ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Στο στόχαστρο της Τουρκίας βρέθηκε ξαφνικά ο Ιλχάν Αχμέτ, με απειλή θανάτου!

Ποιος είναι όμως ο Ιλχάν Αχμέτ;

Ο Ιλχάν Αχμέτ – όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή και φοίτησε στο Τζελάλ Μπαγιάρ και το 1989 ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Πόλης! Της Κωνσταντινούπολης και όχι της Ιστανμπούλ, όπως πρόσφατα δυο φορές αποκάλεσε Έλληνας Πρωθυπουργός – για πρώτη φορά – την πόλη των πόλεων! Την Βασιλεύουσα των Ελλήνων!

Ο Ιλχάν Αχμέτ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης το 1993! Το 1995 νυμφεύθηκε την Μπελγκήν Χακή, εγγονή, του για δεκαετίες βουλευτή της μειονότητας Οσμάν Ουστουνέρ και απέκτησαν δύο παιδιά, την Μπουκέτ (γεννήθηκε το 1996) και τον Καάν (γεννήθηκε το 1999).

Ο Ιλχάν Αχμέτ είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης κατά την περίοδο 2004-2007 με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εξελέγη και πάλι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με “Το Ποτάμι”, από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου αποχώρησε στις 13 Ιανουαρίου 2017. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη εκ νέου, με το Κίνημα Αλλαγής. Δύο φορές τοποθετήθηκε επικεφαλής ψηφοδελτίου σε εκλογές με λίστα, στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού! Θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της μειονότητας κυρίως λόγω της ενασχόλησης του με την πολιτική!

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι φίλοι μου, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είναι περιζήτητος από όλα τα κόμματα της Ελλάδος!

Που όμως, όλοι “οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ”, γνώριζαν ότι όλοι οι μειονοτικοί Βουλευτές της Θράκης μας, όλοι οι μειονοτικοί Δήμαρχοι και άλλοι θεσμικοί παράγοντες των νομών της Θράκης μας, “άκουγαν” στις εντολές του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και αποτελούσαν (και αποτελούν) ενεργά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης!

Μάλιστα! Όλοι οι συμμετέχοντες μειονοτικοί αξιωματούχοι, αναγνώριζαν ως Τουρκική, την Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας της Θράκης μας! Παρ΄ ότι, η εκεί μειονότητα, είναι με βάσει τις Διεθνείς Συνθήκες Μουσουλμανική και όχι Τουρκική!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνταν τα εχθρικά μεγαλεπήβολα σχέδια του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν κατά της Θράκης μας!

Με αυτό το άνευρο, το επικίνδυνο ελληνικό πολιτικό σύστημα, να ανέχεται και να επιτρέπει την έκνομη δραστηριότητα της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής (;;;) Μειονότητας Δυτικής Θράκης, της οποίας τα μέλη συμμετείχαν ενεργά στις φιέστες που διοργανώθηκαν στην Θράκη μας, όταν κατά καιρούς επετράπη η εκεί παρουσία του Τούρκου Προέδρου, αλλά και άλλων Τούρκων αξιωματούχων!

Προδοτικός ο ρόλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και των μελών της…

Αλλά τι συνέβη ακριβώς, με τον Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και προκάλεσε την οργή του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής και τη διαγραφή του από την Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης;

Ο μειονοτικός Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, είχε εξαπολύσει φραστική επίθεση στον Τούρκο Πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου, λέγοντας σε συνέντευξή του, πως η δράση του Τούρκου Πρόξενου, είναι μη σύννομη με τα ζητήματα της μειονότητας, τα οποία χαρακτήρισε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, και πως δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτά!

«Είναι ξεκάθαρο ότι ξεφεύγει από τα διπλωματικά του καθήκοντα. Δεν θα επιτρέψω οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της μειονότητας»!

Η επίθεση κατά του Ιλχάν Αχμέτ, ήταν άμεση με μια μακροσκελή επιστολή προς τον Τύπο!

Παρακάτω ένα απόσπασμα (12 Ιουνίου 2022), το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό, γι΄ αυτό και το αναφέρουμε:

«Ως Τουρκική (;;;) Μειονότητα Δυτικής Θράκης, κοντεύουμε να συμπληρώσουμε τον πρώτο αιώνα από τότε που αφεθήκαμε (;;;) στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα κανένας βουλευτής και δήμαρχος της μειονότητας, δεν έχει κάνει τόσο μεγάλο λάθος ώστε να φθείρει και να προσβάλλει μειονοτικά ιδρύματα και φορείς καθιστώντας τους πολιτικό υλικό. Εν ολίγοις, δεν εμπλέκονταν σε στάσεις και συμπεριφορές, που θα έβλαπταν την αιωνόβια στάση και γραμμή δράσης της μειονότητας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως πλέον δεν συμπίπτουν πουθενά οι δρόμοι μας με τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, οι οποίοι για να πετύχουν τις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες, αδιαφορώντας για τις αξίες της Συμβουλευτικής Επιτροπής της οποίας είναι και οι ίδιοι μέλη και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις μας προς αυτούς, κάνουν δημόσια εντός της κοινωνίας, δηλώσεις οι οποίες ανοιχτά ταπεινώνουν τις οργανώσεις και και τους διοικούντες των οργανώσεων που αποτελούν δομικά στοιχεία της μειονότητας…»!

Έτσι αβίαστα από τα παραπάνω προκύπτει, πως αυτή η Επιτροπή – που παρανόμως λειτουργεί – εξυπηρετεί τουρκικά συμφέροντα και όχι της Μουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης!

Επιπλέον, είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι τα μέλη της, δεν μπορούν να δηλώνουν άγνοια των σκοπών που εξυπηρετεί αυτή η Επιτροπή και εφ΄ όσον ταυτόχρονα είναι και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα έπρεπε να παραπεμφθούν με το ατιμωτικό αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Πατρίδας Ελλάδας!

Το τουρκικό παρακράτος απειλεί: Ο Ιλχάν αντιμέτωπος με τους Γκρίζους Λύκους…

Πώς μπορούσαμε λοιπόν εμείς, ένα τέτοιο κορυφαίο εθνικό ζήτημα, που αποδεικνύει σοβαρούς τριγμούς στο αφήγημα του Ερντογάν κατά της Ελλάδος, να μην το ψάξουμε περαιτέρω;

Έτσι συζητήσαμε με την πολύ σοβαρή πηγή μας στην Θράκη μας και μας αποκάλυψε τα παρακάτω σημαντικά:

«Φαίνεται πως, οι διασυνδέσεις με την τουρκική αντιπολίτευση, του μέχρι χθες γνωστού Ερντογανικού του Τουρκικού Προξενείου, αλλά και η διάθεση της Άγκυρας για αλλαγή προσώπων (περισσότερο σκληροπυρηνικών υπέρ της Τουρκίας του Ερντογάν) άρχισε να “κινεί τα νήματα” εναντίον του γνωστού φιλότουρκου Ιλχάν Αχμέτ!

Ενδεχομένως να έχουν υπάρξει και διαρροές από την υπό διάλυση ΕΥΠ (για λόγους εκδίκησης, από στελέχη της, που έζησαν μεγάλες δόξες επί Γ. Παπανδρέου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;) και που αφορούσαν την ποιότητα, την συνέπεια αλλά και το ήθος του Ιλχάν Αχμέτ, ως προς την Τουρκία, στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας!

Τραγικό, αλλά ο μέχρι χθες κυνηγός μη τουρκόφρονων Ελλήνων μουσουλμάνων, αλλά και πατριωτών Ελλήνων χριστιανών, εκλιπαρεί για την προστασία της Ελλάδας, όταν ο ίδιος εργαζόταν μέχρι χθες για την διασάλευση της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας της Ελλάδας!

Η διαγραφή του από τον ψευτομουφτή Κομοτηνής και το “σπάσιμο του μολυβιού”, υποδηλώνουν, πως ο Ιλχάν Αχμέτ, βρίσκεται πλέον στα χέρια του Αλλάχ, εκτός εάν δηλώσει εκ νέου πλήρη υποταγή στον “σουλτάνο” Ερντογάν!

Μεταξύ μας όμως, ίσως θα έπρεπε να δηλώσει εθελοντής για το ταξίδι στον Άρη, ελπίζοντας πως οι “Γκρίζοι Λύκοι” (με ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριότητα στην Θράκη μας) δεν θα προλάβουν να του γνωρίσουν τις “72 παρθένες”!

Ο Ιλχάν Αχμέτ απέναντι στο τουρκικό παρακράτος, έχει πλέον ελάχιστες επιλογές! Γεύεται και ο ίδιος, την αγάπη της “μητέρας πατρίδας”!»!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει για το δίκτυο Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα;

Συνεχίζοντας η εξέχουσα πηγή μας, αναρωτιέται:

«Αλήθεια με τα δίκτυα πρακτόρων της Τουρκίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη τι γίνεται; Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν; Ή η σημερινή ΕΥΠ δεν γνωρίζει τίποτε σχετικό;

Εκτός εάν εν μέσω κρίσης με την Τουρκία η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει τα στραβά μάτια και να αφήνει τους Τουρκοπράκτορες να κινούνται ελεύθερα και ανεξέλεγκτα!

Απλή ερώτηση! Αφελής ερώτηση!

Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει την προστασία που λαμβάνει το Τουρκοπρακτόρικο κόμμα ΚΙΕΦ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Με ανακοίνωσή του στις 15 Ιουνίου 2022, το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που ασκεί εθνική πολιτική, το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα με έδρα την Ορεστιάδα, καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«Για κυβέρνηση Δυτικής Θράκης μίλησε ο Ryan Gingeras, που είναι καθηγητής στη Σχολή Naval Postgraduate School του Αμερικανικού Ναυτικού, ιστορικός της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συγγραφέας πέντε βιβλίων:

“Λοιπόν, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι επόμενες εκλογές, μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε μια κυβέρνηση Δυτικής Θράκης στην εξορία”!

Αυτό είναι το περισσότερο πρόσφατο περιστατικό τουρκικής επιθετικότητας, αλλά ΜΕΣΑ στην Ελλάδα, με το σεσημασμένο κόμμα ΚΙΕΦ!

Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία και στελέχη του κόμματος ΚΙΕΦ εξακολουθούν τις τουρκοπρακτόρικες πρακτικές, αυτή τη φορά κινούμενοι για “δημοψήφισμα ανεξαρτησίας” της Θράκης μας.

Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία να δράσουν άμεσα και να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του κόμματος ΚΙΕΦ, διότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδας και την εθνική ασφάλεια της χώρας!

Το ΑΚΚΕΛ έχει ζητήσει από τον Άρειο Πάγο, πριν από τρία χρόνια να κριθεί παράνομο το υποκινούμενο από το Τουρκικό Προξενείο κόμμα ΚΙΕΦ, διότι προωθεί ανθελληνικές θέσεις.

Όμως, ο Εισαγγελέας κ. Πλιώτας μάς αγνόησε (η επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στάλθηκε τον Ιούνιο 2019)!

Σήμερα παρά ποτέ επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας και ζητάμε να επανεξεταστεί ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη.

Έχουμε απελάσει συνολικά 15 Ρώσους διπλωμάτες και χωρίς απολύτως κανένα λόγο, καταστήσαμε την Ρωσία εχθρική χώρα και θεωρούμε φιλική χώρα την Τουρκία, που δεν έχουμε απελάσει ούτε έναν διπλωμάτη της!!!! Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μαζί με τον Μηταράκη θέλουν να φέρουν και παράνομους μετανάστες, φτιάχνοντας μια ισλαμική πολιτεία στα σύνορα του Έβρου, στις πλάτες του Ελληνικού στρατού!

Αυτά για να μην επαληθευτούν οι προφητείες του Ryan Gingeras!»!

Καταγγέλλαμε και εμείς το ΚΙΕΦ…

Αλλά την έκνομη και ανθελληνική στάση του ΚΙΕΦ είχα καταγγείλει και εγώ προσωπικά, με το άρθρο μου στις 30 Μαΐου 2019 και στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφα, για την κάθοδο του ΚΙΕΦ στις εθνικές εκλογές, έχοντας ως τίτλο:

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΚΙΕΦ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Τα οδυνηρά αποτελέσματα από τα παραπάνω τα βιώσαμε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, όπου το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) με πρόεδρο την 32χρονη Τσιγδέμ Ασάφογλου, σάρωσε στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης!

Η οποία λίγη ώρα μετά μίλησε για την ύπαρξη “τουρκικής εθνικής ταυτότητας”!

«Είμαστε μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες με τουρκική εθνική ταυτότητα. Μας έχουν περιθωριοποιήσει»!

Επίσης έγραφα, εάν διακατέχεται από υψηλά αισθήματα η ηγεσία του Αρείου Πάγου, αναφέροντας:

Ωστόσο, όπως και να έχει θα πρέπει πάραυτα ο Άρειος Πάγος να κηρύξει το “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας”, ως παράνομο, αφού η δράση του είναι έκνομη και αντίθετη με τις διεθνείς συνθήκες, που ομιλούν για μουσουλμανική μειονότητα στη Δ. Θράκη και όχι τουρκική!

Άλλωστε, για πολύ πιο ασήμαντους λόγους στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές απαγόρευσαν την κάθοδο σε αυτές, κάποιων κομματικών συνδυασμών!

Θα πρέπει έτσι, να μας αποδείξει η ηγεσία του Αρείου Πάγου, ότι διακατέχεται από υψηλά εθνικά αισθήματα και ότι τηρεί τους νόμους και τις διεθνείς συνθήκες!

Διαφορετικά, αν επιτρέψει ο Άρειος Πάγος την κάθοδο του ΚΙΕΦ στις εθνικές εκλογές, θα έχει κύρια την ευθύνη του εθνικού διαμελισμού της Πατρίδος μας!

Μαθήματα πατριωτισμού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Αλλ΄ όμως, κόλαφος για τα επεκτατικά σχέδια του Τούρκου Σουλτάνου στην Θράκη μας, είναι και οι Πομάκοι, που κατά καιρούς έχουν “καρπαζώσει” τον Ρ. Τ. Ερντογάν!

Ωστόσο, η προχθεσινή παρέμβαση με ανοιχτή επιστολή, του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ και Διευθυντή της Πομακικής εφημερίδας “ΖΑΓΑΛΙΣΑ”, προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει τον εθνικό δρόμο που θα έπρεπε να χαράξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας!

Απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ανήκω στην αυτόχθονα φυλή των Πομάκων, την ύπαρξη της οποίας και εσύ αναγνώρισες στη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Κομοτηνή στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζεις. Με πρόσχημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης περικυκλώνουν την χώρα σου στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, ζητάς αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και του Καστελόριζου, όταν η χώρα σου έχει παρατάξει χιλιάδες άνδρες αποβατικού στρατού και επιθετικά όπλα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά απειλώντας να εισβάλεις σε αυτά.

Ξεχνάς βέβαια ότι τα νησιά αυτά είναι ελληνικά για χιλιάδες χρόνια, πολλούς αιώνες πριν οι πρόγονοί σου συναντήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το…γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου.

Ελληνικά ήταν και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος. Γιατί εσύ δεν εφαρμόζεις αντιστοίχως ό,τι προβλέπει το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης;

Για τα δύο νησιά, προβλέπεται η θέσπιση καθεστώτος τοπικής αυτονομίας και αυτοδιοίκησης “…θα έχουν ειδική διοικητική οργάνωση αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία… Η διατήρηση της τάξης, θα διασφαλίζεται από μια αστυνομική δύναμη τα μέλη της οποίας θα προσλαμβάνονται μεταξύ του τοπικού πληθυσμού από την προαναφερθείσα τοπική διοίκηση και θα τοποθετούνται κάτω από τις διαταγές της”!

Γιατί καταπατάς το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης και ζητάς μονομερώς από την Ελλάδα την εφαρμογή άλλων διεθνών συνθηκών;

Στο διεθνές δίκαιο, ισχύει η αρχή “rebus sic stantibus”, που σημαίνει ότι οι αντικειμενικές συνθήκες υπό τις οποίες υπογράφηκαν οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί θεμελιωδώς, διότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο, άρα και οι τυχόν όροι (όπως της αποστρατικοποίησης) αλλάζουν και παύουν να ισχύουν.

Αλλά, τι δουλειά έχεις εσύ με μια Συνθήκη στην οποία η Τουρκία δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος;

Σταμάτα να αναμοχλεύεις το παρελθόν και τα ιστορικά πάθη.

Στην…Γαλάζια πατρίδα, θα μπορούσαν και οι Έλληνες να αντιτάξουν όλη την Μικρά Ασία και την ίδια την Κωνσταντινούπολη.

Είναι όμως δυνατόν να σκέφτονται τη σημερινή εποχή οι ηγέτες και οι λαοί έτσι;»!

Ας ελπίσουμε λοιπόν, πως κάποια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση θα πάψει να είναι υπέρ του κατευνασμού και θα ασκήσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη επιθετική πολιτική προς την Τουρκία και τον Πρόεδρό της!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...