Εκεί μας κατάντησαν: Πολίτες περιμένουν να τελειώσει η λαϊκή για να μαζέψουν τα απομεινάρια – «Θεατής» η κυβέρνηση


 «Ζούμε εποχές Μνημονίου. Είχαμε πολλά χρόνια να το δούμε αυτό»

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι στην ακρίβεια που «μαστίζει» τη χώρα, όπως όλα δείχνουν έχουν «βουλιάξει» καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που δεν μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην.

Από τη μια το «ξέφρενο ράλι» τιμών στα καύσιμα, από την άλλη οι τιμές στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο «Θεό», έχουν κάνει τους πολίτες να «αιμορραγούν» καθημερινά, οδηγώντας τους στην απελπισία.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έρχονται στο «φως», δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν στη λαϊκή αγορά, αφού αυτή έχει τελειώσει, και ζητούν από τους παραγωγούς να τους δώσουν ό,τι έχει απομείνει, ενώ κάποιοι ψάχνουν ακόμα και στα σκουπίδια για να μαζέψουν πεταμένα φρούτα ή λαχανικά.

«Ζούμε εποχές Μνημονίου. Είχαμε πολλά χρόνια να το δούμε αυτό. Παρατηρούμε τους πελάτες μας εκεί που ψώνιζαν 4-5 κιλά για να βγάλουν όλη την εβδομάδα να ψωνίζουν 1-1,5 κιλό για να βγάλουν μία δύο μέρες.

Το κόστος ζωής έχει ανέβει επικίνδυνα πια, με το ρεύμα, με τη βενζίνη, με τα ενοίκια. Δύσκολα θα βγουν να ψωνίσουν» λέει ο εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Δημήτρης Πατσιάς.

«Πιστεύαμε ότι όλο αυτό είχε τελειώσει. Το κόστος καλλιέργειας των παραγωγών είναι πολύ μεγάλο. Ο κόσμος δυσκολεύεται» πρόσθεσε.

«Παντού οι τιμές είναι ανεβασμένες. Έχω περιορίσει όλα τα είδη» είπε μια γυναίκα που ψωνίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :