Αποκάλυψη- Σχέδιο Τουρκίας για αποσταθεροποίηση – Άγκυρα: ”Έρχεται πόλεμος μουσουλμάνων & ινδουιστών στην Ινδία”!


 Οι Ινδοί υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα των ισλαμικών γενοκτονιών με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς, πράγμα που ουδέποτε λησμόνησαν. Μία σιωπηρή γενοκτονία η οποία δεν είναι γνωστή και δεν συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία, όμως αποτελεί την κύρια αιτία αντιπαλότητας των Ινδών με τους Πακιστανούς.


Η Τουρκία πάντα στήριζε και στηρίζει τις πακιστανικές διεκδικήσεις έναντι της Ινδίας! Από την στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να δημιουργήσει τον στρατό του Ισλάμ, αναγνώρισε ότι μαζί με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα έθνος σε τρία κράτη, τότε η πολεμική αντιπαράθεση με την Ινδία, είναι μονόδρομος. Για κακή τους τύχη, η πατριωτική κυβέρνηση που έχει εκλεγεί στην Ινδία μετά από πολλά χρόνια και κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, ενδέχεται να είναι και η αιτία καταστροφής της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Νέο Δελχί χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα, η οποία υπενθυμίζει πως η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, κρέμεται σε μια κλωστή!Η ραγδαία επιδείνωση της σχέσης των δυο χωρών, προκλήθηκε από την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας. Το «κατηγορώ» του Ερντογάν κατά της Ινδίας, επικεντρώνεται στη μεταχείριση του μουσουλμανικού πληθυσμού και στον έλεγχο του Νέου Δελχί στην περιοχή του Κασμίρ.

Όπως έχουν αναφέρει στο παρελθόν εκθέσεις των Ινδικών μυστικών υπηρεσιών, Τουρκικές ΜΚΟ χρηματοδοτούν φορείς που συνδέονται με αντι-ινδική δράση στο Κασμίρ.

Βάσει δύο εκθέσεων των ινδικών υπηρεσιών ασφαλείας, η Τουρκία επενδύει στη ριζοσπαστικοποίηση Ινδών μουσουλμάνων, μέσω της δραστηριοποίησης πρώην στελεχών του ISIS στην Ινδία, στοχεύοντας στη «μεταφορά τεχνογνωσίας» για μια μεγάλης κλίμακας αποσταθεροποίηση και προσπαθώντας να προσεταιριστεί το διαρκώς ριζοσπαστικοποιούμενο Πακιστάν, με παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας μέσω των κρατικά ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, οργανισμών, εκπαιδευτικών ινστιτούτων και ΜΚΟ, όπως η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), το Ινστιτούτο Yunus Emre (YEE), το Ίδρυμα Διεθνών Ανθρωπιστικών Αποστολών (IHH), η Πολιτιστική Ένωση Τουρκίας-Πακιστάν και το Προεδρείο Τούρκων της Διασποράς (YTB).

Η Τουρκία παρέχει πλούσιες υποτροφίες και εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής για να σπουδάσουν στην Τουρκία μουσουλμάνοι Ινδοί από το Κασμίρ μέσω κρατικά επιχορηγούμενων ΜΚΟ. Μόλις οι φοιτητές προσγειωθούν στην Τουρκία τους προσεγγίζουν και τους αναλαμβάνουν άτομα που ενεργούν για λογαριασμό του Πακιστάν

Τέτοιες υποτροφίες παρέχουν πολλές ΜΚΟ, όπως μεταξύ άλλων το Ιδρυμα Τουρκικής Νεολαίας (TÜGVA) στην ανώτατη συμβουλευτική επιτροπή του οποίου έδρα έχει ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ, και το Ιδρυμα Diyanet.

Επίθεση Τουρκίας σε Ινδία-Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Οι ΗΠΑ θα κάνουν την Ινδία να πληρώσει το τίμημα που δεν στάθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας-Πιθανός πόλεμος Ινδουιστών και Μουσουλμάνων”!

Η Ινδία έχει μια εύθραυστη δημοκρατία και μια λεπτή εσωτερική ισορροπία.Όλα στην πραγματικότητα ξεκίνησαν όταν η Ινδία στάθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί. Με την αποχή από τις ψηφοφορίες του ΟΗΕ, η Ινδία δεν τάχθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ και της Δύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά δεν παρέμεινε ούτε ουδέτερη. Αντίθετα, είδε τον πόλεμο ως ευκαιρία να κάνει κερδοφόρες συμφωνίες με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπόρεσε να πείσει την Ινδία, τη ραχοκοκαλιά της στρατηγικής και της περιοχής των ΗΠΑ στον Ινδο-Ειρηνικό, να εγκαταλείψει την πραγματιστική πολιτική της.

Τί έγινε μετά; Ο Nupur Sharma, ο εθνικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata (BJP), και ο Naveen Kumar Jindal, ο επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης, έχουν κάνει υβριστικά σχόλια κατά του Προφήτη και ξαφνικά οι μουσουλμάνοι στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν.


Στην τελευταία ετήσια έκθεσή του προς το Κογκρέσο για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε την Ινδία ως μία από τις χώρες που παραβιάζουν τη θρησκευτική ελευθερία. Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις εναντίον μελών μειονοτικών κοινοτήτων στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, επιθέσεων και εκφοβισμού.


Τον Απρίλιο του 2022, οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ινδίας συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken προειδοποίησε την Ινδία να μην παραβιάσει τις θρησκευτικές ελευθερίες. Προφανώς, οι ΗΠΑ είχαν εκφοβίσει την Ινδία. Από την αρχή, οι ΗΠΑ ένιωσαν άβολα με την αλλαγή του συντάγματος της Ινδίας για το Κασμίρ. Παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες της Ινδίας, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική.


Τότε ο Μπάιντεν και ο Μόντι συναντήθηκαν για τελευταία φορά στην Ιαπωνία, αλλά δεν πείστηκε για τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις σχέσεις με τη Ρωσία, και κάποιος πάτησε το κουμπί και δύο αδίστακτοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις που θα εξόργιζε τους μουσουλμάνους. Στην Ινδία, οι μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να διαδηλώνουν, και οι διαδηλώσεις αυξάνονται και εξαπλώνονται.

Επιπλέον, η καταδίκη ενός προς ένα αυτού του γεγονότος από τις μουσουλμανικές χώρες και η κλήση των Ινδών πρεσβευτών στα υπουργεία Εξωτερικών έθεσαν τη διάσταση της διπλωματικής κρίσης του θέματος. Οι σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, με τις οποίες έχουν πολύ καλές εμπορικές σχέσεις, κλονίστηκαν εξαιτίας αυτού του ζητήματος. Ορισμένες αραβικές χώρες ζήτησαν μποϊκοτάζ των ινδικών προϊόντων.


Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας επεσήμανε επίσης την απόφαση ορισμένων κρατών στην Ινδία να απαγορεύσουν τη μαντίλα, λέγοντας ότι υπάρχει «έντονο μίσος και κακοποίηση κατά του Ισλάμ στην Ινδία και ότι οι μουσουλμάνοι παρενοχλούνται συστηματικά». Σε ανακοίνωσή του, το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε αυτή τη δήλωση ως «παραπλανητική και άτακτη», λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδειξε τον υψηλότερο σεβασμό για όλες τις θρησκείες. Αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση ότι τα «προσβλητικά» σχόλια και τα tweets «δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση τη γνώμη της ινδικής κυβέρνησης» και έγιναν από άτομα με τα οποία είχαν αντιμετωπιστεί.


Εν τω μεταξύ, σκληρές καταδίκες ήρθαν από τη διοίκηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Shahbaz Sharif, σε μήνυμά του στο Twitter· «Καταδικάζω με τα πιο δυνατά λόγια τα προσβλητικά σχόλια του ηγέτη του BJP της Ινδίας για τον αγαπημένο μας Προφήτη. Η Ινδία υπό τον Μόντι παραβίασε επανειλημμένα τις θρησκευτικές ελευθερίες και καταδίωξε μουσουλμάνους. Ο κόσμος πρέπει να εξετάσει την Ινδία και να την καταδικάσει σθεναρά. Η αγάπη σας για τον Προφήτη μας (saas) είναι υπέρτατη. Όλοι οι Μουσουλμάνοι μπορούν να θυσιάσουν τη ζωή τους για την Αγάπη και τον Σεβασμό του Προφήτη μας (saas). είπε.


Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 14% του 1,4 δισεκατομμυρίου πληθυσμού της Ινδίας. Υπάρχουν τόσοι Μουσουλμάνοι στην Ινδία όσοι και Πακιστανοί. Το πιο τρομακτικό σενάριο στην Ινδία ήταν ένας πιθανός εμφύλιος πόλεμος μουσουλμάνων-ινδουιστών. Αυτό ήταν το σενάριο που ανησυχούσε περισσότερο τις χώρες της περιοχής εδώ και δεκαετίες. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτές οι επιθέσεις κατά του Ισλάμ και του Προφήτη στην Ινδία σημαίνουν την ανοιχτή αυτοκτονία της Ινδίας”, αναφέρει το προκλητικό τουρκικό άρθρο.

https://directus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :