Ανθελληνική προβοκάτσια με άρωμα Ράμα στην αλβανική Βουλή
Είναι προφανώς πράξη μέγιστης πολιτικής σημασίας –συμβολικά και ουσιαστικά– η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος να παραχωρηθεί η αλβανική Βουλή (η Αίθουσα συνεδριάσεων) σε μια παράσταση ακραίας ανθελληνικής ρητορικής και προπαγάνδας. Χθες, με πραγματικό σκηνοθέτη τον Έντι Ράμα, από το συγκεκριμένο χώρο, με τη θεσμική αξία που έχει στη λειτουργία του πολιτεύματος, εστάλη ένα ακραίο ανθελληνικό μήνυμα που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από την Ελλάδα.


Κεντρικό σύνθημα στα έδρανα, στο βήμα και στο Προεδρείο της Βουλής ήταν η λέξη “Γενοκτονία”. Κι αναφερόταν στον σχετικά πρόσφατο ισχυρισμό των Αλβανών ότι η Ελλάδα διέπραξε γενοκτονία εναντίον τους. Κι αυτό, όταν σήμερα στην Ελλάδα είναι πλέον του μισού εκατομμυρίου οι Αλβανοί το γένος που εργάζονται και ευημερούν χάριν της ελληνικής φιλοξενίας. Η προπαγάνδα όμως δεν υπακούει στη λογική.

Πρωταγωνιστής στη φιέστα που οργανώθηκε στην αλβανική Βουλή ήταν το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, το οποίο ελέγχεται απολύτως από την Άγκυρα. Βασική αποστολή του είναι η συντήρηση κλίματος καχυποψίας στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, για την ακρίβεια η υπονόμευσή τους για λογαριασμό της Τουρκίας. Το κόμμα αυτό που πρωτοστατεί σε ανθελληνισμό, χαρακτηρίζει την εκδίωξη των Αλβανοτσάμηδων από τη Θεσπρωτία αμέσως μετά την αποχώρηση των κατακτητών το 1945. Οι Αλβανοτσάμηδες στην Κατοχή όχι μόνο είχαν συνεργαστεί με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές, αλλά και είχαν σχηματίσει κρατίδιο!

Στην πραγματικότητα, όμως, πρωταγωνιστής ήταν ο Έντι Ράμα, ο οποίος και τον παρελθόντα Ιανουάριο είχε προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας να μιλήσει στην Βουλή της Αλβανίας. Από το βήμα που του είχε παραχωρηθεί, εν μέσω χειροκροτημάτων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κουνούσε το δάκτυλο. Υπενθυμίζουμε ότι το θέρος του 1940 στον ίδιο χώρο οι προσκείμενοι στον ιταλικό φασισμό Αλβανοί ηγέτες επιδίδονταν σε ανάλογη ανθελληνική ρητορική άμιλλα.
Η Αλβανική Βουλή στους Αλβανοτσάμηδες

Τη Δευτέρα, ναι μεν σωματικώς απουσίαζαν οι Αλβανοί βουλευτές, αλλά πνευματικώς απολάμβαναν το παραλήρημα των Αλβανοτσάμηδων. Για να μην υπάρχουν μάλιστα αμφιβολίες ότι η Βουλή της Αλβανίας ήταν εκεί, αρκεί η επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του parlament.al, η οποία εκφράζει ευχαριστίες στους διοργανωτές του σόου! Ήταν βέβαια εκεί οι ελεγχόμενοι από την τουρκική Πρεσβεία σύλλογοι Αλβανοτσάμηδων με συνθήματα κατά της Ελλάδας.


Η συμπεριφορά αυτή της Προέδρου της Βουλής και του Πρωθυπουργού, που θα σε τέτοιες περιπτώσεις κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, συνιστά βαριά πρόκληση προς την Ελλάδα. Τα λόγια δεν έχουν αξία κι αυτό καλό είναι να το θυμάται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επειδή οι Αλβανοί αξιωματούχοι συνηθίζουν να λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Έλληνες συνομιλητές τους και στη συνέχεια να πράττουν διαφορετικά.


Το τέρας πρέπει να αντικριστεί κατάματα. Είναι προφανές ότι τα Τίρανα όχι απλώς συγχρωτίζονται με την Άγκυρα, αλλά και συνεργάζονται μαζί της για τη δημιουργία ενός δυσμενούς για το Ελληνισμό κλίματος. Εξυπηρετούν την Άγκυρα στις στοχεύσεις της με όλα τα δυνατά μέσα. Ο Έντι Ράμα εξάλλου αυτές τις ημέρες στις δηλώσεις του χρησιμοποίησε υπερβολικά τη λέξη “πόλεμος” ως απειλή για την περιοχή. Παρουσιάζοντας βιβλίο πρώην υπουργού Εξωτερικών του Κοσσόβου στην Πρίστινα και μετά την από κοινού συνεδρίαση Υπουργικών Συμβουλίων Αλβανίας και Κοσσόβου δήλωνε ότι όποιος κηρύξει πόλεμο στο Κόσσοβο κηρύττει την ίδια στιγμή πόλεμο και στην Αλβανία.
Παιχνίδι και με Κοσσοβάρους

Σε συνέντευξη με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας δήλωσε ότι η πείρα της χώρας της σε ό,τι αφορά την ρωσική απειλή είναι πολύτιμη καθότι η περιοχή της Βαλκανικής βρίσκεται ενώπιον ίδιας πρόκλησης και απειλής. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency στην έκδοσή του στα αλβανικά, ανέφερε ειδικά τα τεκταινόμενα στη Βουλή της Αλβανίας για το Αλβανοτσάμικό, ενώ επισημαίνει και αναφορά του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίτα Κοβάτσεφσκι ότι οι διαδικασίες διεύρυνσης του ΝΑΤΟ θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ειδικές ευαισθησίες κάθε χώρας. Οι δηλώσεις έγιναν παρουσία της Πρωθυπουργού της Φινλανδίας που για πρώτη φορά επισκέπτεται τη χώρα.


Σε ΜΜΕ της Ηπείρου, ωστόσο, γίνεται με έμφαση αναφορά σε περίεργες “επαφές” τοπικών πολιτικών παραγόντων της Θεσπρωτίας με Κοσσοβάρους. Την Παρασκευή τα μεσάνυχτα μάλιστα κατάφεραν σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών και Δημοσίας Τάξης να περάσουν από τα σύνορα στο Μαυρομάτι λεωφορείο με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές για αγώνα στην Ηγουμενίτσα, χωρίς την βίζα που απαιτείται!

Το Μαυρομάτι είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου ακριβώς το Σαββατοκύριακο πρόκειται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις μίσους των συλλόγων και φορέων των Αλβανοτσάμηδων. Με χρηματοδότηση της αλβανικής κυβέρνησης έχουν αναγείρει πλησίον της κοινότητας Τζάρα “Μνημείο Γενοκτονίας”! Διαθέτει τζαμί το οποίο επισκέπτονται κατά καιρούς μη Αλβανοί ιμάμηδες, που προτίθενται να εγκαινιάσουν φέτος καθώς και χώρο μουσείου και απομιμήσεις τάφων! Διατείνονται οι απόγονοι των μουσουλμάνων Αλβανοτσάμηδων της Θεσπρωτίας, που συνεργάστηκαν στενά με τους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς Ναζί στην Κατοχή ότι εκεί “αναπαύονται” τα θύματα των Ελλήνων. Πρόκειται για ένα ακόμα θηριώδες ψεύδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :