Ενσωμάτωση Σκοπίων σε Βουλγαρία – ή και σε Αλβανία;

 Έντι Ραμα σε Σολτς: Τα Σκόπια είναι η μελλοντική δυτική Βουλγαρία

Κατά την υποδοχή του Όλαφ Σολτς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου η ελληνική Κυβέρνηση παρέθετε γεύμα στους ηγέτες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον Γερμανό Καγκελάριο για να του συστήσει τους ηγέτες των κρατών της περιοχής που έδωσαν το παρόν στη Σύνοδο.
Όταν έφτασε στους Πρωθυπουργούς της Αλβανίας και των Σκοπίων (σ.σ. Βόρεια Μακεδονία όπως είπε χωρίς δισταγμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης), Έντι Ράμα και Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι (σ.σ. γεννημένος στο Κουμάνοβο, μια πόλη των Σκοπίων με μεγάλο αλβανικό πληθυσμό), ο Ράμα πέταξε μια «φαρμακερή» ατάκα, κάνοντας χιούμορ προφανώς, αλλά η αλήθεια είναι ότι μέσω του χιούμορ καμιά φορά λέγονται και τα πιο σοβαρά πράγματα.
Είπε λοιπόν ο Αλβανός μετά τις συστάσεις του Κοβατσέφσκι με τον Σολτς: «Τα Σκόπια είναι η μελλοντική δυτική Βουλγαρία»!
Αν σκεφτεί κανείς ότι η Βουλγαρία υποστηρίζει πως οι Σκοπιανοί έχουν βουλγαρικές ρίζες και τους κατηγορεί ότι καπηλεύονται την ιστορία της, τότε η ατάκα αυτή του Ράμα (έστω και ως χιούμορ) μπορεί να βάλει κι άλλες φιτιλιέςστις ήδη ταραγμένες σχέσεις Σκοπίων-Σόφιας.
loading...