ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!Το μεγάλο “κόλπο” για να ξεφορτωθούμε τα ρωσικά οπλικά συστήματα!!

Από Δεκ. 2021 το Στ. Ντιπάρτμεντ μέσω ειδικού προγράμματος προβλέπει 25 εκατ.$ για την Ελλάδα για απομάκρυνση των BMP-1

25 εκατ.$ προβλέπει για την Ελλάδα το πρόγραμμα ERIP (European Recapitalization Incentive Program:Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινήτρων ανακεφαλαιοποίησης) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ…

Τι είναι όμως το European Recapitalization Incentive Program;

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ οικοδομεί μόνιμες συνεργασίες ασφάλειας παγκοσμίως για να προωθήσει τους στόχους εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και να ενδυναμώσει τους Συμμάχους και τους εταίρους να αποτρέψουν συλλογικά την επιθετικότητα, να μειώσουν τις απειλές, να διατηρήσουν ευνοϊκές περιφερειακές στρατηγικές ισορροπίες και να ενισχύσουν τον επιμερισμό του βάρους.

Το Υπουργείο προωθεί επίσης τις διεθνείς πωλήσεις άμυνας των ΗΠΑ και ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να εκσυγχρονίσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις δημιουργώντας διαλειτουργικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και απομακρύνοντας ρωσικό και σοβιετικό εξοπλισμό από τη δομή των δυνάμεών τους.

Προς υποστήριξη αυτών των στόχων, το Υπουργείο έχει κατανείμει στρατηγικά χρηματοδότηση από τη Στρατιωτική Χρηματοδότηση Εξωτερικών (FMF) σε επιλεγμένες χώρες εταίρους για την αγορά αμυντικών ειδών, εκπαίδευσης και υπηρεσιών προέλευσης ΗΠΑ για να βοηθήσει τους εταίρους να καλύπτουν τις νόμιμες ανάγκες αυτοάμυνας τους ενώ προάγουν τους στόχους εθνικής ασφάλειας των Η.Π.Α. στην περιοχή. Μέσω του ERIP, το Στ. Ντιπάρτμεντ βοηθά τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους να απομακρυνθούν από τον σοβιετικό ή/και ρωσικής κατασκευής εξοπλισμό για τη μείωση της ρωσικής επιρροής στις αμυντικές προμήθειες των εταίρων και των Συμμάχων.

Κατανομές στο πλαίσιο της ERIP μέχρι σήμερα:

state.gov

Υ.Γ

Τα 25 εκατ.$ προβλέπει για την Ελλάδα το πρόγραμμα ERIP, αφορούν στην απομάκρυνση ρωσικού τύπου Infantry Fighting Vehicles, δηλαδή Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ), όπως τα BMP-1 που θα στείλουμε στην Ουκρανία

loading...