ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από την σχισματική εκκλησία στα Σκόπια! «ΔΩΡΑΚΙ» σε Βαρθολομαίο-Δένδια που τους αναγνώρισαν – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

 Ως γενναία κίνηση και φιλόστοργη ενέργεια χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ την κίνηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αναγνωρίσει την Εκκλησία των Σκοπίων ως Αρχιεπισκοπή Αχρίδος και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σχίσμα που θεραπεύθηκε επί της Πατριαρχείας του κ. Βαρθολομαίου .

Στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο για τα 30 χρόνια διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, προσέθεσεότι η χορήγηση της λεγομένης αυτοκεφαλίας, είναι μια από τις ευθύνες τις οποίες ο κ. Βαρθολομαίος φροντίζει με προσοχή και επιμέλεια να διακονεί και οι οποίες είχε επιχειρηθεί κατά το παρελθόν να θυσιαστούν, στο βωμό μιας ομοσπονδοποιήσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε επιμέρους αυτοκέφαλες χωρίς κεφαλή.

Την ίδια ώρα όμως και ενώ η κυβέρνηση και το ελλαδικό ΥΠΕΞ θέλουν να βάλει τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εκείνα αυτοαποκαλούνται ΠΑΝΤΟΥ Μακεδονία σκέτο, ούτε καν βόρεια, και όπως είδατε τους αναγνωρίζουν την σχισματική τους Εκκλησία, κυκλοφορεί το παραλήρημα του ψευτοεπισκόπου Βελεσσών Αγαθαγγέλου, που έβγαλε τον χάρτη της Μεγάλης «Μακεδονίας»;

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους! Όταν φυσικά τόνιζε και έδειχνε την ύπαρξη του εν λόγω χάρτη ο Λιακόπουλος, όλοι οι άλλοι πετούσαν αετό!

loading...