Σε δεινή θέση το Κίεβο με ομολογία ήττας: «Χάνουμε τον πόλεμο – Οι Ρώσοι προελαύνουν στα ανατολικά»!Σε ομολογία ήττας στο πεδίο προχώρησε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι.


«Ο ουκρανικός Στρατός υφίσταται οδυνηρές απώλειες στις μάχες με τους Ρώσους εισβολείς τόσο στο Σεβεροντονέτσκ όσο και στο Χάρκοβο», παραδέχθηκε απόψε ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Ζελένσκι τόνισε επίσης ότι η χώρα του χρειάζεται επειγόντως σύγχρονα αντιπυραυλικά συστήματα, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να καθυστερούν οι εταίροι την παράδοση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.


Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, επιβεβαίωνε την δεινή θέση των ουκρανικών δυνάμεων:


Όπως αναφέρεστε ο εκπρόσωπος δήλωσε πως το Κίεβο δεν θα μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία χωρίς την ουσιαστική βοήθεια των δυτικών χωρών.


«Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν στα ανατολικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.Υπενθυμίζεστε πως το Κίεβο ζήτησε από τις δυτικές χώρες τεράστιες ποσότητες όπλων οι οποίες είναι εξαιρετικά απίθανο, αν όχι αδύνατο να σταλούν και στις οποίες περιλαμβάνονται 500 άρματα μάχης, 1.000 πυροβόλα και 1.000 UAV!

Δεν υπάρχουν σχόλια :