ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΩ………

«Πως του ξέφυγε του Θεού αυτός; Του Δημιουργού του πάνσοφου; Εκείνου που τα πάντα εν σοφία εποίησε; Δεν το ήξερε; Δεν το πρόβλεψε; Παρακαλώ μην ακούσω περί ελεύθερης βούλησης, γιατί ο Θεός πρέπει να ήξερε τι θα επακολουθήσει και πιστεύω ότι είναι αδύνατον για έναν αγαθό Θεό και τέλειο να έφτιαξε ένα ατελές πλάσμα. Ακόμα κι όταν έφτιαξε τον άνθρωπο θα μπορούσε να του δώσει ασπίδα έναντι του κακού. Εκτός κι αν στο σύμπαν υπάρχουν δύο Θεοί ή ο Θεός δεν είναι τέλειος». Είναι ένα σχόλιο που παραθέτω αυτούσιο από ένα βίντεο που ανάρτησα στο κανάλι με τίτλο: «ΕΓΩ, ΕΓΩ, ΕΓΩ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΣΟΥ». Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι επειδή υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που μέσα στους αιώνες έχουν εκφράσει άλλοτε κατηγορίες κι άλλοτε αμφιβολίες σχετικά με τον Θεό, να κάνω μια σειρά, ίσως με τίτλο: «Απάντηση ζητώ», δεν είμαι βέβαιος για τον οριστικό τίτλο, και μέσα στις αναρτήσεις αυτές να προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις σε όλα εκείνα τα ερωτήματα που έχουν θέσει οι άνθρωποι μέσα στους αιώνες σχετικά με τον Θεό, τον διάβολο, τα παθήματα, κι όλα όσα όλοι μας βιώνουμε κάθε ημέρα, ώρα και στιγμή.

 Γιατί συμβαίνουν φρικτά πράγματα σε αθώους ανθρώπους; 

Αν ο Θεός είναι τόσο καλός, γιατί δεν φροντίζει για το κακό στον κόσμο; 

Γιατί δεν διορθώνει τις αδικίες στον κόσμο; 

Πολλοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εφόσον υπάρχει κακό και βάσανα στον κόσμο, είτε ο Θεός δεν υπάρχει, είτε δεν είναι καλός Θεός, είτε δεν είναι αρκετά δυνατός για να κάνει οτιδήποτε για αυτό. 

Αφού ο Θεός γνώριζε ότι θα πέσει ο άνθρωπος γιατί τον δημιούργησε; 

Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος να πλάστηκε ελεύθερος, με βούληση ελεύθερη να επιλέξει, κι όμως, εάν δεν επιλέξει τον Θεό να τον στέλνει στην Κόλαση; 

Υπάρχει Κόλαση; 

Ποιος δημιούργησε το κακό; 

Είναι ο Θεός πρόθυμος να αποτρέψει το κακό, αλλά δεν μπορεί; Τότε δεν είναι παντοδύναμος. 

Είναι ικανός, αλλά δεν θέλει; 

Τότε είναι κακόβουλος. 

Είναι και ικανός και πρόθυμος; 

Τότε από πού προέρχεται το κακό; 

Δεν μπορεί ούτε θέλει; 

Τότε γιατί να τον αποκαλούμε Θεό; 

Μη σταθείτε, όμως, μονάχα σε ερωτήματα που αφορούν τον Θεό κι όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω. Γράψτε για οτιδήποτε σας βασανίζει. Για τα παιδιά σας, για τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους, για τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς σας. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που σας κατατρέχει και λιγοστεύει τις ανάσες σας. Είναι παρά πολλά τα ερωτήματα που είναι αδύνατον όλα να τα παραθέσω. Θα ήθελα, όμως, να σας παρακαλέσω, στο βίντεο αυτής της ανάρτησης, ή σε οποιοδήποτε άλλο βίντεο να γράψετε το σχόλιο σας ή το ερώτημα σας και σας υπόσχομαι ότι δεν θα δημοσιεύσω ποιος το έγραψε, παρά μόνο το περιεχόμενο του σχολίου θα το διαβάσω σε κάποιες από τις αναρτήσεις που θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα αυτά τα ερωτήματα, αλλά και σε πολλά περισσότερα από αυτά που θα θέσετε εσείς οι ίδιοι. Μην διστάσετε να γράψετε ότι θέλετε, όπως θέλετε, εάν θέλετε, όποτε θέλετε. Δεν θα θεωρήσω κανένα σχόλιο προσβλητικό και καμμία ερώτηση προκλητική ή απρεπή ή βλάσφημη. Δεν θα την χαρακτηρίσω. Θα παλέψω να κατανοήσω, ότι κι αν γράψετε, όπως και αν το γράψετε, τι ακριβώς θέλετε να πείτε μέσα από το σχόλιο ή την ερώτηση σας. Γράψτε για ότι σας απασχολεί και σας καταθλίβει. Για όλα τα αδιέξοδα σας και τις αμφιβολίες σας που είναι και δικά μου αδιέξοδα και αμφιβολίες. Γράψτε και πείτε αυτό που ποτέ κανένα αυτί δεν βρέθηκε να ακούσει. Τους μυστικούς, τους βασανιστικούς, τους πιο κρυφούς και ανείπωτους ήχους και ψίθυρους της Ψυχής σας. Είμαι ένας άνθρωπος ομοιοπαθής με εσάς. Με πτώσεις και ανορθώσεις. Με αναρίθμητες ελλείψεις και ατέλειες. Παλεύω όπως κι εσείς να περπατήσω στο δικό μου τραχύ, ανηφορικό και δύσβατο μονοπάτι. Είναι αλήθεια ότι, θα ήθελα να μπορούσα να κάνω μεταδόσεις ζωντανές, αλλά δεν γνωρίζω τον τρόπο και δεν είμαι έτοιμος ακόμα να το κάνω. Ίσως, δεν γνωρίζω, εάν πρέπει να το κάνω. Όλα όμως, εσείς τα ΕΡΗΜΟΠΟΥΛΙΑ, θέλω να συλλογιστείτε, εάν θα ήταν ωφέλιμο κάποια στιγμή να γίνουν μεταδόσεις ζωντανές και μέσα από αυτές, όλοι μαζί, να μοιραστούμε ο καθένας ότι πληγώνει την δική του την Ψυχή, ότι στο μονοπάτι της ζωής του τον δυσκολεύει. Ίσως, μέσα από την κοινωνία αυτή να βρούμε απαντήσεις και συνοδοιπόρους που θα σταθούν δίπλα μας σε κάθε της καρδιάς μας δύσκολο χτύπο και ανάσα. Για εμένα όλοι είμαστε «ΕΡΗΜΟΠΟΥΛΙΑ». Όπου και αν ανήκουμε, ότι και αν πιστεύουμε. Σας καλώ, λοιπόν, ελάτε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι και όλα να τα μοιραστούμε. Εάν, φυσικά το θέλετε.

loading...