«ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΟΒΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ;»

ΕΝΩ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΑ».

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είμαστε τόσο κοντά;
Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναπαράγουν ειδήσεις προτάσεων και εισηγήσεων προς τις ΗΠΑ

να στείλουν αεροπλανοφόρο να περιπολεί πάνω – κάτω το ΑΙΓΑΙΟ ώστε να αποτραπεί σύγκρουση Ελλάδος – τουρκίας.

Μέσα σε αυτές τις εισηγήσεις αναφέρονται επίσης για την ακατάληπτη και παράδοξη συμπεριφορά του Ερντογάν σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας του προς το ΝΑΤΟ, δηλαδή τα γνωστά που ακούμε και περί αυτών έχουν γραφεί τόμοι σελίδων δίχως να βγαίνει άκρη.

Ο κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως και απροκάλυπτα την Ελληνική κυβέρνηση και βλέπουμε τον υπεύθυνο του ΝΑΤΟ να προσπαθεί να τον καλμάρει και να φτάνει να λέει ότι η τουρκία έχει δίκαια.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Ο τούρκος απειλεί ” θεούς και δαίμονες” αλλά στο παρασκήνιο δουλεύει εντατικά να πετύχει τα θέλω του με αυτό τον τρόπο.

Ενώ οι δυτικοί τον κατηγορούν ότι με την συμπεριφορά του αυτή στην Αν. Μεσόγειο αποδυναμώνει την νότια πλευρά του ΝΑΤΟ και έτσι δημιουργεί υποκινούμενος υπό της Ρωσίας συνθήκες αντιπερισπασμού , την στιγμή μάλιστα που ο πόλεμος πάει να επεκταθεί στην Ευρώπη βλ. Λιθουανία – Βαλτικές, την ίδια ώρα η Δύση φαίνεται να είναι σε διαπραγματεύσεις με την τουρκία.

Η χώρα αυτή κρατάει το κλειδί των σημερινών γεωπολιτικών εξελίξεων και το νοικιάζει αυτό το κλειδί όποιος δώσει περισσότερα για να ανοίξει η πόρτα και η πόρτα είναι τα ΣΤΕΝΑ που οδηγούν από το ΑΙΓΑΙΟ προς την Μαύρη θάλασσα και το αντίστροφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...