ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΡΙΒΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝΣτο σημείο μηδέν, το χειρότερο τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν περιέλθει στην παρούσα φάση οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Και αυτό ως αποτέλεσμα της επιλογής της Αθήνας να σταθεί –έργω και λόγω– στο πλευρό της Ουκρανίας, εναρμονιζόμενη με τη στάση των χωρών της Δύσης.

Το ρήγμα που έχει προκληθεί στις διμερείς σχέσεις είναι βαθύ, βαθύτατο, θα απαιτηθούν δε επίπονες και μακράς διάρκειας προσπάθειες στο μέλλον (στη μετά Πούτιν εποχή) προκειμένου να γεφυρωθεί. 

Στη διεύρυνση του ρήγματος συνέβαλε με… αποφασιστικό τρόπο η, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιθετική (προκλητική) τακτική που ακολούθησαν –ιδίως στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου– οι επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα. 

Δεν περιορίστηκαν στην υπεράσπιση των θέσεων της χώρας τους αλλά επιδόθηκαν σε μια πολεμική ρητορική έναντι της κυβέρνησης, των κομμάτων αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης, φτάνοντας στο σημείο να προαναγγέλλουν ακόμη και… αντίποινα σε βάρος της Ελλάδας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :