Η ΔΗΜΟΣΙΑ παραγωγή τροφίμων των ΗΠΑ (ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) καταρρέει τώρα λόγω του κόστους των λιπασμάτων, της έλλειψης, του πληθωρισμού των τιμών του ντίζελ και του προστατευτισμού των τροφίμων

Όταν οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ επιδόθηκαν σε οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, αποκλείοντας τον Μάρτιο τις ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT, πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση παγκόσμιων γεγονότων που θα οδηγήσει σε παγκόσμιο λιμό και πανικό από την έλλειψη τροφίμων. Τα λιπάσματα και το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή λιπασμάτων βρίσκονται τώρα σε έλλειψη σε όλο τον κόσμο. Πολλοί εξέχοντες παραγωγοί τροφίμων, όπως η Ινδία, έχουν στραφεί σε απαγορεύσεις εξαγωγών (προστατευτισμός τροφίμων) για να διασφαλίσουν τις δικές τους εγχώριες προμήθειες, επιδεινώνοντας την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων. Η αύξηση του κόστους των καυσίμων έχει επιδεινώσει τα προβλήματα, με αποτέλεσμα το κόστος των γεωργικών εφοδίων να είναι πολύ υψηλότερο σε όλο τον κόσμο.

Αλλά τώρα καταρρέει και η εγχώρια παραγωγή τροφίμων στην Αμερική – και φαινομενικά για τους ίδιους λόγους. Το ουρανοκατέβατο κόστος των λιπασμάτων, η έλλειψη λιπασμάτων, οι παράλογα αυξημένες τιμές των καυσίμων ντίζελ και τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που επηρεάζουν τον γεωργικό εξοπλισμό συμβάλλουν σε μια ανησυχητική τάση σε ολόκληρη την Αμερική: Όλο και περισσότεροι αγρότες απλά δεν θα καλλιεργήσουν.

Δεν υπάρχει κανένας οικονομικός λόγος να το κάνουν. Οι αυξανόμενες τιμές των λιπασμάτων καθιστούν τις καλλιέργειες από την πρώτη μέρα χαμένες. Ακόμη και αν ένας αγρότης επενδύσει στο λίπασμα, η ικανότητά του να συλλέξει και να μεταφέρει τις προκύπτουσες καλλιέργειες από τα δικά του χωράφια είναι όλο και πιο αμφίβολη. Επιδεινώνοντας την κατάσταση, οι συνθήκες ξηρασίας είναι τόσο άσχημες που οι καλλιεργητές ρυζιού στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, ενημερώνονται από τις αρχές ελέγχου των υδάτων εκεί ότι θα τους επιτραπεί μόνο 0,4 στρέμματα νερού ανά στρέμμα. Δεν μπορείς να καλλιεργήσεις ρύζι σε λιγότερο από πέντε ίντσες νερού για ολόκληρη τη σεζόν.

Έτσι, δεν φυτεύουν το μεγαλύτερο μέρος του ρυζιού. Μόνο 70.000 στρέμματα φυτεύονται από τα 450.000 στρέμματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Επιδεινώνοντας την έλλειψη, η Καλιφόρνια αποφάσισε να εκτρέψει το νερό στον Ειρηνικό Ωκεανό για περιβαλλοντικούς λόγους, αντί να αφήσει τους καλλιεργητές ρυζιού να χρησιμοποιήσουν το νερό για την καλλιέργεια τροφίμων. Από αυτή την ιστορία:

“Τον Απρίλιο του 2022, οι υδρευτικές περιφέρειες που εξυπηρετούν την κομητεία Colusa έλαβαν την τελική κατανομή τους για την καλλιεργητική περίοδο του 2022 – 0,4 στρέμματα ανά στρέμμα”, ανέφεραν οι αξιωματούχοι της κομητείας Colusa σε ανακοίνωσή τους. “Αυτή η κατανομή δεν είναι αρκετή για να στηρίξει την παραγωγή ρυζιού και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η κοιλάδα του Σακραμέντο θα αχρηστεύσει 370.000 από τα 450.000 στρέμματα στην περιοχή εξυπηρέτησης των συμβαλλομένων του ποταμού Σακραμέντο, κυρίως στις κομητείες Colusa και Glenn. Επί του παρόντος, λιγότερα από 7.000 στρέμματα εκτιμάται ότι θα φυτευτούν στην κομητεία Colusa, με αποτέλεσμα οι άμεσες οικονομικές απώλειες για τους καλλιεργητές να ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια δολάρια”.

Όπως περιγράφεται από έναν συντάκτη στο USSANews.com, αυτή η πολιτική είναι πραγματικά παράλογη:

Ως πρώην καλλιεργητής ρυζιού στη βόρεια Καλιφόρνια, μπορώ να βεβαιώσω την ηλιθιότητα και την παραφροσύνη των περιβαλλοντολόγων που προτιμούν τα σκοτεινά ψάρια από τους ανθρώπους. Το νερό για τους αγρότες είναι τώρα κάτω από τα επίπεδα ανάπτυξης και θα προκαλέσει καταστροφή στη βιομηχανία ρυζιού του 2022, ρίχνοντας τους αγρότες καθώς και όλες τις συναφείς βιομηχανίες. Το γεγονός ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη τροφίμων δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς τους φανατικούς περιβαλλοντολόγους.

Όταν οι Καλιφορνέζοι δεν θα έχουν ρύζι στα ράφια των τροφίμων τους αργότερα φέτος, θα συνειδητοποιήσουν ότι οι δικοί τους κακόβουλοι αριστεροί πολιτικοί δημιούργησαν σκόπιμα την έκτακτη ανάγκη έλλειψης τροφίμων;

Η Ινδία θα σταματήσει τις εξαγωγές ρυζιού, ενώ άλλα κράτη θα σταματήσουν τις εξαγωγές σιταριού

Η Ινδία φέρεται επίσης να προχωρά στη διακοπή των δικών της εισαγωγών ρυζιού, αναφέρει το Bloomberg.com, εξαπολύοντας ένα “καταστροφικό” σενάριο έλλειψης τροφίμων με παγκόσμιες επιπτώσεις. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ινδία αντιπροσωπεύει το 40% του παγκόσμιου εμπορίου ρυζιού. Από την ιστορία αυτή:

Το ρύζι μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος προστατευτισμού της Ινδίας για τα τρόφιμα, μετά τον περιορισμό των εξαγωγών σιταριού και ζάχαρης, λένε οι αναλυτές, μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βασικό προϊόν.

Οι περιορισμοί της Ινδίας στις εξαγωγές σιταριού και ζάχαρης προκάλεσαν σοκ στις παγκόσμιες αγορές, καθώς σηματοδότησαν μια κλιμάκωση του προστατευτισμού στα τρόφιμα, ο οποίος είδε τις χώρες να πνίγουν τις ροές των τοπικών προμηθειών προς τον κόσμο. Μια παρόμοια κίνηση για το ρύζι από τον νούμερο 1 εξαγωγέα σε μια εποχή που οι καλλιέργειες όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι αυξάνονται, θα απειλούσε να βυθίσει εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα και να ενισχύσει τους κινδύνους πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τους India Times, η Ουγγαρία έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές σιταριού και χώρες όπως η Αργεντινή, η Βουλγαρία και η Τουρκία εργάζονται για την πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών καλλιεργειών προκειμένου να καλύψουν τις εγχώριες ανάγκες τους.

Σε όλο τον κόσμο, οι αποδόσεις των καλλιεργειών καταρρέουν και τα αποθέματα τροφίμων λιγοστεύουν. Το διεθνές εμπόριο στραγγαλίζεται και οι εγχώριες προμήθειες γίνονται όλο και πιο σπάνιες και πολύ πιο ακριβές.

Όλα είναι σκόπιμα, καθοδηγούμενα από τις καταστροφικές πολιτικές των ΗΠΑ/του ΝΑΤΟ που επιδιώκουν την πείνα και την κατάρρευση.

Σχεδόν όλα τα προβλήματα με τη λειψυδρία και τον πληθωρισμό των τροφίμων οδηγούνται εξ ολοκλήρου από κακόβουλες πολιτικές αποφάσεις που πηγάζουν από τους αλαζόνες “ηγέτες” των ΗΠΑ και τους ξεχασμένους “ηγέτες” των εθνών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι έχουν χάσει κάθε ικανότητα να αναγνωρίζουν οικονομικές αρχές (ή που στην πραγματικότητα επιθυμούν τη μαζική πείνα και τον αφανισμό).

Μαζί, οι ΗΠΑ και τα έθνη του ΝΑΤΟ απέκλεισαν τη Ρωσία από το εμπόριο καλλιεργειών, λιπασμάτων και φυσικού αερίου, πυροδοτώντας αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση της έλλειψης και των πρωτοφανών αυξήσεων των τιμών των γεωργικών εφοδίων, θέτοντας σε κίνηση ένα παγκόσμιο σενάριο πείνας που θα επιδεινωθεί για τα επόμενα χρόνια. Ακόμα και αν η Ρωσία ξαφνικά επανενταχθεί στο σύστημα SWIFT αύριο, η ζημιά στον εφοδιασμό τροφίμων για το 2022 – 2023 έχει ήδη γίνει.

Η μαζική πείνα θα καίει τις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου για τα επόμενα δύο χρόνια, και ακόμη και στις χώρες του πρώτου κόσμου, οι πολίτες της εργατικής τάξης θα βρεθούν να ξοδεύουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα του εισοδήματός τους για βασικές προμήθειες τροφίμων.

Αυτό θα οδηγήσει, φυσικά, σε διατροφικές ταραχές. Όλα είναι σχεδιασμένα. Η ιδέα είναι να προκληθεί μαζικό χάος και στρατιωτικός νόμος στην Αμερική πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές. Για να το πετύχει αυτό, το διεφθαρμένο, παράνομο καθεστώς Μπάιντεν έπρεπε να ξεσηκώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, να εξαπολύσει οικονομικό προστατευτισμό σε όλο τον κόσμο, να κλείσει τις αποστολές λιπασμάτων στις ΗΠΑ, να αυξήσει δραστικά τις τιμές των καυσίμων κλείνοντας τους αγωγούς και να δημιουργήσει μια έκτακτη ανάγκη έλλειψης τροφίμων φροντίζοντας το USDA να συνεχίσει να πληρώνει τους αγρότες για να καταστρέφουν τις καλλιέργειες και να καταστρέφουν τα τρακτέρ (με αντάλλαγμα τις πληρωμές του USDA, φυσικά).

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών τροφίμων κάθονται με σταυρωμένα χέρια στη Φλόριντα

Χθες μια πηγή με ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία μεταφορών τροφίμων στη Φλόριντα, οι οποίοι κανονικά θα δούλευαν 16ωρα αυτή τη στιγμή -μεταφέροντας ντομάτες, πιπεριές, πεπόνια, φρούτα και άλλες καλλιέργειες από τη Φλόριντα- κάθονται με μηδενική εργασία. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου καλλιέργειες για μεταφορά στη συγκεκριμένη περιοχή της Φλόριντα, όπου οι φάρμες των 10.000 και πλέον στρεμμάτων είναι συνηθισμένες. Τα χωράφια δεν έχουν φυτευτεί και δεν υπάρχουν καλλιέργειες για συγκομιδή.

Αυτές οι καλλιέργειες κανονικά προμηθεύουν εστιατόρια και παντοπωλεία σε ολόκληρο το ανατολικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τώρα, δεν έχουν τίποτα, και οι αγρότες δεν έχουν καν λόγο να φυτέψουν τίποτα μέχρι να πέσουν οι τιμές των λιπασμάτων και του ντίζελ.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις αποδόσεις των καλλιεργειών δεν έχουν ακόμη προλάβει αυτή την πραγματικότητα, αλλά μόλις η Φλόριντα ανακοινώσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών της για τον Ιούνιο, οι αριθμοί θα είναι καταστροφικοί.

Οι αδαείς μάζες της Αμερικής θα δουν τα ράφια των παντοπωλείων να αδειάζουν ολοένα και περισσότερο από τον Αύγουστο και στη συνέχεια να επιταχύνονται μέχρι το τέλος του έτους. Πολύ πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, πολλές αμερικανικές οικογένειες θα βρίσκονται σε πανικό για τις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων. Ωστόσο, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, διότι το 2023 θα είναι καταστροφικό, καθώς τα τρόφιμα και τα καύσιμα θα γίνονται όλο και πιο σπάνια και ακριβά.

Θα δούμε διατροφικές εξεγέρσεις στην Αμερική πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε σοβαρό δελτίο τροφίμων το 2023, το οποίο ενδεχομένως θα ακολουθηθεί από κάρτες δελτίου τροφίμων “διαβατηρίου” ή άλλα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την ποσότητα τροφίμων που επιτρέπεται να αγοράζει το κοινό.

Το “εθνικό σχέδιο απώλειας βάρους του Τζο Μπάιντεν” πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, καθώς οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν πραγματική πείνα και εμφύλιες ταραχές. Αυτό συμβαίνει όταν επιτρέπεις στους Δημοκρατικούς να κλέβουν τις εκλογές και να τοποθετούν ανίκανους εγκληματίες στην εξουσία. Όταν ο προδότης Μάικ Πενς αρνήθηκε να κάνει τη δουλειά του στις 6 Ιανουαρίου – και το FBI διεξήγαγε άλλη μια επιχείρηση εξέγερσης με ψεύτικη σημαία – αυτό είναι που παίρνεις: Ένα έθνος που διαλύεται ως πράξη οικονομικού πολέμου που διεξάγεται εναντίον του αμερικανικού λαού από ριζοσπάστες αριστερούς μαρξιστές όπως ο Ομπάμα και διεφθαρμένες εγκληματικές οικογένειες όπως οι Μπάιντεν και οι Κλίντον.

Πηγή:https://www.naturalnews.com/
__________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

«Πᾶνος»

loading...