Κ.Κιλιτσντάρογλου προς Ρ.Τ.Ερντογάν: «Κατέλαβε ελληνικά νησιά και θα σε στηρίξουμε»

 Τελειώνει και ο μύθος των «καλών» δυτικών κεμαλικών που θα είναι πιο… συνεννοήσιμοι

Ο ηγέτης των κεμαλικών Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα υποστηρίξει τον Ρ.Τ.Ερντογάν αν αυτός επιχειρήσει να καταλάβει ελληνικά νησιά και να αρπάξει ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».
Αυτά πρέπει να τα δει το ελληνικό πολιτικό και μιντιακό σύστημα που πανηγύριζαν με την νίκη του κεμαλικού Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη θεωρώντας πως ήρθε το τέλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και με τους κεμαλικούς (κάποτε) στην εξουσία τα πράγματα θα γίνουν… μία χαρά.
Οι Έλληνες πολιτικοί ξεχνούν πως επί κεμαλικής εξουσίας ο Ελληνισμός υπέστη μεγάλες τραγωδίες. Την Μικρασιατική Καταστροφή, την Εισβολή στην Κύπρο και τα γεγονότα των Ιμίων.
Συγκεκριμένα, χθες, στην προκλητική ομιλία του Τούρκου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, όπου και… προειδοποίησε την χώρα μας να «συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της», ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Κιλιτσντάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα. Ο Τούρκος πρόεδρος, μεταξύ άλλων ρώτησε τον επικεφαλής των κεμαλικών «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».
Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο.
Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’.
Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».
Να σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να θεωρούν ως λύση του προβλήματος της Τουρκίας την έλευση των κεμαλικών.
Γιατί βασικά ως λύση το θεωρούν μόνο οι Αμερικανοί γιατί οι κεμαλικοί αντίθετα με τον Ερντογάν είναι υπάκουοι σε αυτούς και στηρίζουν τα αμερικανικά συμφέροντα όταν αυτά δεν αντίκεινται στα τουρκικά.
Το ότι συμφέρει τους Αμερικανούς δεν σημαίνει ότι θα είναι καλό για την Ελλάδα.
loading...