Η Αθήνα «βρωμάει» και η εγκληματικότητα είναι στα ύψη, αλλά ο Μπακογιάννης θριαμβολογεί

 «Αυτή θα είναι η δεκαετία της Αθήνας» σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων που διαφήμισε ότι θα δημιουργήσει μία πόλη φιλική για τους κατοίκους της

Σε παράλληλο σύμπαν προφανώς ζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την πρωτεύουσα, την ώρα που δεν τελειώνει κανένα έργο στην Αθήνα, μένουν χωρίς φωτισμό γειτονιές, η πόλη κυριολεκτικά βρωμάει και η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί.

Ο δήμαρχος όμως στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο έδωσε το στίγμα της δημοτικής αρχής, που θέλει να δημιουργήσει μια πόλη φιλική και ανθεκτική για τους κατοίκους της. Την εκδήλωση διοργάνωσε το London School of Economics (LSE), το Alfred Herrhausen Gesellschaft και ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics και επιστήμονες από το LSE από κοινού με Έλληνες ειδικούς, χαρτογράφησαν και ανέλυσαν το DNA της Αθήνας.

«Είναι η πρώτη φορά που η πόλη μας συνεργάζεται σε κάτι τόσο σημαντικό με ένα πανεπιστήμιο όπως το London School of Economics. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο των γνώσεων μας και του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζουμε, διαχειριζόμαστε και ζούμε μέσα στην πόλη. Η Αθήνα αποτελείται από 129 γειτονιές. Στην πράξη, βλέπουμε την πόλη από “κάτω προς τα πάνω”, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ποιότητα στην καθημερινή ζωή. Τους τελευταίους 30 μήνες, έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών μας ύστερα από μία δύσκολη δεκαετία», ανέφερε στην ομιλία του ο Κώστας Μπακογιάννης και δήλωσε πανηγυρικά ότι: «Βαδίζουμε γρήγορα για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο της τελευταίας δεκαετίας. Αυτή, όχι μόνο μπορεί, αλλά και θα είναι η δική μας δεκαετία».

Επειδή όποιος βαδίζει γρήγορα μπορεί και να σκοντάψει, ας αφήσει τις μεγαλοστομίες και ας ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα των κατοίκων της Αθήνας.

https://www.newsbreak.gr/

loading...