Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας – «Χέρι» δολοφόνησε τα δύο παιδιά


 Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, απόσπασμα από το πόρισμα Καρακούκη – Καλογριά για τον θάνατο των δύο κοριτσιών από την Πάτρα, την Ίριδα και τη Μαλένα.


Από το πόρισμα των ιατροδικαστών, προκύπτει ότι παρότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και στις δύο περιπτώσεις, είναι διαφορετικός ο μηχανισμός. Συγκεκριμένα, η Ίριδα δολοφονήθηκε με το πανάκι της, ενώ ο ασφυκτικός θάνατος στη Μαλένα προκλήθηκε από χέρι.


Και στις δύο περιπτώσεις ο θάνατος ήταν βίαιος, ασφυκτικός.


Mε οδηγό τις φωτογραφίες από τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας και το ματωμένο πανάκι της Ίριδος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν και υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση στην πράξη αυτή.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι με τον τρόπο που είναι γραμμένο το πόρισμα, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για δολοφονία. 

Η Ίριδα ήταν το μοναδικό κορίτσι που δεν πέθανε στο νοσοκομείο.


Ειδικότερα, σε αυτό αναφέρεται:


«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικού μηχανισμό θανάτου.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα: – εκδορές κατά το ριζορινιο και εντύπωπα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.


Κακωσεις εν ζωη γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακοό ελεγχο του αβαπτιστου θηλεως και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :