Ο Πρωθυπουργός αγκαλιάζει τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ





 της Ειρήνης Ιωαννίδου – 

O προφητικός λόγος του γέροντα Αγάθωνα του Κωνσταμονίτη για τους ομοφυλόφιλους και τα έσχατα χρόνια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα μέσω του Youtube για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας (IDAHOBIT).

Διαβάζουμε συγκεκριμένα ότι «O κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του “στον έφηβο που δέχεται bullying στο σχολείο επειδή είναι gay”, «στο διεμφυλικό άτομο που δεν βρίσκει δουλειά λόγω της ταυτότητας φύλου του» και «στη γυναίκα που στιγματίζεται ως λεσβία». Και πρόσθεσε ότι “οι αδικίες και το μίσος, που δυστυχώς ακόμη και στις ημέρες μας υφίστανται αυτοί οι συμπολίτες μας, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθούν”. Εντύπωση προκάλεσε και η παραίνεση του Πρωθυπουργού προς τους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών “να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν”».

Εύλογα όμως, γεννάται το ερώτημα γιατί υπολειτουργούν τα “ευαίσθητα” κοινωνικά αισθητήρια του κ. Μητσοτάκη και των όμοιών του όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα παιδιά εκείνα που δέχονται έναν σχολικό εκφοβισμό άλλου τύπου. Αναφερόμαστε στα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα επειδή οι γονείς τους τέθηκαν σε αναστολή λόγω του εμβολίου. Αυτά τα παιδιά είναι μία υποδεέστερη ομάδα; Δεν χρειάζονται την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση ενός κράτους “πρόνοιας”;

Aυτά τα παιδιά πιθανόν να δέχονται τον χλευασμό, να αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικοποίησης, να στερούνται βασικά αγαθά εξαιτίας αυτής της επιλεκτικής φιλευσπλαχνίας της κυβέρνησης. Δειγματοληπτικά αναφέραμε αυτή την κατηγορία παιδιών που έχει τεθεί στο περιθώριο από τους ίδιους τους συμμαθητές της – με τη βοήθεια των υποβολέων γονέων-, διότι δεν είναι λίγα τα παιδιά ορθοδόξων οικογενειών που φιμώνονται στην προσπάθειά τους να εκφράσουν τα πιστεύω τους. Φυσικά δεν περιμένουμε τίποτα από τους ανθρώπους που έχουν θεοποιήσει το χρήμα και πατάνε επί πτωμάτων και να θρέψουν το εγώ τους. Μόνο στον Κύριο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, γιατί γνωρίζουμε ότι «Ο αδικών αδικησάτω έτι» (Αποκ. 22:11) –«και ο ρυπαρός ρυπαρευθήτω έτι».

Αλλά καλό είναι να μη λησμονούμε ότι στην προσπάθεια εκδυτικισμού και αποχριστιανοποίησης της Ορθόδοξης Ελλάδας μας, ο Πρωθυπουργός δεν ενεργεί κατά μόνας, αλλά έχει πλάι του αγέρωχο σύμμαχο και συνεργό: την Εκκλησία της Ελλάδας. Η θέση του Πρωθυπουργού τη βρίσκει σύμφωνη; Aς δώσει επιτέλους μία έντιμη απάντηση!

Εδώ στην Κατάνυξη αναδείξαμε πολλές φορές τον προφητικό λόγο του γέροντα Αγάθωνα του Κωνσταμονίτη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να αντιληφθούν όσοι καλοπροαίρετοι τον λόγο ενός άλλου αγιασμένου γέροντα, μεγάλου ασκητή της ερήμου και μύστη της νοεράς προσευχής, του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή: «Μέ τά ἀκάθαρτα πνεύματα πολεμεῖς, ὅπου δέν μας ρίχνουν γλυκά καί λουκούμια, ἀλλά σφαῖρες ὀξεῖες πού θανατώνουν ψυχήν, ὄχι σῶμα».

Ο όσιος γέροντας Αγάθων είπε λοιπόν ότι όταν περάσει ο γάμος ομοφυλοφίλων από την ελληνική βουλή, είμαστε πολύ κοντά στα έσχατα. Αυτό που χρειάζεται βέβαια για να ρίξει κανείς κανένα δάκρυ για τη σοδομική κατάσταση της κοινωνίας μας και της απονευρωμένης Διοικούσας Εκκλησίας, είναι να αντιλαμβάνεται έστω και στο ελάχιστο τη φρικαλεότητα αυτής της αμαρτίας που πάει να γίνει “υποχρεωτική” αλλά και τις κολάσιμες συνέπειές της.

Κατήχηση… Αποτείχιση… και καλό αγώνα!

https://katanixi.gr

loading...