Δεν χρωστάμε σε κανένα, αυτοί χρωστούν σε εμάς τα πάντα

GEWKWN:

Δεν χρωστάμε σε κανένα, αυτοί χρωστούν σε εμάς τα πάντα, ο χρόνος μετράει αντίστροφα

Το 50 % της χώρας χρωστά στο Δημόσιο. Και εάν λάβουμε υπόψη τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό (δηλαδή εάν εξαιρέσουμε τους μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους) η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων χρωστάει στο κράτος, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις της Ελλάδας έχουν δημιουργήσει στρατιές οφειλετών

Ο Lyndon LaRouche Αμερικανός πολιτικός, σε ένα άρθρο του αναπτύσσει την άποψη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό.

«Το Ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος».

ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΑ…. 354 ΔΙΣ, ΕΥΡΩ…..

Το χρέος της Ελλάδας το 2009 ήταν 300 δισ. Δολάρια……..το 2010 και το 2012 ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ η Ελλάδα πήρε 2 πακέτα διάσωσης ΣΥΝΟΛΙΚΑ 280 δις.

Περίπου το 10% έμεινε στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση, ΤΟ 90% των χρημάτων αυτών πήγε κατευθείαν και άμεσα στην Deutsche Bank, την HSBC, την JPMorgan Chase, και σε άλλους, στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση πήρε μόνο το 3% των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ… Θυμάστε ότι το 1985 με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ «για ακόμα καλύτερες μέρες» ανακοινώθηκε το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας από ποτέ; ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ «Τσοβόλα δώστα όλα», το 1989 ;

Το χρέος της Ελλάδας στον δεύτερο χρόνο του πρώτου μνημονίου ανήλθε στα 355,7 δις. Ευρώ, ακολουθει το ‘’κούρεμα’’ PSI, που αποτελεί την αγριότερη παρέμβαση σε οικονομία και την εφιαλτικότερη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας, των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Αυτό που θα διαβάσετε τώρα σίγουρα δεν θα αρέσει στους συντρόφους και στις συντρόφισσες όμως είναι η αλήθεια, η περίοδος 1946-1967 ήταν από τις δυσκολότερες περιόδους για την Ελλάδα, διότι εκείνη την εποχή θα αναγκαστεί να συνάψει δάνεια ύψους 406 εκατ. Δολ. Να τα κάνει τι όμως;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, καταλάβατε έλληνες ;

Την περίοδο της δικτατορίας το εξωτερικό Δημόσιο Χρέος το 1974 ήταν 22 % του ΑΕΠ.

Η έκρηξη του χρέους και η ανεπανόρθωτη ζημιά έγινε την περίοδο της οκταετίας του Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1989) σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η τότε Κυβέρνηση έπαιρνε κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα και ένα δάνειο, από οπουδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους, με εξόφληση την επόμενη 10ετία.

Έτσι, το Δημόσιο Χρέος από το 29.7 % περίπου του ΑΕΠ ανέβηκε στο 65,7 % και μέχρι το 1990 που ανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης το χρέος έφτασε στο 80.7 του ΑΕΠ.

Τα χρήματα των υπέρογκων δανεισμών στο διάστημα 1981-1989, που ήταν η κύρια αιτία για το σημερινό πρόβλημα, δε χρησιμοποιήθηκαν για επενδύσεις, αλλά κατασπαταλήθηκαν για να διατηρείται το κυβερνόν κόμμα στην εξουσία με αλόγιστες παροχές σε ημετέρους κ.λπ.

Μην ξεχνάτε τις επιδοτήσεις και τα θαλασσοδάνεια που πήραν δήθεν επιχειρηματίες για να κάνουν επενδύσεις, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Τα χρήματα που πήραν κατατέθηκαν σε ξένες τράπεζες, χωρίς να γίνουν επενδύσεις…

Από τα δάνεια δόθηκαν την εποχή εκείνη 200.000 συντάξεις εθνικής αντίστασης σε άτομα που ως επί το πλείστον ήταν αγέννητα την εποχή της κατοχής !!! δόθηκαν αναπηρικές συντάξεις σε υγιέστατα άτομα!!! και μάλιστα σε μια περιοχή που είναι το προπύργιο του ΠΑΣΟΚ οι ανάπηροι ανέρχονται στο 60% του πληθυσμού. Ακόμα, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος, μιας και τα χρήματα ήταν δανεικά, έκαναν χιλιάδες προσλήψεις και διπλασίασαν μισθούς και συντάξεις για να διατηρούνται στην εξουσία. Το όργιο της σπατάλης ολοκληρώθηκε παραμονές εκλογών του 1989 με το σύνθημα «Τσοβόλα, δώστα όλα».

Αν και η Δικτατορία των Συνταγματαρχών και συγκεκριμένα του Ιωαννίδη έπεσαν στην παγίδα του Κίσινγκερ και της Αγγλίας, πρόδωσε, και οδήγησε την Κύπρο στην καταστροφή και το 40% του εδάφους της να είναι υπό κατοχή εδώ και 48 χρόνια, με την βοήθεια και ελληνόφωνων πολιτικών, όμως οι Δικτάτορες τα πήγαιναν καλά με τα οικονομικά, πράγμα που δεν το παραδέχονται οι σύντροφοι διότι αυτοί θέλουν κομμουνισμό και ας τρώνε πέτρες.

Είπαμε ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται όσο και αν πονά, περισσότερο μας πονά εμάς τους Έλληνες της Κύπρου η προδοσία του Ιωαννίδη και των πολιτικών που είχε αποτέλεσμα την καταστροφή μας, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος επέτυχε πολλά

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΟΚ που αναφέρεται στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προτείνει τρόπους ενισχύσεώς της, επί εποχής Δικτατορίας…..Στην έκθεση αυτή διαβάζουμε: Ο μέσος ετήσιος ρυθμός του ΑΕΠ της Ελλάδος την περίοδο 69-73 ήταν 7.8% έναντι αντιστοίχου ρυθμού της κοινότητας 4.6%.

Μην ξεχνάτε και την διαγραφή των αγροτικών χρεών σε αντίθεση με τους σημερινούς πολιτικούς οι οποίοι με την πολιτικοί τους πνίγουν τα μεσαία και φτωχά στρώματα.

Μέχρι το 1967 ο ελληνικός προϋπολογισμός δεν είχε δαπανήσει ούτε μιαν δραχμή δια την αγορά πολεμικού υλικού. Το είδος των εξοπλισμών μας ερυθμίζετο από ξένα κράτη. Ελληνική εθνική πολιτική εξοπλισμών εφάρμοσε η Ελλάδα μετά τον Απρίλιο 1967. Επί δικτατορίας, είναι λυπηρό αυτό αλλά είναι αλήθεια.

Αγοράστηκαν 4 υποβρύχια από την Γερμανία, εξοπλισμένα με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, 4 Πυραυλάκατοι από την Γαλλία, 40 υπερσύγχρονα αεροπλάνα Φάντομς και αριθμόν τορπιλακάτων και συγχρόνων αρμάτων μάχης τύπου AMX-30 από την Γαλλία.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο τέλος του 1973 και αρχάς του 1974.

Ακολούθησαν και νέες παραγγελίες:

Από την Γαλλία 40 υπερσύγχρονα αεροσκάφη Μιράζ F-IC

Από την Αμερική 60 βομβαρδιστικά CORSAIR-A7, 18 μεταφορικά αεροπλάνα C-130 αμερικανικής κατασκευής

4 πυραυλάκατοι γαλλικής κατασκευής, 100 γαλλικά άρματα μάχης τύπου AMX-30, μέγας αριθμός ελικοπτέρων από ΗΠΑ και Ιταλία

Δυστυχώς για την Κύπρο όλος αυτός ο εξοπλισμός δεν χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη της Εθνοφρουράς, το όχι στους Έλληνες της Κύπρου το είπαν προδοτες πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί ανθέλληνες που έπαιρναν εντολές από τους ορκισμένους εχθρούς της Ελλάδας και της Κύπρου, τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ούτε Δεξιοί ούτε αριστεροί ούτε Σοσιαλιστές, διότι αν διαρρεύσει ο φάκελος τότε πολλοί είναι αυτοί ( όσοι είναι εν ζωή ) που θα κρεμαστούν μπροστά στην βουλή, όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ; ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΣΙΣΤΙΚΗ ( ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ) ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ;;;

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΤΡΕΜΟΥΝ, για την εκδίκηση των ΕΛΛΗΝΩΝ……..

«Αττίλας 1» 20 Ιουλίου 1974 τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Κάτω από την πίεση των τραγικών γεγονότων, η δικτατορία στην Αθήνα κατέρρευσε και τα χαράματα της 24ης Ιουλίου σχηματίσθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ( έβαλαν τον λύκο να προσέχει τα πρόβατα )

Οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, οταν κινητοποιήθηκαν άρχισαν να πολεμούν με ηρωική αυτοθυσία, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν αεροπορική κάλυψη και σύγχρονο οπλισμό. Στην Αθήνα, η δικτατορική κυβέρνηση Ιωαννίδης κηρύσσει γενική επιστράτευση, η οποία εξελίσσεται σε φιάσκο. ( ποιοι ‘’ελληνες’’ έκαναν σαμποτάζ στην επιστράτευση με εντολές από το εξωτερικό ; ) Οι Έλληνες στρατηγοί απόρριψαν εισήγηση για επέμβαση στην Κύπρο, προβλέποντας αποτυχία του σχετικού εγχειρήματος…… για ψάξτε να μάθετε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι μετά την χούντα μπήκαν στην κυβέρνηση Καραμανλή; Ποιοι είναι αυτοί που άφησαν την Κύπρο απροστάτευτη, ποιοι είναι αυτοί που με την απόφαση τους επέτρεψαν στους τούρκους να βιάσουν, να βασανίσουν, να σκοτώσουν και να καταλάβουν το 40% της Ελληνικής Κύπρου ;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ, ΣΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 3 % ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, το καταλάβατε αυτό, μόνο το 3% του Κυπριακού εδάφους, έχοντας δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα, που συνδέει την Κερύνεια με τον τουρκοκυπριακό θύλακα της Λευκωσίας… ακούστε τώρα και την συνέχεια, Αναλαμβάνει η Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην Ελλάδα ( για εμάς στην Κύπρο κυβέρνηση εθνικής καταστροφής) τότε Αρχίζει ο Αττίλας 2 και ενώ με έναν ‘’παραπληγικό’’ χουντικό στρατιωτικό η Κύπρος έχασε μόνο 3% του εδάφους της, στον ΑΤΤΙΛΑ 2 με ‘’ δημοκρατική ‘’ κυβέρνηση ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΟ 36 % ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ, σκεφτείτε δηλαδή να μην είχαμε κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ σωτήριας τι θα παθαίναμε

Συγχωρέστε με που έχω ξεφύγει από το θέμα του άρθρου αλλά επειδή ήμουν στον πόλεμο και τα έζησα δεν μπορώ σιωπώ επειδή κινδυνεύει η Ελλάς, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει, προστατεύεται από τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 1974, ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 48 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ…

https://www.youtube.com/watch?v=WG7tYsUk3Ak

loading...