Ερντογάν: «Δεν μιλάω με Ελλάδα, αν δεν βρεθεί μπροστά μου έντιμος πολιτικός»

 

Εξέφρασε εκατομμύρια Ελλήνων!!!

Όπως και να το κάνουμε είναι ΗΓΕΤΗΣ για την πατρίδα του ο Ερντογάν μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ. Χίλια ΜΠΡΑΒΟ του!
Όσο για την δήλωσή του: «Δεν μιλάω με Ελλάδα, αν δεν βρεθεί μπροστά μου έντιμος πολιτικός» και πάλι Εύγε του! 
Βαριά κουβέντα είπε, να βρεθεί έντιμος πολιτικός!!! 
Ερντογάν: «Δεν μιλάω με Ελλάδα, αν δεν βρεθεί μπροστά μου έντιμος πολιτικός»
Ανεβάζει και πάλι τους τόνους ο Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ώρες μετά την επισήμανση του Χουλουσί Ακάρ ότι θα πρέπει οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Αθήνα να μείνουν ανοιχτοί, ο Τούρκος πρόεδρος διαμηνύει πως δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τους Έλληνες αν δεν βρεθεί μπροστά του… ένας «έντιμος πολιτικός». 
Όπως μεταδίδει η Yeni Safak, εξερχόμενος από την προσευχή της Παρασκευής ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να έχει συνομιλίες με την ελληνική πλευρά – τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. «Έχω πει ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους, αν δεν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός. Τελειώσαμε τις συναντήσεις μας με την Ελλάδα» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά και επέστρεψε στην τακτική των απειλών, τονίζοντας: «Από εδώ και εμπρός η Ελλάδα ας φροντίσει τον εαυτό της».
Οι δηλώσεις αυτές – σε επίπεδο ύφους και περιεχομένου- έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνες του Τούρκου υπουργού Άμυνας, που χθες είχε σύντομη συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. «Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα» είπε ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Το να εστιάζουμε σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία». 
Νωρίτερα εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε εκφράσει την εκτίμηση πως «θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας» με την Τουρκία. «Η άμυνά μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές διαθέσεις, είναι το Διεθνές Δίκαιο. Είναι οι ισχυρές μας συμμαχίες, είναι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και με ήρεμη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οποιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες της καλής διπλωματικής πρακτικής» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και συνέχισε λέγοντας: «Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγισή μας τελικά είναι η ορθή και ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι, και στις πιο δύσκολες συγκυρίες- άποψή μου ήταν και είναι- δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν».
Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών που θέτει η Άγκυρα, υπογράμμισε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται. 
Παράλληλα επανέλαβε τη πάγια θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που προτρέπει στη διπλωματική διευθέτηση των διαφορών και στην αποφυγή προκλητικής ρητορικής που μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των εντάσεων.
naftemporiki.gr 
loading...