Πατριωτικό κύμα στην Γαλλία σαρώνει τα… μπουρκίνι – Τέλος στη χρήση τους με απόφαση της Δικαιοσύνης

 Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές δείχνουν τα πρώτα τους αποτελέσματα στην γαλλική κοινωνία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε ότι το μπουρκίνι δεν πρέπει να φοριέται σε δημόσιες πισίνες στη Γκρενόμπλ, όπως μεταδίδει ο Guardian σε ένα πρώτο ίσως δείγμα της πολιτικής που πλέον όχι μόνο θα ακούγεται αλλά θα υλοποιείται στην Γαλλία.
Η άνοδος της Μ. Λεπέν στις γαλλικές εκλογές (τόσο προεδρικές όσο και βουλευτικές) και το “κάζω” του Ε.Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές δείχνουν πλέον καθαρά ότι η Γαλλία οδεύει στην υλοποίηση της δεξιάς ατζέντας καθώς κάθε απόφαση εκτροπής από αυτή θα έχει τον κίνδυνο απλά της μη υλοποίησης της. 
Τα  μαγιό που καλύπτουν το σώμα – τα οποία αφήνουν εκτεθειμένα μόνο το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια – φοριούνται συχνά από μουσουλμάνες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη σεμνότητά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους.
Το δημοτικό συμβούλιο της Γκρενόμπλ είχε ψηφίσει υπέρ της επιτρεπόμενης χρήσης μπουρκίνι στις 16 Μαΐου, πυροδοτώντας τρομακτικό κύμα διαμαρτυρίας από δεξιούς (κατά κύριο λόγο) πολιτικούς που έβλεπαν τις παραδοσιακές αξίες της Γαλλίας να καταπατούνται. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών η πράξη της Γκρενόμπλ «ακυρώθηκε οριστικά».
loading...