Τύμπανα πολέμου: Η Κίνα απειλεί Καναδά και Αυστραλία με στρατιωτική απαντηση

 Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εθνικής άμυνας της Κίνας, συνταγματάρχης Tan Kefei εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες κατά της Αυστραλίας και του Καναδά αναφορικά με δυο πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στα όρια των χωρικών υδάτων της Κίνας.

Η απάντηση της Κίνας στους ισχυρισμούς της Αυστραλίας και του Καναδά για τις δύο πτήσεις Πολεμικών αεροσκαφών τους που έγινε στα τέλη Μαΐου, ήταν η ευθεία κατηγορία για επικίνδυνες υποκλοπές κατά του κινεζικού κράτους.

Ο Κινέζικος ισχυρισμός ότι ο Καναδάς συγκεντρώνει πληροφορίες υπό το πρόσχημα της παρακολούθησης των κυρώσεων της Βόρειας Κορέας, χωρίς να παρέχει περεταίρω στοιχεία, είναι εξαιρετικά σοβαρή κατηγορία. Για την ακρίβεια, ισοδυναμεί με απειλή πολέμου, γεγονός που έκανε σαφές ο συνταγματάρχης προειδοποιώντας πως εάν αυτές οι πτήσεις επαναληφθούν η Κίνα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τα συμφέροντα της, την εθνική της ασφάλεια και κυριαρχία.

Η πτήση του αυστραλιανού πολεμικού αεροσκάφους ανθυποβρυχιακού πολέμου έγινε στις 26 Μαΐου.

Για την περίπτωση του Καναδά, δεν δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία, όμως γίνεται λόγος για πολλές πτήσεις και όχι μία, όπως στην περίπτωση της Αυστραλίας.

Ότι κι αν ισχύει, είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι και ο Ειρηνικός ωκεανός μυρίζει μπαρούτι.

loading...