από το υπουργείο Άμυνας και την FSB (οργανισμός ασφαλείας), εργαζόμαστε για τη διάσωση ανθρώπων», πρόσθεσε.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...