Θράκη: Ιμάμ Αχμέτ – Δεν είμαστε Τούρκοι και δε θα γίνουμε ποτέ

 

Τι λέει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων

Με σθένος και περηφάνεια για μίλησε στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο Πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ τονίζοντας πως οι Πομάκοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες. Δεν γίναμε Τούρκοι ποτέ δε θα γίνουμε τώρα – παρά το γεγονός πως η Τουρκία προσπαθεί με ποικίλλους τρόπους να μας τουρκοποιήσει,  υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ιμάμ Αχμέτ.

Μάλιστα σύμφωνα με το pamevro, ο Πρόεδρος του πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων δεν παρέλειψε ν αναφερθεί στις δράσεις του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και ειδικότερα του Πρόξενου , ο οποίος όπως υποστήριξε θα πρέπει να περιοριστεί στο διπλωματικό του ρόλο και μάλιστα οφείλει να τον υπηρετήσει σωστά και όχι προσπαθώντας να συνεχώς να δηλητηριάζει τη Θράκη και τους κατοίκους της.

Ο Ιμάμ Αχμέτ σημείωσε πως οι Πομάκοι της Θράκης, χρειάζονται από την Πολιτεία σωστή εκπαίδευση και ίσα δικαιώματα, καθώς δεν θέλουν – όπως είπε – να τους εκμεταλλεύονται λόγω της θρησκείας και δήλωσε υπερήφανος που είναι Έλληνας.

Πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση επισημαίνει ο Ιμάμ Αχμέτ και θεωρεί πως όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή  προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων , η κοινωνία της Θράκης παρά τις θρησκευτικές διαφορές καταφέρνει να είναι ενωμένη και σε αυτή τη γροθιά δε χωρούν διπλωμάτες που σκοπό έχουν να δηλητηριάσουν την κοινωνία. Επιπλέον ο κ. Ιμάμ Αχμέτ έστειλε το δικό του μήνυμα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

loading...