ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.

ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Το ΝΑΤΟ επιταχύνει τον πόλεμο με τη Ρωσία. Κινείται για να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία. Η ταχεία ένταξη της Σουηδίας και της

Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, παρακάμπτοντας την προπαρασκευαστική περίοδο, είναι ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός ίσο με τη συλλογική ένταξη επτά χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ το 2002.

Ταυτόχρονα, πάρθηκε μια ριζική απόφαση να αναγνωριστεί η Ρωσία ως ο πιο επικίνδυνος εχθρός της Συμμαχίας και της Ευρώπης.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έχουν υιοθετήσει μια νέα αντίληψη που αποκαλεί τη Ρωσία τη «μεγαλύτερη απειλή» για τη συμμαχία. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αυξήσουν σημαντικά τη στρατιωτική τους παρουσία στο έδαφος πολλών ευρωπαϊκών κρατών ταυτόχρονα.

 Για ποιες χώρες μιλάμε, ποια απειλή αποτελούν τέτοιες αποφάσεις για τη Ρωσία και τι θα μπορούσε να αντιταχθεί σε αυτό η Μόσχα;

Την Τετάρτη, οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ενέκριναν μια τελική δήλωση στην οποία αποκαλούσαν τη Ρωσία ως τη σημαντικότερη απειλή για την ασφάλεια της συμμαχίας. 

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ενέκριναν μια νέα στρατηγική αντίληψη μέχρι το 2030. Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η προηγούμενη ιδέα υιοθετήθηκε το 2010 και ήταν θεμελιωδώς διαφορετική από τη νέα έκδοση, η οποία επικεντρώνεται ουσιαστικά στη Ρωσία.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι η πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των συμμάχων, καθώς και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρωατλαντική περιοχή. Επιδιώκει να δημιουργήσει σφαίρες επιρροής και άμεσου ελέγχου μέσω εξαναγκασμού, ανατροπής, επιθετικότητας και προσάρτησης», αναφέρει το επικαιροποιημένο έγγραφο.

Το ΝΑΤΟ αποκαλεί επίσης την εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Κίνας και Ρωσίας και τις προσπάθειες αυτών των χωρών «να υπονομεύσουν τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες» ως απειλή για τη συμμαχία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...