Πρόωρες εκλογές και… καραμπόλες “δείχνουν” τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

 Όσο και να δηλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο δεν “σβήνουν” με τίποτα

Όσο και να δηλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο δεν “σβήνουν” με τίποτα. Και η νέα ανακοίνωση για εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης, που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις επόμενες κάλπες, αναζωπύρωσε ξανά την εκλογολογία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr.

Υπενθυμίζεται ειδικότερα ότι χθες ανακοινώθηκε πως τέσσερις γυναίκες θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα:

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α εκλογική περιφέρεια Πειραιώς. Η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών. Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Και η δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στην Εύβοια.

Η ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε βεβαίως ότι στόχος είναι η ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στα γαλάζια ψηφοδέλτια και ότι οι τέσσερις υποψήφιες θα κατέβουν στις εκλογές του 2023, πλην όμως αυτό δεν σταμάτησε τις φήμες πως οι κάλπες είναι πιθανό να στηθούν το φθινόπωρο.

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ανακοινώνονται υποψηφιότητες εξωκοινοβουλευτικών στελεχών της κυβέρνησης. Στο Νότιο Τομέα Αθηνών έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα δώσει τη μάχη του σταυρού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Και στο Δυτικό Τομέα Αθηνών έχει επίσης ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και πάλαι πότε στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το προεκλογικό κλίμα εντείνει το γεγονός ότι οι υπουργοί έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες ανά την επικράτεια για την προβολή του κυβερνητικού έργου, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΝΔ. Ήδη ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έχει επισκεφθεί την Ξάνθη, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τη Χίο, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να “σαρώνει” τη χώρα και το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο κ. Μητσοτάκης βεβαίως στο συνέδριο της ΝΔ είχε δηλώσει ότι οι περιοδείες θα ξεκινήσουν ώστε να εξηγήσουν τα μέλη της κυβέρνησης το κυβερνητικό έργο και να θέσουν στους πολίτες το δίλημμα των επόμενων εκλογών, το οποίο ουσιαστικά συνοψίζεται στο δίλημμα “αυτοδύναμη ΝΔ ή… χάος”. Αλλά και να συσπειρώσουν τη γαλάζια βάση στέλνοντας το μήνυμα ότι και οι πρώτες κάλπες (της απλής αναλογικής) είναι κρίσιμες και άρα να αποφευχθεί ο κίνδυνος της “χαλαρής ψήφου”.

Οι κρυφές καραμπόλες

Η ανακοίνωση πάντως των τεσσάρων γυναικών υποψηφίων φαινεται πως κρύβει και ενδεχόμενες… καραμπόλες. Και αυτό καθώς στην Α Πειραιώς, όπου θα είναι υποψήφια η κ.Μιχαηλίδου, εξεταζόταν το σενάριο να κατέβαινε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Με δεδομένο όμως ότι ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, είναι το πιο ισχυρό “όνομα” στο πρώτο λιμάνι της χώρας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλη υποψηφιότητα, ενώ και ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να μην είχε… αντίρρηση στην παραμονή του στο Επικρατείας.

Ενώ στην Ανατολική Αττική ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της κ.Ζαχαράκη, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη εάν θα είναι υποψήφιος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Στην εν λόγω περιφέρεια εκλέγονται επίσης η Γεωργία Μαρτίνου, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Βασίλης Οικονόμου, οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Ενώ το σενάριο ο κ.Πέτσας να κατέβαινε στη Φθιώτιδα, φέρεται να μην ενθουσιάζει τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

loading...