Εκλογές τον Σεπτέμβριο: «Δεν θα έχει διακοπές τον Αύγουστο» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ


 Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για εκλογές τον Σεπτέμβριο και γι’ αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να έχουν ολοκληρώσει τις ολιγοήμερες διακοπές τους μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα αν γίνεται να τις έχουν κάνει και πριν τις αρχές Αυγούστου.


Δηλαδή «δεν έχει διακοπές τον Αύγουστο» γιατί θα έχει… εκλογικό πόλεμο.

Όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ, η αλλαγή της ρητορικής τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στενών συνεργατών του όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει η τάση στη ΝΔ να προχωρήσουν σε εκλογές το συντομότερο δυνατό γιατί τα πράγματα τον Σεπτέμβριο θα είναι τραγικά.

Η ακρίβεια που θα υπάρχει θα συναντάται μονάχα σε… προρρήσεις του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι ο τόπος δεν αντέχει σε προεκλογική περίοδο ενός έτους, ενώ ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ΕΡΤ1 ότι «πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές».

Συνεώς ο Κ.Μητσοτάκης σχεδιάζει να κάνει χρήση του άρθρου 41 παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο του επιτρέπει να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής για την αντιμετώπιση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας.


Είναι προφανές ότι μια κρίση στην οικονομία με υψηλά επιτόκια σε όλο τον πλανήτη, μια ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, μια ένταση στα ελληνοτουρκικά ή πολύ περισσότερο όλα τα παραπάνω οδηγούν σε «αιτιώδη» διάλυση της Βουλής.


Εδώ θα πει κάποιος «μα οι εκλογές θα μας σώσουν από την ακρίβεια»; Όχι βέβαια, αλλά θα σώσουν το πολιτικό σύστημα από τις «εκρήξεις» που έρχονται, καθώς μετά τις εκλογές ότι και να συμβεί η «φρέσκια» κυβέρνηση θα λέει στους πολίτες: «Τώρα ψήφισες, έτσι είναι η κατάσταση, σκάσε και κολύμπα» και θα… κολυμπάει.


Με αφορμή τη μεθαυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στοχευμένα, όπως είπε, μέτρα για την ακρίβεια στα καύσιμα, την Παρασκευή κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία το σενάριο της άμεσης προκήρυξης εκλογών.


Αυτό φαντάζει απίθανο καθώς αν το κάνει, θα διαταράξει τα μπάνια και τις διακοπές του λαού, καθώς θα υπάρχουν μάλλον και δεύτερες εκλογές τον… Αύγουστο.


Ο θυμός θα είναι τόσο μεγάλος (ο Έλληνας περιμένει δύο εβδομάδες διακοπές για να μην παραφρονήσει) που το κυβερνών κόμμα θα είναι σα να αυτοκτονεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :