Οι (πρόωρες) εκλογές του φθινοπώρου και τα προβλήματα που θα προκαλέσουν (αντί να λύσουν)…

 




Της Μαρίκας Λυσιάνθη – 

Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, με επίκεντρο τον Οκτώβριο, έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς να απουσιάζουν από τη σχετική φημολογία και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Στο δε πολιτικό παρασκήνιο, οι βουλευτές… τρέχουν για να φτάσουν, και να προλάβουν τυχόν έκπληξη από την πλευρά του Πρωθυπουργού.

Εκείνοι που στηρίζουν με συνέπεια τη σχετική φημολογία, περίπου… υποδεικνύοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην σταθεί συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στον επίλογο της τετραετίας, την άνοιξη του 2023, είναι πρωτίστως οι “περαστικοί”. Το “σύστημα Σημίτη” στα ΜΜΕ, και όσοι, προερχόμενοι από το σημιτικό (και βενιζελικό) ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν περιστασιακά στη Νέα Δημοκρατία, αδυνατώντας να βρουν στέγη στο έτερο κόμμα εξουσίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκεί είχαν προλάβει να πιάσουν στασίδι οι προερχόμενοι από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Εκείνοι που, μόλις δημιουργηθεί ένα “κόμμα Στουρνάρα”, ή κάτι συναφές, δεν θα θυμούνται καν το… όνομα της Νέας Δημοκρατίας.

Όλοι αυτοί, έχουν βαθιά άγνοια της ψυχολογίας και των δεδομένων που χαρακτηρίζουν ως ταυτότητα αξιών και συμπεριφοράς, την κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Λογικό, καθώς την… πολέμησαν με λύσσα, για πολλές δεκαετίες.

Δεν μπορούν να αντιληφθούν λοιπόν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη μια άγαρμπη και βεβιασμένη προσφυγή στην κάλπη το φθινόπωρο. Επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρούν “δεδομένη” την παραδοσιακή βάση της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στην κάλπη, ανεξαρτήτως συγκυρίας, απογοήτευσης, ακόμη και οργής. Δεν κατάλαβαν ποτέ τι συνέβη στην ψυχολογία αυτής της κοινωνικής βάσης, την περίοδο 2012-20125, με τα γνωστά… παρατράγουδα της κάλπης που έφεραν στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πρόωρες εκλογές του φθινοπώρου, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσουν. Σε εσωτερικό επίπεδο, στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, και φυσικά, την επομένη των εκλογών τα πολύ χειρότερα θα είναι εδώ, λόγω του δύσκολου χειμώνα της περαιτέρω υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών, λόγω της ακρίβειας. Με την κοινωνική απογοήτευση να διογκώνεται.

Όλα αυτά, λογικά τα… υποψιάζονται όσοι προτρέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Ένα καλό ερώτημα λοιπόν, είναι… γιατί το κάνουν.

https://ysterografa.gr/

loading...