Δεν του το είχα. Μπράβο του. Οι δειλοί των Αθηνών είναι μεγαλύτερο πρόβλημα
Ιλχάν Αχμέτ: «Δεν θα δειλιάσω» λέει ο μουσουλμάνος βουλευτής μετά τη στοχοποίησή του από το τουρκικό προξενείο

 Ο Ιλχάν Αχμέτ επανήλθε και με γραπτή δήλωσή του καταγγέλλει απειλές, εκφοβισμούς και διώξεις που «δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία».


Το μήνυμα ότι «δεν θα σωπάσω, δεν θα δειλιάσω και δεν θα υποχωρήσω» στέλνει με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ προς τους ακραίους κύκλους της μειονότητας της Θράκης που τον έχουν στοχοποιήσει το τελευταίο διάστημα. Υπήρξε μάλιστα μήνυμα που ερμηνεύτηκε ακόμη και ως απειλή για τη ζωή του.


Αιτία των απειλών που δέχεται ο βουλευτής Ροδόπης αποτέλεσε η πρόσφατη τοποθέτησή του σε ραδιοφωνική συνέντευξη, κατά την οποία χαρακτήρισε «μη σύννομη» τη δράση του πρόξενου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Μουράτ Ομέρογλου, προσθέτοντας μάλιστα ότι «τα ζητήματα της μειονότητας είναι εσωτερικά (σ.σ. της Ελλάδας) και δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει».


«Είναι ξεκάθαρο ότι ξεφεύγει από τα διπλωματικά του καθήκοντα. Δεν θα επιτρέψω οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της μειονότητας» δήλωσε ο Ιλχάν Αχμέτ για τον Μουράτ Ομέρογλου.


Σε απάντηση της καταγγελίας εκδόθηκε ανακοίνωση από την άτυπη «Συμβουλευτική Επιτροπή» της μειονότητας, η οποία όπως καταγγέλλεται από πολιτικούς και άλλους παράγοντες της Θράκης ελέγχεται από το τουρκικό προξενείο, ότι τον διαγράφει από τα μέλη της και τον κατηγορεί ότι πρόδωσε τις αρχές της. Μαζί του διαγράφεται ένας από τους από τους τρεις μειονοτικούς δημάρχους της Θράκης, τον Οντέρ Μουμίν του Ιάσμου.


Ο Ιλχάν Αχμέτ επανήλθε και με γραπτή δήλωσή του καταγγέλλει απειλές, εκφοβισμούς και διώξεις που «δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία».


Οι έντονες επιθέσεις και οι απειλές που δέχεται τον τελευταίο καιρό, αναφέρει, αποτελούν «την κορύφωση μιας αλληλουχίας γεγονότων που σοβούν τα τελευταία χρόνια σε βάρος μου». Τονίζει δε: «Δεν θα σωπάσω, δεν θα δειλιάσω, δεν θα υποχωρήσω. Μέχρι να δικαιωθούν τα οράματα για μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία στη Θράκη της Ισότητας, Ισονομίας, Ισοπολιτείας και Ευημερίας για το σύνολο με έμφαση στους πιο αδύναμους, με πίστη στα ιδανικά της ελεύθερης έκφρασης και του πολιτικού φιλελευθερισμού».


Αναλυτικά η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω σήμερα με τους συμπολίτες μου στην Ροδόπη και την Θράκη για να δηλώσω ότι οι αξίες και τα ιδανικά με τα οποία πολιτεύθηκα από την αρχή της πολιτικής μου διαδρομής, παραμένουν έως και σήμερα αναλλοίωτα και αδιαπραγμάτευτα.


Ευρισκόμενος στον δημόσιο βίο ανελλιπώς από το 2004, κατόρθωνα πάντοτε να αποτελώ μία από τις πρώτες επιλογές των πολιτών της Ροδόπης, διατηρώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης μαζί τους.


Ποτέ δεν επιχείρησα να δραπετεύσω στα δύσκολα και αυτό θα πράξω και τώρα, έχοντας ως πάγια αρχή μου ότι ο πολιτικός λογοδοτεί στους ψηφοφόρους του και το σύνολο των συμπολιτών του. Εκείνοι είναι που τελικά κρίνουν, προκρίνουν ή αποδοκιμάζουν την πορεία και το έργο του.


Ποτέ δεν διαχώρισα τους πολίτες αυτού του τόπου, σε πλειονοτικούς ή μειονοτικούς, χριστιανούς ή μουσουλμάνους αριστερούς ή δεξιούς. Παλεύω, ωστόσο, για τα δικαιώματα της Μειονότητας μας, τα οποία για μένα αποτελούν αδιαπραγμάτευτο στόχο σε όλη αυτή την διαδρομή.


Δεν παύω, όμως, να αντιλαμβάνομαι την Ροδόπη και την Θράκη ως ένα ενιαίο σύνολο για το οποίο ένας βουλευτής χρειάζεται να αναπτύσσει πρωτοβουλίες προς όλες τις κοινωνικές, θεσμικές και παραγωγικές δυνάμεις και εκπροσωπήσεις, προκειμένου να επιτυγχάνει κάθε φόρα τα μέγιστα αποτελέσματα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.


Οι έντονες επιθέσεις και οι απειλές που δέχομαι τον τελευταίο καιρό, αποτελούν την κορύφωση μιας αλληλουχίας γεγονότων που σοβούν τα τελευταία χρόνια σε βάρος μου. Όταν, όμως απειλείται, εκφοβίζεται ή διώκεται για πολιτικούς λόγους ένας βουλευτής, στο πρόσωπό του διώκεται, εκφοβίζεται και απειλείται η ίδια η Δημοκρατία. Και αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία.


Η ανεξαρτησία που διέπει την πολιτική μου συμπεριφορά, οι επιτυχίες στο πεδίο για την κατοχύρωση της οικονομικής επιβίωσης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων του τόπου μας, ο αγώνας μου για τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, για την κοινωνική χειραφέτηση της ίδιας της Μειονότητας, φαίνεται πως ενοχλεί και τρομάζει τα κατεστημένα της περιοχής μας.


Αντιλαμβάνομαι την Θράκη ως νησίδα γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια ταραγμένη περίοδο που διανύουμε και την Μειονότητα μας ως γέφυρα ειρήνης μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Κάθε άλλη σκέψη και δράση, από όπου κι αν προέρχεται, που ναρκοθετεί την ομαλή συμβίωση στην Θράκη, συνιστά μια επικίνδυνη εξέλιξη που έχει ως πρώτο θύμα παραδοσιακά την ίδια την Μειονότητα.


Απευθύνομαι, σήμερα, προς όλους τους συμπολίτες μου και ζητώ την στήριξή τους σε αυτόν τον αγώνα μου. Δεν θα σωπάσω, δεν θα δειλιάσω, δεν θα υποχωρήσω. Μέχρι να δικαιωθούν τα οράματα για μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία στη Θράκη της Ισότητας, Ισονομίας, Ισοπολιτείας και Ευημερίας για το σύνολο με έμφαση στους πιο αδύναμους, με πίστη στα ιδανικά της ελεύθερης έκφρασης και του πολιτικού φιλελευθερισμού.


Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που επικοινωνούν καθημερινά μαζί μου και δηλώνουν την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό. Θέλω να είναι σίγουροι ότι αυτός ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :