κ. Πρωθυπουργέ!. Το τελευταίο διάστημα, η εξωτερική σας πολιτική είναι άκρως επιπόλαια και επικίνδυνη για τη χώρα μας!






Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας Μαθηματικός- Ερευνητής — 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Το τελευταίο διάστημα, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η εξωτερική πολιτική σας, είναι άκρως επιπόλαια και επικίνδυνη για τη χώρα μας!.

Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος!

Στις 20 Ιουλίου 1974, η Τουρκία εισέβαλε παράνομα στο ανεξάρτητο κράτος, την Κύπρο μας, καταλαμβάνοντας το βόρειο τμήμα της, το οποίο παράνομα κατέχει μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος μας, από την 1η Μαϊου 2004 έγινε πλήρες μέλος-κράτος της Ε.Ε.

Για αυτή την παράνομη εισβολή και για αυτήν την παράνομη κατοχή, της Τουρκίας, κανείς δεν νοιάστηκε τότε να την σταματήσει και κανείς μέχρι σήμερα ( Ε.Ε και ΗΠΑ) δεν νοιάστηκαν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, για τα κατεχόμενα στη Βόρεια Κύπρο!.

Αντιθέτως, κύριε Πρωθυπουργέ, στην περίπτωση της Ουκρανίας (η οποία δεν είναι ούτε μέλος του ΝΑΤΟ, ούτε μέλος της Ε.Ε), και δέχθηκε παράνομη εισβολή από τη Ρωσία, σπεύσανε όλοι να τη βοηθήσουν με όπλα (με πρώτη την Ελλάδα, που εσείς δώσατε το πράσινο φως) και με σωρεία κυρώσεων προς τη Ρωσία από Ε.Ε, ΗΠΑ και άλλες χώρες!

Και ως προς τα όπλα που έδωσε η Ελλάδα (δυο φορές) στην Ουκρανία, έχω να σας πω τα εξής :

Η ενέργεια σας αυτή, είναι πέρα για πέρα επιπόλαια και άκρως επιζήμια και επικίνδυνη για την Ελλάδα!

Θα έπρεπε, να επικαλεστείτε. το γεγονός, ότι η Ελλάδα έχει ένα επιθετικό γείτονα την Τουρκία και δεν της περισσεύει ούτε μια σφαίρα!.

Δεν έπρεπε η Ελλάδα (και κατ’ επέκταση η Κύπρος) να μπούνε στο στόχαστρο της Ρωσίας!.

Τώρα όμως που στείλατε όπλα στην Ουκρανία, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος χαρακτηρίζονται εχθρικές χώρες από το Κρεμλίνο και η Ρωσία ετοιμάζεται κατά έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος της Βορείας Κύπρου και να ανοίξει Προξενείο σ’ αυτό!.

Και για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, δεν πήρατε θέση και δεν αναδείξατε το θέμα για επιβολή κυρώσεων και στην Τουρκία, που εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο και κατέχει παράνομα το 33% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέχρι και σήμερα!.

Θα έπρεπε, κ. Πρωθυπουργέ, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, να χρησιμοποιήσετε το δικαίωμα του βέτο για κυρώσεις στη Ρωσία, στην περίπτωση που τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε αρνούνταν την επιβολή κυρώσεων και στην Τουρκία για την εισβολή της στην Κύπρο!.

Και οι δύο εισβολές, κ. Πρωθυπουργέ, είναι πανομοιότητες!

Εισβολή είναι η μια σε ανεξάρτητο κράτος, εισβολή είναι και η άλλη σε ένα άλλο ανεξάρτητο κράτος!

Να λέγατε, κ. Πρωθυπουργέ, ΝΑΙ στις κυρώσεις προς τη Ρωσία, με την προϋπόθεση να επιβληθούν ταυτοχρόνως κυρώσεις και στην Τουρκία!

Να λέγατε, κ. Πρωθυπουργέ, ένα μεγάλο ΟΧΙ, στις μονόπλευρες κυρώσεις προς τη Ρωσία!

Έτσι θα μας δείχνατε ότι είστε ένας Πολιτικός με υψηλό πολιτικό διαμέτρημα!.

Τώρα όμως που είπατε ΝΑΙ, στις μονόπλευρες κυρώσεις προς το Κρεμλίνο, μας δείξατε το αντίθετο!.

Αυτή δε, η τυφλή υποταγή σας προς τους Αμερικανούς, κύριε Πρωθυπουργέ, μη νομίζετε ότι θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδος, σε σχέση με την Τουρκία!

Η γεωπολιτική θέση της Τουρκίας είναι τόση σημαντική, που σε καμία περίπτωση οι Αμερικάνοι δεν θέλουν χάσουν την Τουρκία από σύμμαχο τους!.

Θα κλείσω, κ. Πρωθυπουργέ, αυτή τη δημόσια παρέμβαση μου, επισημαίνοντας σας και μια άλλη άκρως επικίνδυνη ενέργεια σας, που έχει σχέση με το Ρώσο-ουκρανικό πόλεμο!.

Τον Απρίλιο του 2022, οι Ελληνικές αρχές στα πλαίσια των κυρώσεων που είχε επιβάλλει η Ε.Ε εναντίον της Ρωσίας, δέσμευσαν ανοικτά της Καρύστου, Ρωσικό τάνκερ, που μετέφερε Ιρανικό πετρέλαιο!.

Και αντί η Ελλάδα να έχει υπό την κατοχή της, το εν λόγω Ρωσικό τάνκερ (με το ιρανικό πετρέλαιο) που έπλεε στα χωρικά μας ύδατα (και όχι σε αμερικανικά), ο ακραίος σας φιλοαμερικανισμός, κύριε Πρωθυπουργέ, σας οδήγησε, να κάνετε ένα μεγάλο λάθος!.

Παραδώσατε το Ρωσικό τάνκερ με το ιρανικό πετρέλαιο, στους Αμερικανούς!. 

Οι Αμερικανοί άντλησαν το ιρακινό πετρέλαιο σε δικό τους τάνκερ και το μετέφεραν στις ΗΠΑ!.

Έτσι, η Τεχεράνη “πνέει μένεα” κατά της Ελλάδας!

Και για αντίποινα, “οι Φρουροί της Επανάστασης” του Ιράν, συνέλαβαν (με τρόπο πειρατικό), δύο Ελληνικά τάνκερ στο Περσικό κόλπο, που μετέφεραν πετρέλαιο και τα οδήγησαν στο Ιράν!.

Με αποτέλεσμα τα δύο Ελληνικά τάνκερ και 11 Έλληνες ναυτικοί να είναι αιχμάλωτοι στα χέρια των Ιρανών και των “Φρουρών της Επανάστασης”!.

Και το τραγικό της όλης υπόθεσης, κ. Πρωθυπουργέ είναι το εξής:

Δεν κατασχέσατε στην Κάρυστο της Ευβοίας μόνο το Ρωσικό τάνκερ, αλλά σπεύσατε και το παραδώσατε στην αμερικανική πλευρά, κάτι που καθιστά αδύνατη την όποια προσπάθεια διαπραγμάτευσης με την Ιρανική πλευρά, για τυχόν ανταλλαγή των τάνκερ!.

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Με αυτήν την αψυχολόγητη, επιπόλαια και επικίνδυνη ενέργεια σας, (σε σχέση με το Ρωσικό πλοίο με το ιρακινό πετρέλαιο) και τα αντίποινα της Τεχεράνης στο Περσικό κόλπο στις 29 Μαϊου 2022, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου!!!.

Εκεί που η Ελλάδα διατηρούσε άριστες φιλικές σχέσεις με το Ιράν, όπου το Ιράν στα μαύρα χρόνια των μνημονίων έδινε πετρέλαιο στη χώρα μας, (με πίστωση), ήλθατε εσείς κ. Πρωθυπουργέ με την επιπόλαια και την επικίνδυνη εξωτερική πολιτική σας, να τα ανατρέψετε όλα!

Η Ελλάδα, κ. Πρωθυπουργέ, όλα αυτά τα χρόνια που η Ευρώπη μαστίζεται από την ισλαμική τρομοκρατία, δεν έχει καταγράψει ούτε μια ισλαμική επίθεση!.

Η Ελλάδα είναι μέχρι τώρα μια ειρηνική χώρα!. Είναι μια πραγματική όαση!. Και ο Τουρισμός μας, είναι η μεγάλη οικονομική μας ναυαρχίδα!

Όμως, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική σας, κ. Πρωθυπουργέ, όλα αυτά μπορεί να τα ανατρέψει!

Ο Θεός να μας φυλάει!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

loading...