Τούρκος καθηγητής: Τα νησιά είναι οθωμανικά -Αφού η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους


 Η προπαγάνδα ότι τα ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία συνεχίζεται και οι εντάσεις κλιμακώνονται με τις απειλές για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους

Η προπαγάνδα ότι τα ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία συνεχίζεται και οι εντάσεις κλιμακώνονται με τις απειλές για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινά βγάζουν ειδικούς για να εξηγήσουν γιατί τα νησιά ανήκουν στην Τουρκία.


Οι εφημερίδες αναφέρονται στο θέμα με τίτλους όπως «τα νησιά πρέπει να τα επιστρέψουν στην Τουρκία» και «οι Έλληνες παραβίασαν τους ορούς και τα στρατιωτικοποίησαν».

Χτες το βράδυ, στο Haber Turk, σειρά πήρε ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος δήλωσε ότι "η Τουρκία διαδέχτηκε το Οθωμανικό κράτος και τα νησιά ήταν οθωμανικά".

Από εκεί που οι κεμαλιστές προσπαθούσαν να καταστήσουν το κράτος κοσμικό και να εμφυσήσουν στον τουρκικό λαό ότι η οθωμανική αυτοκρατορία και η νοοτροπία της έληξε το 1923, διάφοροι παρεμβληθέντες ηγέτες, με τελευταίο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθούν (και στην περίπτωση του Ερντογάν εν μέρει πετυχαίνουν) μια οθωμανική/ισλαμιστική στροφή. Πιστός σε αυτή τη "γραμμή" ο Μπαμπούρογλου συνέχισε λέγοντας: "Eμείς στη Λωζάνη τι είπαμε; Πως τα νησιά αυτά θα είναι της Ελλάδας αλλά υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού παραβιάζουν το καθεστώς τους, ποιος είχε αυτά τα νησιά; To Οθωμανικό κράτους. Ποιος είναι ο κληρονόμος του Οθωμανικού κράτους. Η Τουρκία. Αυτά λένε τα έγγραφα, οι συνθήκες της Λωζάνης. Αφού λοιπόν δόθηκαν υπό τον όρο αυτό κα αφού παραβιάστηκε το καθεστώς τους, άρα ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους."


Δεν υπάρχουν σχόλια :