Ο οπλισμένος πολυπολιτισμισμός κρύβει τον δυτικό ιμπεριαλισμό κάτω από ένα πρόσχημα ψευδούς αποαποικιοποίησης





Του Andrew Korybko
 Αμερικανός πολιτικός αναλυτής – 

Τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού, και αυτό που προηγουμένως θεωρούνταν μη οπλισμένο είναι τώρα «δίκαιο παιχνίδι» σε αυτόν τον παγκόσμιο αγώνα για την κατεύθυνση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης που επηρέασε τη «Μεγάλη Διχοτόμηση».

Η τελευταία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών αφήγημα πληροφοριακού πολέμου των Δυτικών Κύριων Μέσων Ενημέρωσης (MSM) εναντίον της Ρωσίας είναι ότι πρόκειται για μια λεγόμενη «αυτοκρατορία» που πρέπει επομένως να «αποαποικιοποιηθεί» επειγόντως. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από οπλοποιημένη πολυπολιτισμικότητα που ασκείται από τους μονοπολικούς φιλελεύθερους-παγκοσμιοποιητές για να καλύψουν τους ιμπεριαλιστικούς στόχους τους ενάντια σε έναν από τους κορυφαίους πολυπολικούς συντηρητικούς-κυριαρχικούς ηγέτες του κόσμου κάτω από ένα πρόσχημα ψευδούς αποαποικιοποίησης. Κατά συνέπεια, αυτό το σχέδιο του Υβριδικού Πολέμου πρέπει να απομυθοποιηθεί πλήρως, ως εκ τούτου το παρόν κομμάτι.

Ο κόσμος βρίσκεται στη μέση της «Μεγάλης Διχοτόμησης» που χωρίζει την παγκοσμιοποιημένη διεθνή τάξη σε τρία επίπεδα: το συστημικό, το ιδεολογικό και το τακτικό. Το πρώτο αναφέρεται στη διαίρεση του κόσμου στο Golden Billion υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και στον Παγκόσμιο Νότο του αναπτυσσόμενου κόσμου, ο τελευταίος από τους οποίους περιλαμβάνει τη Ρωσία. Αυτά τα αναδυόμενα μπλοκ έχουν διαφορετικές κοσμοθεωρίες που μπορούν ατελώς να περιγραφούν ως ιδεολογίες, εξ ου και το δεύτερο επίπεδο διχοτόμησης που θα αγγίξει τώρα.

Αυτό είναι ανάμεσα στους μονοπολικούς φιλελεύθερους-παγκοσμιοποιητές (ULGs) και τους πολυπολικούς συντηρητικούς-κυριαρχιστές (MCS) . Οι πρώτοι προσπαθούν να αναβιώσουν τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία των ΗΠΑ για να επιβάλουν το υπερ-φιλελεύθερο κοινωνικοπολιτικό τους σύστημα σε άλλους, ενώ οι δεύτεροι θέλουν την πολυπολικότητα για να διατηρήσουν τα μοναδικά τέτοια συστήματα και την κυριαρχία τους. Οι ULGs είναι ενωμένοι στο όραμά τους για το πώς πρέπει να μοιάζουν ομοιόμορφα οι εσωτερικές υποθέσεις κάθε χώρας, ενώ οι MCS σέβονται τη φυσική τους ποικιλομορφία.

Το τελικό επίπεδο διχασμού είναι μεταξύ του κατεστημένου και των λαϊκιστών. Το πρώτο αναφέρεται σε υπάρχοντες ενδιαφερόμενους φορείς ενώ το δεύτερο αφορά σε επίδοξους. Το Golden Billion είναι επί του παρόντος μάρτυρας του μεγαλύτερου δυναμισμού από αυτή την άποψη, λόγω των τακτικών πολιτικών διακυμάνσεων που συνδέονται με το δυτικό μοντέλο δημοκρατίας τους, ενώ ο Παγκόσμιος Νότος δεν το βιώνει πάντα τόσο πολύ. Ωστόσο, οι αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται να υποστούν σύντομα οπλισμένο λαϊκισμό, όπως θα εξηγηθεί τώρα.

Η Επιτροπή του Ελσίνκι της κυβέρνησης των ΗΠΑ (USG) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα διοργανώσει μια διαδικτυακή ενημέρωση την Πέμπτη με θέμα « Αποαποικιοποίηση της Ρωσίας: Μια ηθική και στρατηγική επιταγή ». Αυτό ακολουθεί εβδομάδες όπου ο διαβόητος Ρωσόφοβος και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ ΜακΦόλ ενίσχυε αυτή την οπλισμένη αφήγηση στο Twitter στους περισσότερους από 800.000 ακολούθους του. Τα ελίτ μέσα ενημέρωσης όπως το The Atlantic έχουν επίσης τρέξει με αυτήν την αφήγηση, μεταξύ πολλών άλλων επιρροών, δείχνοντας ότι γίνεται γρήγορα το επόμενο σημείο συζήτησης.

Η ουσία των ισχυρισμών τους είναι ξεκάθαρη αλλά ανέντιμη. Υποστηρίζουν ότι η Ρωσία είναι μόνο μια εθνο-θρησκευτικά ποικιλόμορφη χώρα λόγω του ιμπεριαλισμού, που είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίσει να αποικίζει μη εθνικά-ρωσικά και μη ορθόδοξα εδάφη μέχρι σήμερα, κυρίως τον Βόρειο Καύκασο και τη Σιβηρία. Για να διορθωθεί αυτό το υποτιθέμενο ιστορικό λάθος, λένε, η λεγόμενη «τελευταία εναπομείνασα αυτοκρατορία» πρέπει να διαλυθεί πλήρως το συντομότερο δυνατό. Για το σκοπό αυτό, υποστηρίζουν ένα νέο κύμα αυτονομισμού εντός του.

Οι υποστηρικτές αυτής της προσέγγισης επισημαίνουν την πρόσφατη σύγκριση του Προέδρου Πούτιν με τον Μέγα Πέτρο για να προωθήσουν την αφήγησή τους ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι απλώς η σύγχρονη εκδοχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αρνητικά. Εμπνευσμένοι από τη «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία» της κυβέρνησης Μπάιντεν τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία στην πραγματικότητα ήταν απλώς μια εκδήλωση προπαγάνδας για να επινοήσει ένα πρόσχημα για την επανένωση της Δύσης κάτω από την φθίνουσα ηγεμονία των ΗΠΑ, έχουν πλέον βάλει τη Ρωσία στο ψεύτικο στόχαστρο «αποαποικιοποίησης» τους.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η σύγκριση του Ρώσου ηγέτη ήταν εκτός πλαισίου για τους πολιτικά ιδιοτελείς σκοπούς που εξηγήθηκαν, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο αυτοκρατορικός προκάτοχός του δικαιολογούνταν να χρησιμοποιήσουν βία ως έσχατη λύση για να προστατεύσουν τους Ρώσους και να υπερασπιστούν την εθνική τους ασφάλεια. Επιπλέον, η εθνοθρησκευτική ποικιλομορφία της Ρωσίας είναι γνήσια και συνεχίζει να επιμένει παρά τη διάλυση της αυτοκρατορίας και τις επτά δεκαετίες της ΕΣΣΔ, επειδή ο λαός της πιστεύει πραγματικά ότι είναι φυσικό.

Αντί να επαινούν την ιστορική πολυπολιτισμικότητα της Ρωσίας , οι ULGs του Golden Billion την καταδικάζουν παρόλο που οι ίδιοι προωθούν κάτι επιφανειακά παρόμοιο αν και ουσιαστικά διαφορετικό εντός των συνόρων τους. Ο σκοπός πίσω από τον οπλισμό της πολυπολιτισμικότητας εναντίον της Μόσχας με τον ισχυρισμό ότι είναι το αφύσικο και αναγκαστικό αποτέλεσμα μιας σύγχρονης αυτοκρατορίας είναι να προκαλέσει αυτονομιστές-τρομοκράτες να επιτεθούν στο κράτος με το ψεύτικο πρόσχημα ότι είναι λαϊκιστές σε αντίθεση με το κατεστημένο.

Με άλλα λόγια, ο Νέος Ψυχρός Πόλεμος επεκτείνεται από την Ανατολική Ευρώπη στα σύνορα της Ρωσίας μέσω του Υβριδικού Πολέμου, καθώς το τακτικό επίπεδο της διχοτόμησης επιδεινώνεται τεχνητά εντός αυτής της Μεγάλης Δύναμης που στοχεύει. Οι ULG δεν σέβονται ειλικρινά τις μοναδικές κοινωνικο-πολιτιστικές παραδόσεις των μειονοτήτων εκεί, όπως κάνει η ηγεσία του MCS της Ρωσίας, αλλά ελπίζουν να τους παραπλανήσουν δημιουργώντας την αφήγηση ότι η δική τους κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα ULG ενώ η Δύση υποτίθεται ότι είναι η πραγματική MCS.

Για να εξηγήσουμε, καμία μειοψηφία δεν θα σκεφτόταν ποτέ να αποχωριστεί από το κράτος-πολιτισμό της που σέβεται πραγματικά τη μοναδικότητά της όπως η Ρωσία, εκτός και αν της κατήχθησαν να πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα μεγιστοποιούσε την έκφραση της εν λόγω μοναδικότητάς της. Το Golden Billion θέλει να πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι αυτή που προσπαθεί να τους επιβάλει τα δικά της κοινωνικοπολιτικά συστήματα παραβιάζοντας τις παραδόσεις τους, ενώ το μπλοκ τους υποτίθεται ότι θα τους σεβαστεί στο έπακρο και θα τους αφήσει να ζήσουν όπως θέλουν στο μέγιστο.

Αυτό δεν είναι παρά ένα τραγούδι σειρήνας που έχει σκοπό να χειραγωγήσει τις μειονότητες της Ρωσίας ώστε να ξεκινήσουν πιο καταδικασμένες να αποτύχουν αυτονομιστικές-τρομοκρατικές εκστρατείες, έτσι ώστε να περιπλανηθεί αυτή η Μεγάλη Δύναμη εντός των συνόρων της και έτσι να δώσει στο Golden Billion ένα πλεονέκτημα στα γεωπολιτικά πεδία μάχης της Νέος Ψυχρός Πόλεμος. Ο τρόπος λειτουργίας είναι να οπλίσουν την πολυπολιτισμικότητα παρέχοντας ανειλικρινείς διαβεβαιώσεις ότι η επιτυχία της εκστρατείας τους θα τους οδηγούσε «να μπορέσουν επιτέλους να ζήσουν ως αληθινοί (εισάγετε την ομάδα μειοψηφίας εδώ).

Η πραγματικότητα είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο: το MCS Russia σέβεται όλες τις μειονότητες της και τις αφήνει να ζουν όπως θέλουν, εφόσον δεν υποστηρίζουν τον αυτονομισμό ή την τρομοκρατία, ενώ το ULG Golden Billion αφαιρεί την ταυτότητά τους από όλους στη «σφαίρα επιρροής» τους. καθώς τα πολτοποιεί σε μια άμορφη σταγόνα. Θα πρέπει επίσης να είναι νεκρό το γεγονός ότι κάτι αποκρουστικό συμβαίνει το γεγονός ότι η Δύση υποστηρίζει μια επιφανειακή μορφή πολυπολιτισμικότητας εντός των συνόρων της, αλλά είναι σθεναρά ενάντια στην παραλλαγή της Ρωσίας. .

Έχοντας εξηγήσει τη στρατηγική δυναμική του τι συμβαίνει, ήρθε τώρα η ώρα να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα αυτής της αρχικής εκστρατείας. Κατά πάσα πιθανότητα, θα παραμείνει στη σφαίρα του κυβερνοχώρου και των μέσων ενημέρωσης, καθώς η καταστολή ξένων πρακτόρων από τη Ρωσία σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο για ανατρεπτικούς που χρηματοδοτούνται από το Golden Billion να οργανώσουν αυτονομιστικές-τρομοκρατικές εκστρατείες. Μπορεί να υπάρχουν μερικοί απομονωμένοι μοναχικοί λύκοι εμπνευσμένοι από αυτόν τον πληροφοριακό πόλεμο, αλλά δεν αναμένεται ουσιαστική επίθεση του Υβριδικού Πολέμου.

Ωστόσο, η ψευδής αφήγηση ότι η Ρωσία είναι μια «αυτοκρατορία» που πρέπει επειγόντως να «αποαποικιοποιηθεί» θα ενισχυθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό στο κοινό του Παγκόσμιου Νότου σε μια προσπάθεια ταυτόχρονης απαξίωσης αυτής της Μεγάλης Δύναμης εκεί, προσπαθώντας επίσης να φαίνονται καλά με αυτή τη δόλια σύγκριση. Οι επιτήδειοι παρατηρητές θα πρέπει να θυμούνται, ωστόσο, ότι αυτό δεν βασίζεται σε τίποτα άλλο εκτός από την παραπληροφόρηση και την υποκριτική οπλοποίηση της πολυπολιτισμικότητας, η ευρύτερη συνειδητοποίηση της οποίας δυσφημεί τη Δύση.

Όλα αυτά συνδέονται πίσω με το “The Great Bifurcation”. Οι ρωσικές μειονότητες στοχοποιούνται με ψευδείς λαϊκιστικές αφηγήσεις για να τις πείσουν να στραφούν τακτικά εναντίον της κυβέρνησής τους με βάση την λανθασμένη ιδεολογική βάση ότι είναι στην πραγματικότητα μια ULG που δεν σέβεται τα δικαιώματά τους. Η επακόλουθη αποσταθεροποίηση έχει σκοπό να αναγκάσει τη Ρωσία να μοιράσει τους πόρους της μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μετώπων του Νέου Ψυχρού Πολέμου, κάτι που το Golden Billion ελπίζει ότι θα της δώσει στη συνέχεια ένα προβάδισμα στη διαμόρφωση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης .

Οι αυτονομιστικές-τρομοκρατικές εκστρατείες που ελπίζουν να προκαλέσουν οι ULGs είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, αλλά στο θεωρητικό σενάριο που ένας ή μερικές από αυτές πετύχουν, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα οι μαχητικές μειονότητες να βρεθούν τελικά σε χειρότερη θέση από ό,τι στη Ρωσία. Αυτό συμβαίνει επειδή το Golden Billion, και όχι ο κοσμοπολίτικος πολιτισμός-κράτος τους, είναι οι αληθινοί ULGs που τελικά σκοπεύει να τους αφαιρέσει την ταυτότητά τους καθώς προσπαθεί να τους πολτοποιήσει σε μια άμορφη σταγόνα για ιδεολογικούς λόγους.

Η τάση που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι αντικειμενικοί παρατηρητές είναι ότι το Golden Billion θα οπλίσει τα πάντα, ακόμη και τη δική τους επιφανειακή πίστη στην πολυπολιτισμικότητα, ανεξάρτητα από το πόσο υποκριτικά τους εκθέτει ως όντας, επιδιώκοντας τον μεγάλο στρατηγικό τους στόχο να κερδίσουν τον Νέο Ψυχρό Πόλεμο. Τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού, και αυτό που προηγουμένως θεωρούνταν μη οπλισμένο είναι τώρα «δίκαιο παιχνίδι» σε αυτόν τον παγκόσμιο αγώνα για την κατεύθυνση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης που επηρέασε τη «Μεγάλη Διχοτόμηση».

loading...