Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προς Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να εισβάλεις στα ελληνικά νησιά όπως ο Ετσεβίτ στην Κύπρο»


 Ο κεμαλικός Κ.Κιλιτσντάρογλου εγκαλεί τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας του να εισβάλει στα ελληνικά νησιά ακριβώς όπως το είχε κάνει το 1974 ο Μπουλέντ Ετσεβίτ στην Κύπρο.


Του λέει μάλιστα πως οι Ετσεβίτ και Ερμπακάν δεν φώναζαν ούτε έκαναν εκκλήσεις αλλά μπήκαν στην Κύπρο.


Αυτά για όσους πιστεύουν πως αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναταραπεί ή χάσει την εξουσία θα έχουμε απέναντί μας μία άλλη Τουρκία.


Δεν θα αλλάξει τίποτε, πιθανό είναι μάλιστα να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα γιατί οι Δυτικοί τους Κεμαλικούς τους θεωρούν πιο «συμβατούς» μαζί τους.


Σημειώνεται ότι προ τριών ημερών ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απείλησε ευθέως με βομβαρδισμό ελληνικών στρατιωτικών μονάδων.


Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους αναφορικά με το θέμα των στρατιωτικοποιημένων νήσων που ανακινεί συνεχώς η Άγκυρα ο Κιλιτσντάρογλου απήντησε:


«Θα γίνουμε κυβέρνηση. Αυτό είναι δεδομένο. Ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες διοικούντες του και οι κυβερνήσεις τους ξέρουν ότι εμείς είμαστε οι εθνικοαπελευθερωτικές δυνάμεις της Τουρκίας,


Oι διοικούντες τους γνωρίζουν επίσης πολύ καλά τόσο τον αείμνηστο Ετζεβίτ όσο και τον αείμνηστο Ερμπακάν. Ας μιλάνε τώρα όσο θέλουν. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα τους δείξουμε τι θα συμβεί στα όπλα τους που έχουν στα νησιά»

Σημειώνεται πως οι αριστεροί  Ετσεβίτ και Ερμπακάν ήταν οι πρωτεργάτες της εισβολής στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :